A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2010. november 18., csütörtök

Gyalázat


Tisztelt Külügyminisztérium, Tisztelt Martonyi János!

Kérem tisztelettel, haladéktalanul kezdje meg a 2011. március 15-i nemzeti ünnepünk megünneplésének megszervezését a bukaresti állami Nemzeti Színházban! A megszervezésben szívesen segít országunk volt utazó nagykövete, Medgyessy Péter, kinek nagy tapasztalata van e téren. A meghívókat okosan és ügyesen minden román politikusnak legyen szíves eljuttatni.

Nagyon örülök, hogy már olyan szintre jutott a kapcsolatunk a szomszédos Romániával, hogy egymás nagy nemzeti ünnepeit a másik ország Nemzeti Színházában ünnepeljük, még ha ez az ünnep oly' fájdalmas is másik fél számára. Kicsit sajnálom, hogy nem mi kezdtük meg eme csodálatos sorozatot, de be kell látnom, december 1. előbb van, mint március 15.-e.


A Román Nagykövetség szavai adjanak iránymutatást Önöknek, hogyan is kell ezt mesterien kommunikálni: "Románia budapesti nagykövetsége eddig minden évben gondosan kiválasztott, előkelő és rangos helyszíneken szervezte meg a nemzeti ünnepei alkalmából tartott fogadásokat. Idén tekintettel voltunk a két ország jó viszonyára is, valamint arra, hogy szomszédos államokról van szó. Azért is döntöttünk a Nemzeti Színház mellett, hogy ezzel az államközi viszonyokat helyezzük előtérbe."

3 megjegyzés:

  1. Gusztustalan férgek, mit meg nem engednek maguknak! Nem elég, hogy a legszebb magyar vidéket birtokolják, még az orrunk elé is dörgölik! Senkiháziak!

    VálaszTörlés
  2. Az ünnepség előzményeit köszönjük meg a Nemzeti Színházunk igazgatójának,Alföldy Róbert úrnak(?),aki szóbeli megállapodást kötött a magyar föld román bitorlóival!!

    VálaszTörlés
  3. Kérdés miért angol és magyar nyelven van a meghívó? Van olyan magyar nyelvet beszélő, aki elmegy? Csak hazaáruló lehet.

    VálaszTörlés