A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2010. november 25., csütörtök

Jó példa

Dunaharasztiban lakik az egyik egészségügyi intézmény asszisztens dolgozója, aki előrehaladott rákos megbetegedésben szenved.
Folyamatos kemoterápia mellett újabb szórt daganatokat fedeztek fel a testében. Idehaza az orvosok nem látnak esélyt a gyógyulásra egy ismételt műtéti beavatkozással. Németországban talált olyan orvost, aki vállalja a műtétet. A beavatkozásért az Országos Egészségbiztosítási Pénztár nem hajlandó pénzt áldozni erre, ezért nem finanszírozza a beavatkozást. A család a beteg érdekében és bízva a műtét sikerében, adósságba verve magát, 6 milliós hitelt vett fel, hogy a reményt fent tartsa. Egy SMS-ben a beteg azt írta, hogy adósság a krematóriumig. Ezzel az üzenettel mélyen vázolta kiszolgáltatottságát. Az ismerősök, a kollégák ahol tudnak segítenek.
Dunaharaszti önkormányzatának polgármesterét is felkeresték. Vázolva a történetet, az ottani polgármester azonnali segélyként 70 ezer forintot utaltatott ki neki az erre jogosult bizottsággal. Ezt megkapta. Másnap, a polgármester személyes adományaként további 50 ezer forintot küldött ki számára.

Mindezt a történetet csupán az utolsó bekezdésben foglaltak kedvéért ismertetem az olvasókkal, hogy lássunk jó példát, és tapasztaljunk emberséget is.
*

1 megjegyzés:

  1. Egyes önkormányzatok új laptopokat vagy irodaszereket vásárolnak maguknak kétszer annyi pénzből ami megmenthetné egy tisztességes és jó ember életét, aki a sajátját eddig mások megmentésére tette fel... más bizotságok ugyanakkor elutasítják a kérelmét, hogy nincs pénz az életére..

    Hol igazságos ez?! Ennyire igazságos az élet...

    VálaszTörlés