A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2010. szeptember 16., csütörtök

Mit nem tettük.

Ma Ócsán kerékpárút híján csak az életünk és testi épségünk kockáztatásával lehet a kátyúkkal terhelt szúk közúton a gyalogosok és a nehézgépjárművek közt szlalomozva kerékpározni. Ez elég elkeserítő, ezért leszállva a drótszamárról, most nézzünk körül a környező településeken, hogy ott mit tettek közlekedés biztonsága és a településfejlesztés érdekében, mire pályáztak és azzal mennyi pénzhez, támogatáshoz jutottak.
*

Tatárszentgyörgy:
A helyzet javítása érdekében az utcát 1 km hosszan, 6 m szélességben, 31 cm vastag útalappal, két réteg 9 cm aszfaltborítással, süllyesztett szegély, és padka kialakításával építjük át. A Szabadság tér a település központjában található szintén jelentős forgalmú utca, amely felújítása 263 m hosszan, 5 m szélességben, 20 cm útalappal, két réteg 8 cm aszfaltburkolattal, szegélykővel, járdával, és parkoló kialakításával valósul meg.A Szabadság tér mentén 5 darab ülőpad kerül elhelyezésre. Az érintett utak mentén fasor telepítése is megtörténik.
Megítélt támogatás összege 92 376 417 Ft
*

Újhartyán:
Összekötő út 23+400 - 26+480 km szelvények közötti szakaszának felújítása.
1 db híd kerül felújításra.
9 db autóbuszöböl kerül felújításra.
Megítélt támogatás összege 348 258 791 Ft
*

Örkény:
A beruházás keretében az épületeket töltik meg a település életéből hiányzó közösségi térrel és funkcióval.
Esztétikus és városias jellegű közterületek kialakítása - Zöldterület-fejlesztés - Közbiztonság javítása térfigyelő rendszer kialakításával. A fejlesztés eredményét a település lakosai (4 978 fő), a mikro-térség (15 943 fő), Dabasi Kistérségi (43 466 fő) és a testvérváros látogatói (400 fő) tudják használni.
Megítélt támogatás összege 7 289 210 Ft
*

Inárcs:
A projekt célja az életminőség javítása Inárcson, azon belül a közszolgáltatások, munkahelyek, vállalkozások megközelítésének biztosítása, egységes falukép kialakítása, a betelepülendő vállalkozások számára is vonzó lehetőségek biztosítása.
Ezek az utak biztosítják az újonnan kialakuló iparterület biztonságos elérését és a főközlekedési útvonalak megközelítését. A fejlesztés 3 825 fm, 20 245 m2 utat érint, amely 4 500 inárcsi és legalább 10 000, a kistérségben élő lakos életkörülményeit javítja.

Megítélt támogatás összege 154 922 502 Ft
*

Nem folytatom a felsorolást. Nincs értelme.
Ócsa mint látható egyetlen fillért nem kapott. Igaz, nem is pályázott.
Nem mintha nekünk ezekre a fejlesztésekre nem lenne szükségünk. Bármelyik fenti falu itt közölt beruházása, kapott összege ráférne városunkra.
Bármelyiket szívesen fogadnánk, mert lendítene rajtunk.
Sajnos nem tehetjük, ezt nem mi választjuk.
Mi csak az önkormányzatot és a polgármestert választjuk.

Ezért figyeljünk oda kit választunk.
(Számoljuk fel a Károlyságot.)
*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése