A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2010. november 25., csütörtök

Adatvédelmi közlemény

Vélhetően adatlopás/adatkiszivárogtatás történt Ócsa város Önkormányzatának Hivatalánál, amivel természetesen az ismeretlen tettes súlyosan megsértette az adatvédelemre vonatkozó törvényeket.
Ez már önmagában büntetendő cselekedet, és lássuk be nem is túl nemes lélekre valló gesztus.:) A névtelenség homályába burkolózva, más személyes adatainak a birtokában fenyegetéseket megfogalmazni... nos... "lovagias" .
Mint említettem, valószínűsíthető, hogy az Ócsai Önkormányzatnál kerültek az adatok kiszivárogtatásra, ugyanis olyan információkra hivatkozott a fenyegetőző, amiket ott tartanak nyilván. Amennyiben ez valóban így történt, sok kérdést vet fel a dolog.
Ennyire lennének adataink biztonságban? Ennyire kompetensek az ott dolgozó emberek? stb. ...
Ha az Önkormányzatnál nincsenek biztonságban az ott (elvileg bizalmasan) tárolt és kezelt adataink, (amihez "elvileg" 3. fél nem férhet hozzá) akkor hol?
Természetesen, ez majd a vizsgálat lezártával lesz bizonyított, addig csak nyilvánvaló feltételezés.
Mindenesetre lehet, hogy nem ártana újragondolni 1-2 dolgot...

Mindenki vigyázzon az adataira; további jó blogolást kívánok a többieknek. :)
*

22 megjegyzés:

  1. nocsak-nocsak! megpezsdült ócsa élete! csak azt nem értem, hogy miért ismeretlen tettes ellen tettél feljelentést, ha tudod, hogy honnan szivárognak az adatok? nem komám, szerintem nem az önkormányzattól jöttek az adatok! valamely régi kedves barátod volt akinek a levesébe köptél, vagy csak megunta a hülyeségeidet! ez jár a közszereplőknek, hisz te az vagy, mondhatni ócsa celebe lettél! most átérezheted azokat a jókívánságokat melyekkel eddig szórtál másokat! kezdek jól szórakozni, csak így tovább, további szép munkát!
    s.w.

    VálaszTörlés
  2. Kedves Névtelen...
    Tudatlanságod és "bátorságod" ámulatba ejtő...
    1.) Ha nem tetszik valami nem kötelező olvasni az oldalt, senki nem kényszerít rá...
    2.) Amennyiben valóban egy régi barát vagy és ismersz mindenkit akkor nem itt van a személyeskedések helye... ha tényleg ennyi vér van a pucádban, el lehet intézni az sértegetéseket, személyeskedéseket privátban is... (e-mail, levél stb. ...) Ugyanis ez az oldal nem ezért van, ennek nem itt van a helye... Ez csak egy gyerekes marhaság amit itt művelsz és szánalomra méltó..
    Ha vitatkozni szeretnél állok elébe, de nem egy nyilvános blogon.. mint említettem annak nem itt van a helye... ezek figyelembevételével ha kell és gondolod minden további hozzászólásodat moderálni fogom. :)
    3.) az ismeretlen tettes miatt pedig ne aggódj, a rendőrség majd biztosan tudja, hogy mit csinál... ma már a technika csodálatos lehetőségeket biztosít a számukra.. (IP cím/ MAC címek visszakeresése.. online újlenyomat..)
    Szóval a névtelenség nem örök:) Ne aggód, ha minden jól megy, hamarosan nekik is elmesélheted mi mindent sikerült kikaparnod..:)
    További szép estét,

    Üdvözlettel (a tévedések elkerülése végett): ZOLI ;)

    VálaszTörlés
  3. uh, most megmondtad!
    1. azt olvasok amit akarok, ez egy blog, ha ír valaki egy blogot, vállalja a negatív hozzászólásokat is!
    2. nem értem, ha nem itt a helye miért van kiírva, ez is bejegyzés! na persze csak az tetszik mikor a véleményedet osszák, a negatív kritikát meg moderáljuk, igazi demokrata vagy!
    3. az a baj, hogy te mindenhol összeesküvés elméletek gyártasz, egy hozzászólást is fenyegetésnek érzel! kár hogy a dumán kívül még egy szalmaszálat sem tettél keresztbe ócsáért! további jó estét kívánok:
    s.w.

    VálaszTörlés
  4. Kedves S.W !

    Tévedsz. Nem vagyok közszereplő.
    A simlisségek feltárása sem tesz azzá.
    Az, hogy Ócsát lehúzzák az adókkal, a magukra költésekkel, egy dolog, amit akár el is fogadhatsz. Más meg tesz ellene, akár úgy, hogy javaslatokat fogalmaz meg, vagy pályázatokat bont ki és tár fel, hogy ez a falusias város végre elinduljon a fejlődés útján. Ez nem bűn.
    Az adatokkal való visszaélés viszont az. Ahogy a rosszindulat, vagy a fenyegetődzés sem baráti. Nem hiszem, hogy itt bárki megijedt volna, még akkor sem, ha Te sem az anyakönyvezett neveden blogolsz. Ugyanis itt pont ez a lényeg. csak a törvényi szabályozást kell betartani. Itt viszont törvénysértés történt. Nem mi, nem én, és nem a blog követte el, hanem egy álnéven publikáló.
    Ezt nem tudjuk felvállalni. Bűncselekményt nem leplezünk.
    Végezetül pedig amit esetleg hülyeségnek tartasz, az lehet véresen komoly. Ilyen az, amiről írva volt, hogy 3+14 milliót költöttek el két hónap alatt, vagy hogy megadóztatják a várost, és eladják a vízművet, drágítják a díjat. Van, és volt egy két dolog, aminek utánajártunk. Ez sem hülyeség, legfeljebb nem tetszés. Ennyi.
    Kár, hogy belerángatta a "troll" a Mádenciát. Nem volt erre felkészülve. Holnap folytatódik az így kreált ügy. Most szép estét.

    VálaszTörlés
  5. Kedves fo-lak!

    nekem a válaszod tetszett, normális hangnem és érvelés! nem tudom ki vagy honnan jöttél, csak olvasok minden olyan bejegyzést, mely ócsához tartozik! érdekel, mert itt élek! amit mondok az a véleményem, legyen pozitiv, negatív! egyet mondok neked, ha ócsával kapcsolatban publikálsz, az ilyen dolgokat el kell viselned! volt annak idején forum, ott is ki lett derítve minden! ez van ez megy itt! ezt vagy elfogadod, vagy nem publikálsz!

    urielnek meg elnézem a hirtelen kirohanását! hiszen Ö tud mindent!

    üdv.: s.w.

    VálaszTörlés
  6. Még egy dolog a korábbihoz. A blog műfaja új. Sok ismert és menő blog van. A népszerűekben regisztrálni kell. Rengeteg helyen moderálnak és a legtöbben a negatív kritikát, vagy nem a ténybeli hozzászólást azonnal moderálják, kiveszik. Ilyen például Tata W blogja is, de számos más van így. Nem köteles a blog fenntartója elviselni a becsmérelést, de mint említettem, máshol az ellenszelet sem. Aztán vannak blogok nick néven, meg saját néven. Ez sem sokat jelent. A lényeg, hogy mi a kialakult és az ott elfogadott.
    Aztán ami engem illet: Én szimpatizálok egy körrel esetleg egy irányzattal. Amikor felvállaltam, hogy beadvánnyal fordulok és fordulunk a polgármesterhez, a képviselőkhöz, akkor a nevemben tettem, a személyemet vállaltam, és mindenki tudta ki vagyok. Ez akkor is igaz volt, amikor a képviselőkkel beszéltem meg dolgokat. Nem volt ebben titok. A visszaélés és az ellenségeskedés azonban nem mehet át törvénysértésbe. Én azt is kivenném, sőt ki kéne vennem, ha egy más ember személyes adatait tennék közzé itt. Nem az a baj, hogy ki vagyok és mi igaz belőle, hanem az, hogy ez már megengedhetetlen. Nem tudom, értesz e.
    Nem megyünk le patkányba, mert Hagyó Miklós és társai előzetesben ülnek a Nokiás doboz kapcsán, de Bukodi Károly személyiségi jogait sem sértjük, mert 12 laptopot vett az adónkból. Még akkor sem, ha esetleg sarkalatosan fogalmazok. Ha vétenék valamiben azonnal feljelentenének. Ez nekem csak gonddal, fáradtsággal, utánajárással jár. Nem hálás feladat, de hiszem hogy jobb lesz. Normális utak, virágos árokpartok, vasúti átjáró, kerékpár út. Évek múlva, de most kezdve.
    Aztán tarthatsz, vagy tarthatnak hülyének, vagy akárminek. Örülnék, ha megértenél.
    Jó éjt.

    VálaszTörlés
  7. Kedves W.S.!
    Azt hiszem el vagy tévedve... bizton állíthatom, hogy erről a blogról semmi nem lett kimoderálva pusztán azért mert negatív kritika.. mint látod az előbbi bejegyzéseid is hiánytalanul fent vannak..
    Kimoderálásra az kerül ami:
    1) papírt nem tűrő szövegeket tartalamaz
    2) személyeskedés
    3) törvénysértésre utaló/buzdító dolgok
    4) ami nyíltan sérti bárki etnikai/vallási hovátartozását.

    Ezeknek a dolgoknak nem egy blogon van a helyük (legalábbis nem ezen...)
    Mint előző írásomban is utaltam rá, a személyeskedésnek nincs itt helye..
    Azért nyílvános az egész blog, azért lehet névtelenül írni mindenkinek, mert mindenki véleményét várjuk, a blog elsősorban Neked/Nektek olvasóknak és aktív beszélgetőknek szól.
    A felvetett téma nem kell, hogy tetszen, nem kell vele egyet érteni, ki lehet fejezni a nemtetszést, de mindenkitől elvárt a kultúrált magatartás. A továbbiakban is tartom magam ahhoz, hogy ami nem idevaló az le fog kerülni az oldalról.
    Viszont azt ne felejtse el senki, hogy ez az egész nem "celebek" vagy "személyi kultuszok" megalkotásáról szól, ez az Ócsaiaknak van.
    Az egyes posztok csak feldobott témák, de elsősorban a megszüntetett fórum pótlására szolgál, itt mindenki megoszthatja meglátásait.
    Tehát ismétlem, nem azért van bármi is kimoderálva az oldalról mert velem/velünk/bárkivel nem értett egyet. Pont az érvek csatája a lényeg. És igen.. lehet, hogy egy szalmaszálat nem tettem keresztbe, de végsősoron megalkottunk egy helyet ahol az Ócsaiak helytől függetlenül eszmét cserélhetnek.. most akkor hogy is van ez? :D Mellesleg reméljük azt, hogy az itt elhangzottak után legalább megindulhat valami, de az imént olvashattad például az aktív, arccal történő kezdeményezéseket is. Nos ennyit arról, hogy én mennyire vagyok demokrata.. jah és egy szóval se mondtam, hogy ne olvasd a blogot csak azt, hogy ha ennyire iritál nem kötelező!
    Ami meg a "kirohanásomat" illeti:
    ha valaki a Te adataiddal való visszaéléssel fenyegetőzne, (és tanúsítana törvénysértésre utaló magatartást) Te nem tudom mennyire vennéd ezt baráti, egyenes gesztusnak.. bizonyára meghívnád egy sörre..
    Nos, azt hiszem minden felvetett gondolatodra (a "megmondásom", a negatív kritika, a demokratikusságom, a duma és a szalmaszál mezsgyéje) választ adtam (remélem kielégítő), ha nem nyugodtan folytathatjuk.
    Végezetül:
    nem vagyunk egyformák, mind máshonnan jöttünk, más dolgokon mentünk keresztül így az sem várható el, hogy bizonyos dolgokban egyet értsünk. Ezzel nincs is baj. Az viszont elvárható, hogy tiszteletben tartsuk egymás véleményét és próbáljunk meg civilizált módon kommunikálni a másikkal. Én a Te véleményedet ugyanolyan tiszteletben tartom (maximum vitába szállok azzal amivel nem értek egyet..) viszont abszolút nem tartom tiszteletben az előző posztokban részletesebben felvázolt tetteket. Ez kívül esik a tolerancia küszöbömön.

    Maradok tisztelettel és további jó blogolást kívánok mindenkinek:
    Uriel

    VálaszTörlés
  8. A megszüntetett On-line fogadóórával kapcsolatban,miért nem reklamálsz?Ott sem hangzott el semmi sértő,vagy törvénytelen.Ott is utaltak a kérdezők bizonyos dolgokra udvarias hangnemben.Mindezek ellenére a demokrácia ottani bajnoka törölte azt.Azt meg végképp ne akard,hogy én is utaljak bizonyos dolgokra.És elnézést Folaktol és Urieltől,hogy beleszóltam.

    VálaszTörlés
  9. Antitroll!

    Egyedül is el tudod olvasni vagy ide is belinkeljem a törvény ide vonatkozó paragrafusát? ("Napi kezdeményzés" című cikk alá már linkeltem..)
    Más adatait nem hozhatod nyilvánosságra az engedálye nélkül, pláne nem nyílvános oldalakon.
    Használod a Mádenciát.. oké.. az, hogy ők kinthagynak egy törvénysértő posztot nem kötelez engem arra, hogy én is kint haggyam.. olvasd végig újra az előző írásom... mellesleg azzal, hogy "használod" csak őket is bajba sodortad:) Mint említettem a te személyazanosságod sem fog sokáig kérdéses maradni, csak azzal a különbséggel, hogy az törvényes lesz mert eljárás keretében keresnek vissza MAC/IP alapján:)
    Körübelül 4-5 posztban is leírtam, hogy miért lett leszedve az iromány... mókás, hogy ennyi olvasás után sem érted meg, hogy mi volt a baj... :)
    Mellesleg amennyire olvastam a Mádencián sem arattál osztatlan sikert. Ott is sokan kifogásolták a módszereidet illetve, hogy bajt hozhatsz az oldal fejére...
    Gondold ezt át újra...

    VálaszTörlés
  10. Uriel!
    Annyit elért, ez az alak, hogy moderálni kellett ott is. Ráadásul most figyelik az oldalt, és megszűnt a szabadság. Az IP-ket meg egyes oldalak beállítástól függően kiírják, így beazonosítható. Innen csak egy lépés a kilét.
    Ez lett az egészből.

    VálaszTörlés
  11. Mégvalami... ha már a "demokrácia bajnokaként" emlegetsz, akkor azt gondold át, hogy ha nyíltan semmibe veszek egy törvényt, akkor mennyire vagyok demokratikus? Ha köpök a demokratikus rendszerben megszavazott adatvédelmi törvényre akkor leszek demokratikus?? Mivaaan??
    Érted ugye? Vagy ha nem az sem baj..
    Pont azért vagyok demokratikus, mert betartom a törvényeket, nem önbíráskodok, fenyegetőzök ablakok bedobálásával, kocsmai verésekkel stb. Ez a színvonal egyeseknél .. (utalások Madencia blogjára) ennyire azért ne fűtsön már senkit a tesztoszteron! Pont a törvény kereteihez igazodunk és ezáltal antidemokraták leszünk.. ez elég paradox...
    Mellesleg, ott ahol ez a probléma megoldására kínálkozó legvonzóbb lehetőség, hogy önbíráskodunk, megverjük, befenyítjük a másikat az aztán demokratikus, ugye? Ilyen helyeken eléggé kilóg a kapa pár szájból, nem? Ott nem tiltakoztál semmi ellen.. nem nem.. ez csak a te személyes dolgaidról szól, a személyes ellenszenvedről.. azzal meg tanulj meg együtt élni.. Mint mondtam soha semmi nem fog mindenkinek megfelelni.
    És ne rám mutogass antidemokrataként, mikor épp az a téma, hogy törvényt sértettél:)
    Érzed a különbséget, ugye?

    VálaszTörlés
  12. Kedves névtelen!
    Tudom, hogy ez mivel jár.. és nem mondtam, hogy ez jó lenne :(
    Azért írtam én is, hogy próbáljuk meg a lehető legkultúráltabb formában rendezni az ellentéteket.
    Sajnálom, hogy erre az egészre sor került.

    VálaszTörlés
  13. Ez a megszokott öngól volt az illető részéről!
    Még jó, hogy ennyire ostoba. Ez lesz a veszte is.

    VálaszTörlés
  14. itt írogattok, a közmeghallgatás megtörtént!

    s.w.

    VálaszTörlés
  15. Hova tűnnek a hozzászólások innen?

    VálaszTörlés
  16. Semmi különös, csak Antitroll újabb (papírt nem tűrő hangnemű) fenyegetést fogalmazott meg az álmatlan éjszakáinkkal kapcsolatban.. gyűlnek a tételek a lajstromon:)
    Szóval semmi szokatlan.. :)
    Mindenesetre az acsarkodásoddal nem óhajtanék itt foglalkozni, ez majd le lesz futva..
    a blog meg hadd szóljón arról amire hivatva lett!
    Uriel

    VálaszTörlés
  17. Fedd már fel magad antitroll,ha már te is megtetted ezt mással.Van vér a pucádban?Mutasd magad gyáva féreg.

    VálaszTörlés
  18. Ez nem fedi fel magát. Ez csak lebukni fog.
    Addig névtelen. Különben semmit nem ér, csak így szórakozik, különben felfedve egy gyáva féreg.
    Látható, hogy máshol is törlik a sértő szövegét, és mégsem háborog. Itt is csupán azért mert még nem vezettétek be a moderálást. Kérték, hogy adja, elérhetőségét, de lapít. Látod, nem vállalja magát, csak másokat molesztál. Barnabit Kulcsot szintén kikezdte. Semmi érdemi infója nincs. Nem is panaszkodik a törlésért máshol. Nem kell vele foglalkozni, csak törölni. Hagyjátok menni a blogot. A kezdeményezések pedig jók, és folytatásra várnak.

    VálaszTörlés
  19. Antitroll!Feléred a klaviatúrát az íróasztalon?

    VálaszTörlés
  20. Vér ugyan nincs a pucádban, de monitor mögött hamisan érvelni azt tudsz. Az, hogy a te ténykedésednek, illetve a tetteinek lesz-e jogi értelemben következménye, még a jövő zenéje, de hogy morális értelemben egy zsák szar vagy, az már most bizonyítást nyert vallomásod alapján.

    VálaszTörlés
  21. A blogra szükség van még ha ez egyesekre nézve kényes is.Kevesebbet kellene lopni és becsületesen végezni a munkát.

    VálaszTörlés
  22. Hát,ezt se nekem írták.:)

    VálaszTörlés