A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2010. november 7., vasárnap

Múzeum ( - jobbszél)

Köszöntjük a sajtó képviselőit a rendőrségi múzeum nyílt napján! Kérjük a kamerákat, diktafonokat és a rendőrélet kioltására alkalmas golyós- és töltőtollakat adják le a portán! Utána vetkőzzenek meztelenre, hogy kollégáink zavartalanul megmotozhassák Önöket. Itt látom Zsanettet is, őt két férfi munkatárs veszi gondjaiba.
Az első teremben azokat a különösen veszélyes tárgyakat láthatják, amelyeket járőreink és különleges egységeink gyanús személyek igazoltatásakor vettek el. Dupla üvegfal mögé tettük ezt a kokárdát, amelynek biztosítótűje szerepelt már a SALT-II leszerelési tárgyalásokon is, a három szín ilyen elrendezése pedig dührohamot, kontrollálhatatlan agressziót vált ki liberális politikusokból, ezért megengedhetetlen közszemlére tételük. Most is csak a médiának mutatjuk be, alapesetben kicseréljük egy piros-sárga-kék Budapest-zászlóra, mert múzeumunk fenntartója, a főpolgármesteri hivatal csak azt bírja nézni.
Amott cipőket helyeztünk el; Bush iraki látogatása óta tudjuk, hogy adott esetben a lábbeli is fegyverré válhat, ezért nem adtuk vissza Önöknek sem a cipőjüket, majd a kijáratnál, fûzõ nélkül és a keményebb részek (például talp) eltávolítása után megkaphatják.
Ebbe a terembe turul-ábrázolásokat tettünk. Kiemelt veszélyességű, pusztító eszközök ezek. Külön csoport foglalkozik azzal, hogy a bárhol felbukkanó turulokat (lett légyenek akár kabát hajtókáján kitûzõ formában, akár köztéri szoborként) azonnal ártalmatlanná tegyék.
A végére hagytam a borzalmak csimborasszóját. Egy ártalmatlannak tûnõ, magát szende kisbabának álcázó terroristától szedtük el, az utolsó pillanatban. Fedőneve cumisüveg, mi – a népszerű miniszterről – Draskovics-koktélnak hívjuk. Két egységnyi tej, fél egységnyi kakaó, háromdecis palackban, a végén gumi cuclival. A merénylő összerázza az üveget, majd a célpont felé hajítja. Iszonyatos károkat tud vele okozni, a kakaóbiztos számítógépen kívül gyakorlatilag mindent megsemmisít.
Eddig tartott a bemutató, az óvadék letétbe helyezése után valamennyien távozhatnak a hátsó kapun.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése