A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2010. november 4., csütörtök

Hiánypótlás (- beszámoló visszaemlékezés október 23.-ra)

Mivel az októberi eseményekről, a megemlékezésről városunk sehol nem számolt be, így ennek pótlásaként tesszük közzé az események képi összefoglalóját.





Mint látható, nem volt nagy érdeklődés a rendezvény iránt. A városvezetés sem tett sokat, és ma sem tesz annak érdekében, hogy mozgósítsa, vagy érdekelté tegyek a lakosságot.
(A képekre kattintva azok kiemelhetők, nagyíthatók.)


Sajnos a közöny nem csak a választásokra értendő, a közéletre is vonatkozik. És most nem arról van szó, hogy a Bukodi-Szűcs párosra nem kíváncsi a lakosság, és ezért nem jelenik meg, hanem sokkal inkább arról, hogy a helybéliek egy hatalmi érdekcsoportosulás mentén sodródnak. E sodródás és nemtörődömség okán alantas, kiszolgáltatott helyzetbe sodorja magát a csendes, beletörődő városi többség. Ugyanis véleménynyilvánítás híján elfogadja azt a léha semmittevést, amit a régi-új vezetés számára nyújt. Mint látható, önmaguk számára megteremtették a teret a parádéhoz. A képen jól mutat a drága díszburkolat, és az a látszat, mely egy rendezett várost fest a külvilág elé. A külcsín, tehát adott. A külvilág számára a kép alapján egy normális, tiszta város képe jön le Ócsáról. Azonban ez csak szemfényvesztés. Erre törekedtek, ezért öltek ebbe milliókat. Innen azonban pár méterre már vége a káprázatnak. Nincs parasztvakítás. A vak is látja. Járda sincs tovább. A legközelebbi buszmegállóhoz (Árpád utca) sem vezet szinte semmi, oda kiépített megálló sem jut, nem hogy fedett beálló. Ezért ez a megjelenés, ez a hozzáállás bizony nagyon képmutató. Képmutató és elszomorító, még akkor is, ha erről senki nem akar beszélni, s nem számol be.
*

5 megjegyzés:

  1. Törpördög kiemelkedik hórihorgas megjelenésével az első sorban.

    VálaszTörlés
  2. Dadogós törpe kivagyi figurája a falunak, olvasni nem tud, de kiáll szégyenünkre makogni. A kiterelt birkaszolgák szájtátva nézik a sutát.

    VálaszTörlés
  3. Komoly tekintélye lehet az embernek:)

    VálaszTörlés
  4. Bukta Karcsi meg volt fázva vagy ilyen a hangja?

    VálaszTörlés
  5. Meg volt rémülve. Szűcs elengedte egy pillanatra a kezét.

    VálaszTörlés