A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2011. május 15., vasárnap

Európa szerint a Jobbik az üldöző és a cigányság az üldözött ( - kiakadtak Morvai Krisztina felszólalásán)

Morvai Krisztina az Európai Parlament csütörtöki strasbourgi plenáris ülésének a fehéroroszországi emberi jogi helyzetről szóló vitáján Gyurcsányt magyar Lukashenko-ként aposztrofálva hívta fel a figyelmet a kormányzása alatt elkövetett folyamatos jogsértésekre, s arra, hogy a kormányellenes tüntetők közül többen még ma is börtönben, az elkövetők viszont szabadlábon vannak. 

 
 A képviselő asszony nehezményezte, hogy a szemkilövető kormány egyik tagja, Göncz Kinga jelenleg a LIBE (Szabadságjogi, bel- és igazságügyi) Bizottság alelnöke. Feltette a kérdést: elfogadhatónak tartaná-e az Európai Parlament, hogy Lukashenko kormányának tagja egy-két év múlva hasonló tisztségbe kerüljön. Összességében rámutatott, hogy az Európai Unió lényegesen szigorúbb mércét alkalmaz Lukashenko-val és kormányával szemben, mint tette ezt a magyar kormány esetében a 2006-os rendőri brutalitások, jogsértő bebörtönzések, kínzások kapcsán.

Felszólalására reagálva Ulrike Lunacek (Zöldek/ Európai Szabad Szövetség) és Martin Schulz (a szocialisták frakcióvezetője) EP- képviselők kikérték maguknak, hogy Morvai arra használta fel a "legutolsó európai diktatúráról" szóló vitát, hogy megkérdőjelezze Göncz Kinga személyének legitimitását. A szocialista Schulcz azzal a hazugsággal is megtoldotta a szemkilövetőket mentegető "érvelését", hogy a Jobbikot a cigányok üldözésével, Magyarországról történő elkergetésével vádolta.
*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése