A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2011. május 31., kedd

Trianon és Ócsa - emléknap helyett (elmélkedés, kirekesztés, javaslat, megemlékezés és meghívás)

A legutóbbi, május 12-én tartott  rendes közgyűlés jó hírt hozott a nemzeti tábor számára; Dunaújvárosban.

A városatyák ugyanis nagy többséggel fogadták el a Jobbik Magyarországért Mozgalom önkormányzati képviselőjének indítványát, mely június negyedikét, a trianoni tragédia napját az idei évtől városi emléknappá nyilvánítja.

A képviselő indítványában kiemelte, hogy az 1920. június 4-én aláírt diktátum a Közép-európai feszültségeink legfőbb okozója, hiszen az utódállamokban élő magyarság mindmáig nem kapta meg a békeszerződés elveinek megfelelő kollektív jogokat és feltételeket önrendelkezéséhez, oktatási és kulturális intézményeinek létrehozásához és működtetéséhez, nemzeti azonosságtudatának megőrzéséhez, szülőföldjén való boldogulásához. 1945 után nemzedékek nőttek fel úgy, hogy Trianonról és következményeiről, e tragikus sorsforduló tényeiről nem hallhattak. 1990 után sem történt meg a kollektív emlékezet helyreállítása, a történelmi tények és a máig ható következmények széleskörű megismertetése.

Az előterjesztés alapján Dunaújváros Megyei Jogú Város ezentúl minden évben nemzeti emléknaphoz méltóan fog megemlékezni e tragikus országcsonkításról (ez évben június 4.-én 10 órakor az Evangélikus templom kertjében lévő Trianon emlékhelynél), a polgármester pedig még az esemény 91. évfordulója előtt rendelkezik az emléknap bevezetéséről a város valamennyi középfokú intézményében.

A jobbikos indítványt a Közgyűlés nagy többséggel, egy szocialista tartózkodás ellenében fogadta el. Kálmán András, a város korábbi vörös polgármestere bizottsági ülésen az elejétől fogva akadályozta az előterjesztés elfogadását. A helytartó kommunista gyökereit és áldásosnak éppen nem mondható regnálását ismerve cselekedete azonban meglepőnek nem, szégyenteljesnek annál inkább nevezhető.

Ócsán ilyen előterjesztéssel, ismerve a városvezetést, mely a kettős keresztet is száműzte a központi gazos területről a vasúton túlra, ahol már szinte nem foglalkozik  semmivel a városvezetés.

Anna Frank  érdektelen kiállítása bezzeg a megyei Bolyai által a diákság és a nép elé lett tárva, ócsai közpénzek, támogatások bevonásával. 
Erre bezzeg futotta a Fideszesnek álcázott politikusoktól.  Holokauszt nekrológ, zsidó téma igen, nemzeti megemlékezés, öntudatra nevelés, hazafiasság meg nem.  

Szomorú és szégyenteljes, hogy az állítólagosan jobboldali és többségben uralkodó városvezetés ekként áll a helyi és a hazai ügyekhez. 


Javaslom, hogy Ócsa városa az egykori, volt kommunista fellegvár példáját átvéve az idei évtől nyilvánítsa június negyedikét, a trianoni tragédia napját városi emléknappá !

Addig is támogassuk jelenlétünkkel a Jobbik Magyarországért Mozgalom kezdeményezését és megemlékezését június 4.-én, Ócsán. 


Trianon megemlékezés Ócsán 2011.06.04-én délután 5 órakor, az Üllői út, Kölcsey utca kiszögelésében  a Kettős keresztnél. 

Mindenkit szeretettel várnak!
*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése