A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2010. szeptember 25., szombat

Négy éve történt

Parancsnokok és magas rangú tisztek is tudtak arról, hogy megkínozták és bántalmazták a 2006. szeptember 18-án és az azt követő napokban előállított embereket a fővárosi Nagy Ignác utcai börtönben.
A Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet parancsnoka a 2006. őszi tömegoszlatások idején Boglyasovszky Csaba volt. A dandártábornok a jogsértéseket vizsgáló albizottsági meghallgatásán három héttel ezelőtt azt hazudta: csak később értesült az intézetben történt jogsértésekről. Elmondása szerint a katonai ügyészség a túlkapások miatt öt esetben indított eljárást ismeretlen tettes ellen, de bizonyítottság vagy bűncselekmény hiányában valamennyi nyomozást megszüntette.

"A vipera az egy állat."


A mentősök szerint hadiállapotok voltak 2006-ban.
Regionális Mentőszervezet volt orvosigazgatója, a mentőszolgálat jelenlegi főigazgatója arról beszélt, hogy az ő szemszögükből „hadiállapotok voltak" 2006. őszén. Volt, hogy a tömeg és a rendőrök közé kerültek a munkatársaik, volt, hogy a könnygáztól nem tudtak dolgozni vagy épp gumilövedék csattant a mentőautón. Hozzátette azonban, „olyan gyorsan pörögtek az események", hogy ezeknek az történéseknek a jelentős részét nem rögzítették. Gorove László, az Országos Mentőszolgálat volt főigazgatója képviselői kérdésre azt erősítette meg, hogy voltak olyan esetek, amikor a rendőrök a mentőautóból vittek el, állítottak elő sérülteket.
Kérdésre válaszolva Mártai István elmondta, hogy a szeptemberi események után nem, de október 24-én a rendőrség elkérte tőlük az előző napon ellátottak adatait. Morvai Krisztina, a Jobbik EP-képviselője kifogásolta, hogy ezt megtették, Mártai István ugyanakkor azt hangsúlyozta, hogy nem tehettek mást, nem tagadhatták meg a kérést.
*
Az akkori rendőrök közül nagyon sokan ma is még szolgálatban, köztünk vannak.
*

2 megjegyzés:

  1. Kár, hogy nem azok kocsiját gyújtották fel a fradipályán eddződött állatok akit megpróbálják hősként beállítani a randalírozókat.
    Meg volt az szervezve. A szálak meg a viktátor kezében futottak össze.
    Jó balhé volt, csak az a baj, hogy a számláját a becsületes - nem gyútogató - állampolgárok fizették meg.

    VálaszTörlés
  2. A szomszédom szemit ott nem lőték ki mert vót ojan esze nem ment oda.Ezé még le se kapták mer nem gyútot föl egy autót se.tutta messzirő hogy ami nem az övé aszt nem báncsa!!!
    a tévét is bisztosan a rendőrök gyútották meg.
    oszt jónapot!

    VálaszTörlés