A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2010. november 11., csütörtök

Így is lehet(ne) például

A Bramac tetőcserépgyártó cég megkereste a hernádi önkormányzatot egy akciós tetőcserép-vásárlási ajánlattal. A cég több éve foglalkozik “településszépítő” akciókkal. Ennek keretében ajánlották fel a hernádi önkormányzatnak, hogy akciós áron (50% kedvezménnyel) vásárolhatnak tetőcserepet. Hernád Község Önkormányzata él a lehetőséggel, így megvalósulhat az óvoda tetőcseréje, sőt, még egy játszószobát is ki tudnának alakítani a tetőtérben – ha kedvezően alakulnak a pályázati lehetőségek.
*
Csak azt nem értem, hogy miért mindig a kisebb települések találják meg az utat?
Itt, mi miért nem keressük a lehetőségeket a fejlődésre?
*

7 megjegyzés:

  1. "A Bramac tetőcserépgyártó cég megkereste"....

    ..."miért mindig a kisebb települések találják meg az utat?Itt mi miért nem keressük a lehetőségeket"...

    Most akkor ki keresett meg kit?????

    Az említett cég megkereste Ócsa város vezetését hasonló ajánlattal,és nem fogadták el???

    Akkor most mi is van ??? Hogy is van ez???

    VálaszTörlés
  2. EMBER! A bejegyzés általánosságra utal azzal, hogy miért mindig a kisebb..... Próbálsz belekötni valamibe, de még ahhoz is hülye vagy, hogy megérts pár egyszerű mondatot.

    VálaszTörlés
  3. na persze! valamit valamiért! ócsát is megkereste annak idején az a.s.a! emlékeztek ugye? ő aszfaltot ígért, ha jöhetett volna a szeméttelep! népszavazáskor nektek birkáknak nem kellett! ti csak pofázni tudtok, ha van nem kell, ha nincs kéne!

    VálaszTörlés
  4. Az a helyzet, hogy Ócsa nagyon sok lehetőséget mulasztott már. Ennek a Bukodi-Dönti ellentét volt többnyire az oka. Amit a Dönti kigondolt, azt a Bukodi a képviselőivel leszavazta. Amit meg ő akart, azt megszavaztatta. Ezért nem haladtunk egyről a kettőre. A Bukodi mindig belevitte a majomkodást. Számára az volt a fontos, hogy kigolyózza a Döntit. Ezt elérte, csak közben ráment a város. Ezért nincs fejlett városközpont, így nem készült el a Bajcsy aszfaltozása, vagy a buszmegállók rendbetétele. Szóval a mehetnek a Pecsába.

    VálaszTörlés
  5. Egy tetőcserép gyár és egy szemétfeldolgozó között azért van különbség.

    VálaszTörlés
  6. No meg azért az is kellett hozzá, hogy lyukas legyen a tető. Vagyis, hogy felújításra szoruljon. Ezt a Bramac nem műholdon leste ki, hanem fordítva. A település keresett megoldást a problémára. Tárgyalt, érdeklődött. Ezt követően jött a megkeresés. Így a hírértéken túl üzlet köttetett jó áron, aminek hasznát az óvodaberuházás látta. A Bramac pedig értékesítéshez és reklámhoz jutott. Hernád lakossága pedig nyert az üzleten, hiszen 50 % pénzt takarított meg.
    Ócsán ez nem így van. Itt ha a Bajcsy díszburkolatát vesszük példaként, akkor jól érzékelhető, hogy semmiféle akció, vagy kedvezmény érvényesült. Egyetlen céget nem keresett meg a hivatal olyan szándékkal, hogy maga a burkolat reklám értékkel bírva olcsóbb legyen. Sőt, egyáltalán nem érdekelte a helyi vezetést az, hogy ez a beruházás értékarányos legyen. Így egy rövid és méregdrága szakasz épült a további fejlesztések kárára. Ebből a pénzből, (tehát ekkora összegből) ugyanis a más helyeken kétszer-háromszor akkora útszakaszt tudtak kiépíteni és leburkolni. Ez a legnagyobb hibája az ócsai hozzáállásnak és az említett beruházásnak. A blog számos írása mind erre a hibás szemléletre utal, miközben jó példákat mutat.

    VálaszTörlés
  7. EMBER!! ?? (Re.: Nov.12.- 15:02.)
    Nem emlékszem,hogy valakit is lehülyéztem volna,mert nem értett meg valami miatt valamit. Jómagam csupán egy ellentmondást véltem felfedezni az idézett szövegben, a magam értelmiségi színvonalán...
    "Fo-lak" legalább pontosította az eredeti szöveget,és ebből már "kisejlett",hogy mi is a helyzet...Így már tisztább szemmel lehet látni,miről is lehet (van) szó...
    Igaz,vannak olyanok,akik mindig mindent meg tudnak magyarázni,mert ők a legokosabb tojások...Csak kár ,hogy a tyúkanyó kikínlódta magából...(igaz,"túlhordottsága" miatt már záp volt...)Remélem, ez a mondatom nem nyeri el mindenki tetszését... ;)
    Az viszont való igaz,hogy a város vezetésének kellene utána néznie a lehetőségeknek , és kihasználni azokat.De milyen szakemberek (szak!!) vannak az önkormányzati dolgozók,képviselők között???
    Segítenek pl.megtalálni a jobbnál jobb lehetőségeket???Vagy csak megragadnak az "ötletelésnél"???
    Avagy netán midenhova csak a polgármester,alpolgármester menjen (mehet)? Csak ők bújják a közlönyöket,internetet??Igaz,az idejükből kitelik..(!?)
    És ők felelősek a város dolgaiért!!...
    A "kiszolgáló személyzet" nem felelős semmiért??
    Az viszont megint igaz(?),hogy minden,az önkormányzatnál ilyen-olyan funkcióban dolgozó munkájáért a fő-és alfőnök a felelős...
    Tehát kit lehet (kell!!) szidni??...A szavazó 2/3-ot,mert "amilyen virágot szakajtottál,olyat szagolsz"!!
    Hogy egyesek nem szeretik a virágot??
    Vagy aki a virágot szereti,nem biztos,hogy jó ember??? ... ;)

    "Folyt.köv."... ??

    VálaszTörlés