A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2010. szeptember 27., hétfő

Hogy mások is értsék

Többen és egyre többen állnak értetlenül az önkormányzatunk vezetésének viselkedése előtt. Legyen ez a választások előtti csendes semmittevés, vagy a korábbi látványos mulasztások sora.
Sokan csak most kezdik érezni, hogy mit szalasztott el városunk az elmúlt években. Akkor, amikor sorra mutatjuk a kihagyott lehetőségeket, ismertetjük a pályázatokat, mellyel a szomszédos települések éltek, fejlődtek. Mi viszont nem. Ezek a pályázatok, mint fejlesztési, előrehaladási lehetőségek másutt sorra valósultak meg, nálunk viszont ezekből egyetlen értelmes, érdemre való dolog sem.
Több olyan jelentős pályázatot hagyott figyelmen kívül a Dönti-Bukodi vezette páros amit nem engedhettünk volna meg magunknak. Ez a páros nem tett meg minden tőle elvárhatót a városért. Számos olyan teljes összegű térítéssel bíró fejlesztési programban nem indították a várost, illetve nem vettünk miattuk részt, ami biztos fejlődést és teljes támogatást biztosított. Még sem.
Ezek közül ha csak a Turisztikai vonzerő- és termékfejlesztés előmozdítása című kiírást, vagy a Térségi elérhetőség javítása címűt vesszük, akkor máris megállapítható, hogy két olyan projektre nem jelentkezett a két fent nevezett személy vezette önkormányzat, mely 100 %-ban finanszírozott volt. Ezek dolgok pedig nem csak megtérültek volna, hanem a hasznunkra is váltak volna, miközben a költségvetésünket sem terhelte volna. Ha csak ezeket célokat tekintjük, akkor is elmondhatjuk, hogy bűnös mulasztást követtek el. Bukodi felelőssége még nagyobb, mert mint arc, Ő szerepeltette magát állandóan a netes fogadóórán, ahol erre a dolgokra már többször felhívták a figyelmét. Azonban ez nem, sokkal inkább az imaege építés, a magamutogatás vezérelte ténykedését. Így a polgármesteri páros közösen hagyták elmenni a lehetőséget, miközben tudták, hogy fejletlenségünk, pénztelenségünk és göröngyös útjaink hatalmas károkat okoznak mindennapjainkban. Nem is értem, miért nem cselekedtek. Ahogy azt sem, hogy miként engedhették ezt meg magunknak felelős beosztásban lévő emberek. Hogy tehették ezt a várossal. A választókkal. És most miként mernek ezek után még újra kopogtatócédulát kérni, polgármesternek jelentkezni. A cserbenhagyott emberek kegyéért folyamodni. Visszajelentkezni önkormányzati tisztségviselőnek. Fel nem fogható.
Csak hogy mások is értsék:
Ma a Bajcsy-Zsilinszky utca azért van olyan rossz állapotban, (akár Pest felé az első körforgalomig,) mert Ócsa vezetése nem pályázott arra a kiírásra, amivel a város pénze nélkül az utat felújították volna. Látható érdekessége a dolognak, hogy az első kifelé vezető körforgalomtól az út már azért jó, mert azt a szomszédos település előrelátóan felfújtatta. Vagyis ők pályáztak arra, amire mi nem. Nekik köszönhetjük, hogy ott rendbe tették az utat. A Dönti-Bukodi vezette városi párosnak azt, hogy a hozzánk vezető bekötő (4604) szakaszt nem. Ezért nem újították fel a Bajcsy ki- és bevezető részét sem.
Pedig csak pályázni, kérni kellett volna. Ha érdekelte volna őket, akkor megtették volna.
Most viszont látjuk, mire jutottunk velük.
*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése