A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2011. május 8., vasárnap

Rágalom-ária

Gyurcsány Ferenc volt magyar miniszterelnök csütörtökön egyszerre harminc ország nagykövetét hívta meg azért, hogy elpanaszolja nekik, miként „teszi tönkre” az országot a kormány.

„Gyurcsány Ferenc volt magyar miniszterelnök csütörtökön egyszerre harminc ország nagykövetét hívta meg azért, hogy elpanaszolja nekik, miként »teszi tönkre« az országot az egy évvel ezelőtti választásokon a parlamenti helyek kétharmadát megszerző kormány és annak miniszterelnöke, illetve hogy »mellesleg« elmagyarázza azt a büntetőeljárást, amelynek ő az egyik főszereplője. (...)

Vajon mit kapott volna Orbán Viktor a Gyurcsány-kormány tagjaitól és médiájától, ha még ellenzéki vezetőként igyekezett volna összetrombitálni több tucat diplomatát, hogy elmondja nekik: a pénzügyi felügyelet vezetőjét törvénytelenül cserélték le a szocialisták, miután félholtra verték, majd emberek szemét lőtték ki, miközben véresre verték pártja egyik országgyűlési képviselőjét? (...)

Tegnap egy német lap azt írta, a liberálisok és a szocialisták főleg azért támadják Orbánt, mert »nemzeti patrióta«. Igazán jó lenne végre tudni, hogy ez a jelző miért lehet dicséret egy amerikai, francia, szlovák, görög, román vagy malajziai politikus esetében, és miért elítélendő, ha ezt egy magyar miniszterelnök vallja. A mélyen antidemokrata magatartása miatt is elkergetett Gyurcsány páratlan képmutatásának bűnét nem akarjuk kisebbíteni vagy feloldani mások felelősségében, de egyedi »kezelésünk« kérdését végre igen élesen szóvá kellene tennünk azoknak is – így az itteni nagyköveteknek és kormányaik politikusainak –, akik az efféle panaszokat kritikátlanul hallgatják immár huszonegy éve.”

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése