A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2010. szeptember 29., szerda

Meg nem határozható fejlődés - baj van; (a Bolyai forog,,, - netán forrong)

Mint ismert, a "Bolyai" nagy bajban van.
Az önkormányzatunk valahogy nem kedvelte, mert valószínűleg nem ebben az intézményben látta a jövőt. Az eredmény meg is lett.
De akkor ki, vagy mi kapott kiemelt figyelmet?
A helyi turizmus fejlesztés nem. A térség elérhetőségének javítása, nem. A járda és kerékpár út kiépítése, fejlesztése szintén nem. A város belterületi útjainak korszerűsítése ismét zéro. Buszöböl, megálló építés. járatsűrítés, vasútállomás környékének rendezése, közlekedés fejlesztés - nuku.
Szóval ezek nem. Kapott pénzt, segítséget azonban a Halászy Károly Általános Iskola a pedagógusainak továbbképzésére 12 millió értékben. Aztán ismét a Halászy Károly Általános Iskola, most 10.000.000,- Ft összegben az Egészségfejlesztő programok megvalósítása céljából.
Ez nem baj. Csak furcsa, hogy egy másik iskola a Bolyai egyetlen fillér támogatásban sem részesül, miközben az önkormányzatunk tisztában van, volt az ott folyó pedagógusi munka értékével, és az iskola gondjaival. Mégsem tartották fontosnak a megsegítését.
Fontos volt azonban a hivatalnokoknak a saját munkahelyük. "Ócsa Város Önkormányzatának, Polgármesteri Hivatalának és fenntartott intézményeinek szervezetfejlesztése és működésének racionalizálása." - címmel nyújtott be pályázatot és nyert a 21.479.000,- Ft összegű projekten. (http://www.ocsa.hu/userfiles/file/palyazat/arop_3_a_1_nyilatkozat.pdf) Erre nem sajnált a városvezetés 1.718.320,- Ft-t beáldozni. (Ekkora összeg a Bolyait kihúzná most a slamasztikából.)
Fontos volt még a szavazógépként az alpolgármestert támogató képviselő-testületnek betámogatni az önkormányzat előtti járdabontást, és cserét. Erre az állítólagos 600 méternyi díszburkolatra nem voltak restek 29.731.808,- Ft-t áldozni a mienkből. (Ennek az összegnek a negyede is jól jönne most a Bolyainak. A többiből pedig még lehetne aszfaltozni a városban.
A szomszédos községben közel ekkora önrésszel 1320 méter kerékpárutat és hozzá különálló járdát létesítettek. Máshol pedig ugyanígy 2009 méterre futotta. Más esetben pedig szinten ezen elvek alapján komplex óvoda fejlesztésre tellett ennyiből, mert azt tartották kiemeltnek. Ócsa honatyái másként gondolkodtak. Nekik a saját portájuk volt a fontos, nem a lakosság és nem a város. A saját porta alatt az önkormányzat előtti járdát értették. Így jött létre az aránytalanul drága járdarész, és maradt el a város.) A Bolyai János Gimnázium a sorolt tények fényében nem kiemelt, és nem fontos. Ez jól látszik a hivatalos, károlysági hozzáálláson.
A Károlysággal és benne az alpolgármesterrel nem is csak annyi a probléma, hogy építtetett egy díszjárdát, - csak nem tudja senki sem, hogy kinek, mert nem a lakóknak, az biztos, hogy nem, mert az emberek nem onnan járnak munkába, - hanem igazi kisvárosi, bölcs-ész félértelmiségi módjára még meg is mondja a magáét.
(http://www.ocsa.hu/index.php?content=fogadoora_archiv&id=47)
Hogy mennyit lehet kapni közel 30 millió forintért? - ha a fentiekből nem tűnt volna ki, akkor arról Zuschlag tudna mesélni, és a lélegeztetőgépes számmisztikával most nem is jönnék elő ...
A mostani választásoknak nagy a tétje. Nem mindegy kire klikk-kel (x-el) az emberfia.
*

8 megjegyzés:

  1. T.(???) "fo-lak" !
    Annyit írkáltál már ezen az oldalon,hogy legalább a gimi nevét leírhatnád helyesen!!! Lassan írom,hogy megjegyezd!!! : BOLYAI és nem "Bólyai" !!!!Ezért biztosan forog szegény!!!És talán forrong is!!!

    VálaszTörlés
  2. fo-lak!
    Nézté má tükörbe?? ha nem,tudok eggyet ajállani amibe megismerheted magadat.honnan veszed aszt hogy az emberek nem onnan járnak dógozni ahol laknak? meg vagy te sülve.

    VálaszTörlés
  3. "Fo-lak"!

    Látom,a lassú írást már megértetted,mert kijavítottad a matematikus eredetileg helytelenül írt "BÓLYAI" nevét!!!Remélem mától tudod,hogy "B O L Y A I" !!! De megköszönni nem tudod a segítséget???
    Ennyit erről!!!...

    VálaszTörlés
  4. Mivel a fenntartó a Pest megyei Önk. ezért az ócsai önk. miért támogatná, hist a saját intézményei is nagyon rászorultak.
    Folak vigyázz a hülyeségek írásával, mert hiteltelenné válik az is ami jó.

    VálaszTörlés
  5. A Pest megyei Önkormányzat elnöke ki is...?
    Uppsz...

    Október 3. Újra Fidesz... Pest megyében és Ócsán is...

    VálaszTörlés
  6. Miért ne támogatná a helyi gimnáziumot a városháza? A fenntartó tök mindegy, ha itt van helyben. Ócsai Bolyai. Mindenhol így jelölik, büszkék is rá. Akkor miért ne támogatnák? Másra lehet szórni a lóvét, csak erre nem áldozunk?
    A Pest Megyei Önk. Fideszes többség alatt áll. Szűcs Lajos neve sem ismeretlen. Ő támogatja Bukodi Károlyt is. Nem kell szart kavarni hülyeségekkel.
    Fo-lak pedig lehet, hogy egy-két helyen elütötte a név egy betűjét, de ezért felesleges őrjöngeni, vagy kárörvendezni. Szerintem nagyon jó az, amit felvállalt és tesz. becsüljétek meg. Különben aki ezekért így szól, az még nem olvasott hibákkal hemzsegő Bukodit. Ja, azért nem szóltok be neki. Akkor már tudom, hogy miként gondolkodol, és hol állsz. A város és a többi nem számít, csak az, hogy mit ír a blog. Mert itt legalább történik valami és a fórum helyett itt jó ezért civódni? Ezért kár szívózni. Hagyjuk a dolgot a többiekre, akiket a tartalom érdekel.

    VálaszTörlés
  7. Szevasztok! Én szerintem is butaság támadni a blogot, mert esetleg vétet a helyesírásban az író. Ezt maga a fikázó beíró is megtette. Ő még a saját bejegyzésében is vétet, mert mellé ütött. Akkor most miért szórakozni ugyanezért a másikkal? És akkor mindjárt fenyegetni, hogy a hitelességét is elveszti. Ugyan már. Ezzel önmagad minősíted. Ha nem tetszik, ne jár ide. Vagy nincs párt értekezlet? Vagy pont ott szóltak, hogy gyere rombolni? Miért van, hogy mindjárt két embert is betámadtatok hirtelen?
    Átlátszó, nevetséges, buta dolog.
    Örüljünk, hogy van ez a lehetőség. Mások csak elvettek tőlünk mindent. Folak meg adott. lehet olvasni, tájékozódni és véleményt alkotni. Becsüljük meg. Az úthibák és a vezetési hibák nem az ő, hanem a Polgármesteri Hivatal hibája.

    VálaszTörlés
  8. Hülyék vagytok. Bolyaiba nem is járnak ócsaiak. Minek neki a pénz. Támogassák a külsős szülök. Nehogy már e miatt ne legyen járda a Bukodinak.
    Szavazzátok vissza, és nem csak a gimi lesz bajban, hanem az egész város, benne Ti is!

    VálaszTörlés