A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2011. május 14., szombat

Programajánló ( - káoszt, vagy jobb létet akarnak?)

Most, szombaton délelőtt 10-kor a Hősök terén nagyszerű szakszervezeti rendőrtüntetés várja a kényszerítő eszközök szerelmeseit, ha csak nem kíváncsiak Anna Frank meghamisított naplójára itt, helyben.

Kinek ajánljuk?

- Elégedetlen rendvédelmi dolgozóknak, itt élő szolidáris társaknak, 

- A "Tippeld meg, hogy priuszos, vagy rendőr!" játék rajongóinak, 

- A magánautókra villogót felrakóknak,és a rendőrségi álca használóinak;

A Belügyminisztérium ugyanis megtiltotta az egyenruha viselését az eseményen.

- A Gyurcsány-féle délutáni misztériumjátékra melegítő tüntetőknek

A Köztársaságért Könnyező Madonnát Gyurcsányt megpillantani felér egy jó nyalat LSD-vel. 
Ez az élmény várja azokat, akik a fentieket követően nem fáradva, délután háromra elmennek az Örökmécseshez a Charta tüntetésére. Aki nem annyira gyakorlott a pszichedelikus drogok fogyasztásában, az délelőtt ugorjon el 15 percre a Hősök terére. 
Most is nyilván valami hasonlóan zavarba ejtő látvánnyal készülnek, mint korábban a tűzcsap-nyitogatás, vagy a füstbombázás volt,  - ami jó edzés a délutáni gyucsányista charta összejövetelre.

hosok

 Az természetesen elfogadhatatlan hogy egy életerős rendőr alig negyvenévesen nyugdíjba mehetett, miközben az állam milliókat költött kiképzésére, oktatására, és karbantartására, az adófizetők pénzéből.


Talán igaz lehet, hogy egyes rendvédelmi dolgozók kiégnek, leépülnek az ötvenes éveinek végére, mert a belső légkör úgymond stresszes és hierarchikus. Ezt ők maguk belsőleg gerjesztik. Nem véletlenül sok a gyanűs öngyilkosság, vagy az érthetetlen bűnelkövetés a testületben. Ettől azonban még nem kell ideje előtt, harminc valahány évesen leszerelni, majd kiemelten fizetett nyugdíjasként új állást vállalni. Az ugyanis nem járja, hogy erejük teljében, képességeiket5 rosszra használva, fiatal nyugdíjasként másoktól, olyanoktól vegyék  el a munkát, akiknek nem adatik meg ez a jólét, és közel hetven éves korukig munkára kötelezettek. Ezek a mások, ha megélik a nyugdíjas kort, (tehát nem kiégnek, elfáradnak, hanem jobb esetben túl élnek, kitartanak,)akkor sem kapnak akkora ellátási járandóságot, mint egy korkedvezményes rendvédelmis. Szóval jól gondolják át a tiltakozók, hogy meddig feszítik a húrt. Mert az kétségtelen, hogy a pedagógusok az orvosok, és az ápolók közül is sokan mehetnének korkedvezményes nyugdíjba olyan hivatkozással, mint a most tüntetők. Jól tudjuk, hogy az előző kormány ezt is elqurta, és a mostanira uszítja az erre fogékony tömeget, ahogy a nyugaton szocializálódott liberálisokat is. Pedig a mostani helyzetet, az adósság állományt, a fizetés ütemezést az előző politikai vezetés hozta össze. Akkor ezek a rendvédelmiek még támogatták és védték  a kormányt a barikádokon belül, tüntetőkkel szemben és az ellenzéki forrongások elfojtásában. Most meg ők azok, akik a békétlenséget szítják, fenyegetőznek és (politikai támogatással, mint egykoron a taxis blokád,)a demokratikusan választott államvezetéssel szemben erőszakosan fellépnek.  A jelen kormány az előzők okán létrejött kimagasló adósságállományra is hivatkozva kényszeredetten hoz kemény kiadáscsökkentő intézkedéseket. Ez alól senki nem kivétel. A rendvédelmi alakulat, mégis a társadalom fölé kívánja magát helyezni magát a privilégiumai által. Az pedig mégsem járja, hogy míg az ország nagy része nyögve kínlódja a korábbi rossz döntések sorát, addig   kiváltságos bandériumok külön jussokat követeljenek  fenyegetődzve maguknak. Ez sehol másutt nem járja. A görögök most találkoznak saját falovuk beltartalmával. Az írek mostanság adták fel jólétüket. A portugálok semmivel nem lehetnek nyugodtabbak, mint az előttük járók. A magyar sem kivétel, csak az eljárás más. Meg a hazai mentalitás. Talán ezen kéne változtatni már.


Át kell gondolni - akár újra -, hogy ki mire jogosult. Hogy ki gyógyítja, oktatja és védelmezi majd az átlag magyart. Mert kintről és pálya és az országon túlról könnyű bekiabálni és érdek csoportokat hangolni. Legyenek azok a rendvédelmieknek nevezett zabolázatlanok sora, vagy a belső etnikum nincstelen, vagy lumpentizált tömege.


Csak mert nem akarunk káoszt.
*

Ha újabb jogszabálysértésre vetemedik a rendőrség, a Jobbik Jogsegélyszolgálat minden esetben megálljt fog parancsolni a törvényekre fittyet hányó egyenruhások számára.

Az első nagyobb, törvénytelen rendőri beavatkozás a "forradalmi" kormány hatalomra kerülése után 2010. július 4-én történt. Az Erzsébet téri rendezvényre érkezőket előállították, valamint a tömegbe masíroztak mondvacsinált indokkal, hogy ott megzavarják és megtámadják az embereket- áll a Jobbik Jogsegélyszolgálat szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.


Ez magában hordozta a provokációnak a lehetőségét: egy esetleges jogos önvédelem esetén a békés jelleg elvesztésére hivatkozva a rendezvényt feloszlathatták volna. Ennek az aljas provokációnak nem ültek fel a jelenlévők, így sikerült elkerülni a rendőrség további rendbontását. A Független Rendészeti Panasztestület megállapította, hogy a rendőrség intézkedése súlyosan sértette a főszervező alapvető alkotmányos jogait. A rendezvény kezdete előtt elhurcolt gárdistákkal kapcsolatban sorban születnek a felmentő ítéletek, melyben a bíróság kimondja, hogy a rendőrség törvénytelenül állította elő ezeket az embereket- emeli ki a Hunyadi Gábor által jegyzett közlemény.

2011. március 15-én a Hősök teréről elhurcolt gárdistákon és Himnuszt éneklő személyeken kívül a rendőrség szó szerint elrabolt egy jobbikos önkormányzati képviselőt a Károlyi-szobornál a Kossuth térről. Tagtársunkat úgy vitték el, hogy a már visszakapott személyi igazolványát vették el tőle újra testi kényszerrel és így állították elő a Gyorskocsi utcai fogdára. Ez a törvényszegés annyira nyilvánvaló volt még hatóság számára is, hogy saját maga szüntette meg az eljárást szabálysértés hiányára való hivatkozással.

"Pintér Sándornak üzenjük, hogy a pofonláda nyitva, így ha újabb jogszabálysértésre vetemedik a rendőrség, mi minden esetben megálljt fogunk parancsolni a törvényekre fittyet hányó egyenruhások számára"- zárul a közlemény.

A felmentő ítéletekről a Jobbik Jogsegélyszolgálat honlapján olvashatnak.

*

1 megjegyzés:

  1. 2007. október 1-jén az elsőfokú felülvizsgáló orvosi bizottság megállapítja, hogy Farsang János „megváltozott egészségügyi állapota” miatt hivatásos szolgálatra nem alkalmas, munkaképességének csökkenése negyvenszázalékos.

    És Farsang János 2007. október 31-én nyugállományba vonul.

    Egy karrier vége – gondolhatnánk. De a történet itt még vesz egy érdekes fordulatot.

    Ugyanis a megváltozott egészségügyi állapota miatt szolgálatra alkalmatlan és negyvenesztendősen nyugdíjba vonuló Farsang János rendőr zászlós tavaly, 2010-ben Orlandóban megnyerte a különlegesen képzett rendőri egységek világbajnokságának egyéni versenyét. (Nyugdíjba vonulása után, 2008-ban még „csak” ezüstérmet szerzett…)

    Ennyi a történet.

    S még mennyi ilyen történet van? Ezt kellene tudni. S vajon Farsang János ott tüntet a Kossuth téren?

    VálaszTörlés