A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2010. szeptember 18., szombat

Károlyi etetés a választási fogás

Én általában szeretem, amikor az emberek hirtelen megvilágosodnak.
A választási időszak mindig ilyen. Ekkor sokan Csipkerózsika álmukból ébredve villámcsapásszerűen felélednek, megvilágosodnak. Kisvárosunkban sincs ez másként.
Elindul a helyezkedés a csörtetés, az alakoskodás. Itt főként a régi figurák, az elfekvő alakok késői helyzetgyakorlatai ismerhetők fel. Most hirtelen mindannyian tudják, hogy mit kell majd tenni. Négy évig azonban aludtak, s nem találtak időt és teret a cselekvésre. A sült galambra, vagy talán pont erre a megvilágosodásra, vagyis a választások közeli időpontra vártak. El kellett jönnie ennek az időnek is, hogy megtudjuk és ők is megtudják mit kell tenni. Kár, hogy beválasztásuk után ezt akkor elfelejtették. Azt sem közölték velünk korábban, hogy nem tudják a dolgukat. Csak azt nem értem, hogy akkor mivel töltötték ki a a ciklust, A négy éves munkaidőt?
Bukodi pajtás pedig mostanság különösen összevissza beszél. Azt mondja egyszer, hogy nem tud olyan pályázatról, ami érintené Ócsát. Máskor azt mondja, ha tudunk ilyenről, közöljük. Igaz, hogy ez nem a mi dolgunk és hogy pont ezért volt ott ahol. Sebaj, ezzel végül is alkalmatlanságát fejezte ki.
Aztán pedig azt hantázza, hogy ha lesz valami, akkor arra pályázni fogunk. Ezzel pedig azt közli, hogy fogalma sincs az egészről. És ez az ember évekig ott pózolt az önkormányzat élén.
Nos, akkor mondom ezeknek: - A vízelvezetéssel kapcsolatosan már közreadtuk azt a pályázatot, amire lehetne még jelentkezést benyújtani. Ezzel a támogatással a kapott pénzzel sok gond megoldódna. Eddig azonban nem éltek ezzel a jelenlegi polgármester urak. Nem is értem, hogy miért? Aludtak, pózoltak, vagy a jó ég tudja mivel foglalkoztak. Ezzel biztos nem.
Aztán ott volt és van még a sok közúti felújítási program, ami közül egyetlen egyre nem írtak pályamunkát. Nem is tettek érte sok lépést. Ezzel szemben, velünk ellentétben más települések útjait teljes mértékben külső pénzek bevonásával korszerűsítették. Erre is volt lehetőség az elmúlt négy évben. Nem éltek vele. Itt volt a leírt történet, az élő példa. Mint bemutattuk, 100 % támogatás mellett Újhartyán így kapott 348 258 791 Ft-t. Bugyi ugyanígy 5.808.623.309,- Ft-t költött útjaira. Mi ezekkel szemben egyetlen fillért sem!. Itt ezzel sem éltek a városatyák. Nem figyeltek, vagy nem érdekelte őket. Mintha itt minden rendben lenne, és Ócsának erre nem lenne szüksége. Mi gazdagok vagyunk ugye? És erre most közlik, hogy nincs pénz semmire. Most közlik? Akkor ismétlem, miért nem pályáztak olyan projektekre, melyekre inkább szükségünk van, mint a díszburkolatra és aminek 100 %-os a támogatottsága? Miért is nem így pályáztunk útfelújításra? Vagy mások miért pont így pályáztak? Mi miért nem éltünk ezzel? Mire ez a semmittevés? Tudathasadásban volt a Károlyság? Most megvilágosodásban van? Vagy csak választási hazugság az egész? Amolyan gyurcsányi trükk. A voksért, a győzelemért. A polgármesteri székért. Igen. Ezért ígérnek most fűt-fát a régi vezetők. Ígérnek turisztikai fejlesztést, vasúti átjárót és kerékpár utat, járdát, és mindent amit kértünk. Azok, akik ugyebár bár megtehették volna, de nem tették. Most miért is akkor, amikor lyukas a zseb? Eddig nem volt fontos egyik sem a számukra. Most akkor mi másért, ha nem a polgármesteri székért? Gusztustalan. A hozzáállásuk. És van képük még ezt meghirdetni. Ha nem olvasnák a blogot, akkor talán még azt sem tudnák, hol vannak, hova, kihez tartoznak. Kiket szolgálnának. Most azonban megvilágosodás van. Az itt felhozott panaszolt dolgokat veszik elő és tűzik zászlajukra. Bezzeg amikor a fórumon, meg a fogadóórán hangzottak el ezek, akkor rendre lepasszolta a Karcsi. Most meg előveszi és kampányol azzal, amit soha nem tett meg. Ígérget, hazugul.
A sandaság, a bibi azonban ott van, hogy még ma is lehet pályázni ilyesmikre. Ehhez nem kell megvárni a választásokat. A felelős önkormányzatok már lépnek. Erről is volt már szó. A jobb helyek polgármesteri még most is indítják településüket, ők ma is pályáznak. Az ócsai Károlyság pedig csak beszélnek róla, ígérgetik, hogy majd pályáznak. Közben meg semmit nem tesznek. Szemfényvesztés, kápráztatás az egész. Linkeskednek, a pozícióért. Kell a szavazat. Ezért hazudoznak. Valós városfejlesztés helyett. Ők már csak ilyenek. Változás a részükről nem várható. Változtatni nekünk szavazó állampolgároknak kell. Ők soha nem változnak. Ilyenek. Az átmeneti megvilágosodásukat mély kóma és sötétség követi majd ismét. Ahogy eddig sem, úgy a jövőben sem látnak tovább az orruknál. Ebben a sötét kilátástalanságban nincs remény a világosodásra. Nincs esély a fényre mely bevilágítana egy négy évnyi hosszúságú károlysági alagutat. Végeláthatatlan az egész. Ők már amúgy sem hoznak be reményt. Ezért nekünk, szavazati joggal rendelkező választóknak kell megvilágosodni. Így és most kell véget vetni ennek a Károlykodásnak.
*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése