A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2010. szeptember 30., csütörtök

Még nem biztos semmi - Nincs biztos befutó

Léteznek még helyek az országban, ahol nem egyértelmű a Fidesz önkormányzati győzelme. Ócsa ilyen hely. A Fideszre a jelöltje által itt leginkább egy független polgármester-aspiráns a veszélyes. Tépkedik is a plakátjait a rivális mellől, rendesen. A rivális párt funkcionárius volt az előző időszak egyik helyi láncszeme. A gyengébbik. A város alpolgármestere. Ma pedig, ez a jóember az eddig volt polgármester legnagyobb ellenfele. Kihívója.
A népszerű független, új polgármester-jelölt pedig az új idők jó szelleme. Nekik csak Mumus. Tartanak is tőle rendesen. Pedig csendes, visszafogott ember. Nem olyan, mint a párt által támogatott, említett kihívó. A független helyi jelölt népszerű a változásra áhítozó városiak körében. Ezzel a magabiztos táborral, de külső támogatás nélkül indul és mérettetik meg. Már ez az indulás önmagában is egy bátor Dávid-Góliát effektus, ami eleve szimpatikus tett sokak szemében. Van aki szembeszáll a nagy Ő-vel. Mások még tartanak a kimeneteltől. Megint mások meg taktikáznak, kivárnak. A korábbi szimpatizánsok nem is merik nyíltan vállalni a saját elkötelezettségeik és paktumaik okán a sorakozást. Így inkább magára hagyják, hagy küzdjön az ifjú titán. Nekik más a szándékuk, ezért csendben kiszállnak. Talán ezért is népszerű, a fiatal induló. De tartanak is már tőle, mert a választások előtti polgármester-jelölti vita elől mindenki kifarol. Nem vállalják ezt még a nagy öregeknek számítók sem. Alakoskodók. Ez nem véletlen. A Fideszes lepaktált a helyi jobbikkal, és nagyon kerüli a nyilvánosságot. Sunnyog. A jobbik cserébe nem támadja, és így segíti azt a felet, akinek komoly munkája van abban, ahogy ma kinézünk. Ezzel falaznak. Az így adósságcsapdába kergetett Ócsa ezért ma a tönk szélén imbolyog. Ha azonban visszajönnek a régiek, akkor a reménytelenség lesz az uralkodó. A jelen pénztelensége a közelmúlt évek polgármesterségében rejlik. A Jobbik-Fidesz paktum nem Ócsa, hanem az egyének sajátos érdekeit szolgálja. Ezért a lapítás. Így az egyetlen normális személy a legnagyobb ellenfél. Ő az önállóan induló független polgármester-jelölt. Az esélyes. Hogy győzni tudjon a régi rossz beidegződéssel szemben, ahhoz azonban önerejéből neki magának kell megmászni az elébe tett létrát. A piszkos és sötét környezetben önmaga, és latens tábora segítségével abszolválja szerintem a feladatot. Akik rá szavaznak, szintén ebben bíznak. Meg a rendezésben. Ő volt az, aki képes volt önmaga programot hirdetni és elsőre közreadni. Ma ez a közreadott tervezet a bázis, az etalon. Ezt másolják, és ehhez igazítják a magukét a ma még "nagyok". Maholnap azonban közel sem biztos, hogy a régi rossz lesz a visszatérő, avagy a nyerő.
„A legnagyobb kérdés, hogy vajon a helyi rossz teljesítményt felül tudja-e írni a pártpreferencia.”
(A legnagyobb hiba a helyi választások során, ha párt szimpátia szerint, amolyan tömegvonzásként választanak egy rossz személyt a város élére.)
*

9 megjegyzés:

  1. Kedves folak!
    Szívesen szedném ízekre a fenti dolgozatodat, azonban öncélú dolognak tűnne, mivel nemigen válaszolsz vagy vitatkozol a beírókkal. Pedig egy blognak az interaktivitása a vonzó.

    VálaszTörlés
  2. Károly Zoltánunk igencsak el van sápadva az egyik kiragasztott "plakátján".
    Azt nem tudni,hogy ezt a napsugarak tették vele,esetleg már sejti a vasárnapi eredményt,vagy ez a blog olvasásának eredménye.

    A fenti hozzászólónak tenném fel a kérdést.
    Akkor,miért nem reklamáltál válaszért,mikor Karesz haverod meg lett szólítva az egykori fórumon,de ő lapított,mint az a bizonyos cucc a fűben?
    Mellesleg az ő általa vezetett online fogadóórán is szűrte a hozzá intézett kérdéseket.
    A béna válaszainak(ha volt)meg nem volt semmi jelentősége.
    Nos,akkor ott,miért nem reklamáltad az interaktivítást?

    VálaszTörlés
  3. Honnan gondolod, hogy nem reklamáltam?
    És ha már ott pancser módon lett intézve a köz ügye, szerintem kár másolni. Főleg, ha ez a blog a szabad szellem jegyében jött létre.
    A megfellebbezhetetlen, és tudatlan kinyilatkozásokat egy idő után unalmas olvasni.

    VálaszTörlés
  4. Akkor olvass fogadóóra archívumot, amíg elérhető. Más fórum nincs, mert eltüntették. De tapsikolhatsz a Karcsinak. Esetleg hajbókolhatsz a háza előtt, de sepregethetsz a polgármesteri hivatal előtt járdát, annak örülni fog a mentorod.

    VálaszTörlés
  5. Látod, te is csak a saját nyomorodat tudod nyomni.
    Hát, ha ez előrevisz bármit is, nyomjad.
    Lassan egyedül.

    VálaszTörlés
  6. Csak úgy mint ahogy az előttem szólaló.

    VálaszTörlés
  7. Akkor most hányan vannak?
    Ha csak egy névtelen támogatja Bukodit, akkor a józan ész győz, és Magyarnak biztos a státusz.
    Kérem tegyék le voksaikat. Szavazzanak Magyar Péter polgármesterségére, a városért.

    VálaszTörlés
  8. Úgy látszik,az ócsaiak nagy része részegen ment szavazni,mert nem a józan ész döntött és azért szavaztak (csak) ennyien Magyar Petire??! vagy netán mégis a másik oldalon volt a józan ész??

    VálaszTörlés
  9. A józan ész nem egyenesen arányos a többséggel...
    Így volt 8 évig MSZP kormány is...

    VálaszTörlés