A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2010. szeptember 5., vasárnap

Bukodi Károly kérésére

Tisztelt alpolgármester úr!
Ön többszörösen állította, hogy nem tud olyan pályázatról, amivel Ócsa városának területeit, köztük a közutakat, a járdákat rendezni, netán kiépíteni lehetne. Kérte, hogy amennyiben ilyenről tudomással bírok, jelezzem.
Ez elég elszomorító számomra, mert így kicsit úgy érzem, hogy munkáját, munkakörét rám testálja, miközben Önnek kéne tennie a városért. Hiszen a választói akarat folytán ezért, és erre kapott bizalmat, felhatalmazást. Az a tény, hogy Ön nincs tisztában azzal, hogy van és volt erre pályázati lehetőség, felmeríti azt, hogy alkalmas-e egyáltalán tisztségére és feladatára? Egyáltalán mivel foglalkozik, ha nem ezzel, és a város boldogulásával? Nem ezért és ennek okán ostromolják évek óta a választók az Online fogadóórán? Nem ez volt a téma a város hivatalos honlapján üzemeltetett Fórumon, míg ki nem törölték? De igen.
Hát akkor nem ez lenne az egyik legfontosabb feladat a lakossági elvárások és a város fejlődése szempontjából? De igen. Ön azonban úgy tesz, mint aki nem tud semmit. Azzal sincs tisztában, hogy erre lehetett volna pályázni és pénzt szerezni. Vagy pedig tudja, és akkor egyszerűen csak hazudik. Belehazudik a választói képébe.
Nos, én a felkérésének megfelelően közlöm, hogy most is van lehetőség még pályázni a város fejlesztésére.
A pályázat megnevezése: Szociális célú városrehabilitáció.
Pályázati kódja: KMOP-2009-5.1.1/B
Támogatás formája: vissza nem térítendõ.
Forrás megnevezése: Európai Regionális Fejlesztési Alap
Beadási határidő: 2010. 12. 31.
Támogatás célja: A szociális célú városrehabilitáció keretében nyújtott támogatás alapvető célja a városok leromlott vagy leszakadó városrészeinek leromlását okozó folyamatok megállítása és megfordítása. A rehabilitáció célja az, hogy a helyi hátrányos helyzetű lakosság életminősége és esélyei javuljanak, mind az épített környezet, mind a társadalmi helyzet tekintetében. A szociális városrehabilitáció különböző típusú célterületeket érinthet.
Nagyobb kiterjedésű, városi szövetbe ágyazott, hagyományos építésű, vegyes lakosság összetételű, leromlott városrészek, ahol a cél a további szegregációs folyamatok megállítása, és lehetőség szerint a terület státuszának emelése, ami hosszabb távon a magasabb státuszú lakosság területre vonzásával valósulhat meg az eredet lakosság nagy részének megtartása mellett. (A cél tehát heterogénebb, integrációra alkalmasabb környezet és társadalom kialakítása.)

Ezzel a pályázattal az Ön szerint nem centrumbeli, tehát a vasúton túli területek egyes részeinek rehabilitációját el lehetne végezni. Azt pedig, hogy ebbe mit terveznek bele, már igazán ne én mondjam meg.

De, ha ez sem felel meg az Ön igényeinek, akkor javaslom, hogy nézzen körül Dabas városában, netán Bugyi községben és kérdezősködjön, hogy ők ott miként tudtak nem csak központi részekre járdát, kerékpár utat építeni. Ha az ottaniak, vagy az ismert polgármesterek nem segítenek, akkor majd megsúgom a városmagon kívüli területek pályázati kódját.
Azonban amíg erre sor kerülne, addig kérem, nézze olvassa a kiírást és gondolkozzon el rajta. No meg azon is, hogy korábban miért nem pályáztak a hiányzó járdák megépítésére.
(Esetleg az alkalmasságát is számításba veheti.)
*

1 megjegyzés:

  1. Támogatási feltételek/
    A támogatható tevékenységek köre:
    Önállóan támogatható tevékenységek:
    1. Lakófunkciót erõsítõ tevékenységek (ERFA),
    2. Közösségi funkciókat szolgáló tevékenységek (ERFA),
    3. Közszféra funkcióinak megerõsítését szolgáló fejlesztések (ERFA),
    4. Közterületek fejlesztése (városi funkció) (ERFA),
    5. Gazdasági funkciót szolgáló tevékenységek (ERFA),

    VálaszTörlés