A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2010. szeptember 14., kedd

Kerépározzunk - Már megint tele (a) Bugyi

Bugyi Nagyközség Önkormányzatának elsődleges célja a helyi, lakossági kerékpár-használat elterjedésének ösztönzése egy új, hivatásforgalmi kerékpárút megépítésével és ezzel párhuzamosan a község más, meglevő kerékpárútjainak hálózatba kapcsolásával. A projekt során 2009 m új kerékpárút épül meg, a beruházáshoz közbeszerzés, tervezés, könyvvizsgálat, műszaki ellenőrzés, nyilvánosság szolgáltatások kapcsolódnak, részben külsős teljesítést alkalmazva.
*

A projekt célja Bugyi Nagyközség belterületén 3386 m hosszú, 17 313 m2 területű kiszolgáló út szilárd burkolattal való ellátása, 12%-kal növelve ezzel a településen aszfaltos utak nagyságát. A komplexitás érdekében a projekthez kapcsolódó tevékenységek: járda kialakítása, csapadékvíz-elvezetés kiépítése, füvesítés és fasor kialakítása minden utcában, illetve utcabútorok elhelyezése. A projekt során felújított utcák: József Attila, Vörösmarty, Terv, Szabadság, Zrínyi, Hatház, Munkácsy, Dr. Abay Frigyes utca. A projektnek köszönhetően csökkenni fog az utakon az elérési idő, továbbá az átlagos napi forgalom növekedésére számítunk. A főút - mely országos közút - túlterheltsége csökken, ezáltal nő a biztonság. A projekt összes elszámolható költsége bruttó 322 080 504 Ft, melyhez 193 248 302 Ft támogatást kívánunk igénybe venni.
*

Bugyi belterületén az 5202. és 5204 j. utak belterületi átkelés szakasza mentén, a már meglévő kerékpárút szakasz folytatásaként 1320 m osztatlan kerékpár és gyalogút kerül megépítésre. Az említett utakon 5728E/nap az átlagos napi forgalom, jelentős tehergépjármű forgalommal. A megépített szakasz mentén több közintézmény helyezkedik el.
A meglévő útszakasszal együtt a projekt eredményeként a település középpontjából elérhető lesz a külterületi ipari park, ahol mintegy 300 fő dolgozik Bugyiról.
*

A projekt megvalósításával Bugyi Nagyközség Önkormányzatának elsődleges célja a helyi, lakossági kerékpár-használat elterjedésének ösztönzése egy új, hivatásforgalmi kerékpárút megépítésével és ezzel párhuzamosan a község más, meglevő kerékpárútjainak hálózatba kapcsolásával. A projekt során 2009 m új kerékpárút épül meg, a beruházáshoz közbeszerzés, tervezés, könyvvizsgálat, műszaki ellenőrzés, nyilvánosság szolgáltatások kapcsolódnak, részben külsős teljesítést alkalmazva. A projekt építési költsége bruttó 58 849 938 Ft, az igénybe vett szolgáltatások bruttó költsége 3 221 250 Ft. A megpályázott támogatás összege 49 656 950 Ft, az önrész összege 12 414 238 Ft, amelyet a 2010. évi költségvetésbe fog a képviselő-testület betervezni. A projekt megvalósítását terveink szerint 2010. február 1-én (Hétfő) kezdjük el, a projekt a szakmai és pénzügyi elszámolás benyújtásával 2010. november 5-én (Péntek) zárul. Becsléseink szerint a megépítendő kerékpáros létesítmények várható felhasználóinak a száma 600-700 fő/nap felett lesz. A projekt megvalósulásának eredményeként élénkülő, egyre nagyobb kerékpáros forgalmat, a közintézmények és közszolgáltatások hatékonyabb és biztonságosabb elérhetőségét, csökkenő gépjárműforgalmat, egészségesebb és környezet-központúbb mentalitást várunk. A beruházás megvalósításával Bugyi Nagyközségben összesen 4573 m összefüggő, hálózatszerű kerékpárút jön létre.

*

Ócsa város Önkormányzatának elsődleges célja mi?
A helyi, lakossági kerékpár-használat elterjedésének ösztönzése egy új, hivatásforgalmi kerékpárút megépítésével kapcsolatosan milyen lépések történtek városunkban?
Ócsa városában milyen, és mekkora a kerékpárút hálózata?
Mennyi kerékpár úttal rendelkezik a város?
Ócsán kin és min múlik mindez?
(Ócsán Károlyság van.)
*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése