A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2011. május 19., csütörtök

FÉG - telenül (- ígéret és tanácstalanság, no meg némi apróra váltott segítség Ócsán)

Segítséget és munkát ígért Szűcs Lajos (Fidesz) az ócsaiaknak.

„Már a jövő héten újra indulhatna a termelés a FÉG – Konvektorgyártó Zrt.-nél.” – adja hírül Közleménye bevezetőjében, amit május 16.-ai keltezéssel közösen Felcsuti Zsolt (MPF Holding) –al jegyez dr Szűcs Lajos (Fidesz).

A híradás szerint a több száz ember megélhetését veszélyeztető végrehajtás gyors feloldása érdekében a hiteleket birtokló MPF Holding, az ócsai polgármester, Bukodi Károly, és dr. Szűcs Lajos, a megyei közgyűlés elnöke a választókerület országgyűlési képviselője, közösen lépnek fel. 

Vezetők, - tanácstalanul?

Dr. Szűcs Lajos, az MPF tulajdonosa, Felcsuti Zsolt, a város polgármestere, Bukodi Károly és a megjelent dolgozók egyetértettek abban, hogy a cél: minél hamarabb megindítani a termelést a gyárban.
Becsapott munkások, - pénztelenül

A tegnap történt összejövetelen azonban semmi érdemi nem történt azon kívül, hogy a FÉG dolgozóinak képviselője kijelentette, hogy a munkavállalók személyi anyagai eltűntek a számítógépes nyilvántartással együtt. Ezért bejelentette, hogy személyes adatainak védelme érdekében feljelentéssel fog élni.

A vezetés részéről elhangzott, hogy Szűcs Lajos csupán emberként és nem politikusként, pártpolitikai célokból van jelen.

Végül mégsem történt előrelépés a FÉG és a cserbenhagyott dolgozók ügyében, arra hivatkozva, hogy a FÉG igazgatótanács tagjai sem jelentek meg a fórumon, bár a jogi képviselőjük ott volt.

Szűcs Lajos május 19.-re meghívta az összes érintett résztvevőt egy újabb egyeztetésre.

Búcsú




A dolgozói képviselet egy koszorút készíttetett, búcsúztatva az ócsai FÉG-et, amit el i hozott, majd megkérte a jelenlevőket, hogy visszatérve az üzemhez, gyújtsanak gyertyát.



A gyár kerítése mellé helyezve a koszorút, gyertyát gyújtottak, szimbolikusan eltemetve munkahelyüket, jövőjüket Ócsán.








Ócsa város önkormányzata szintén 19.-re hirdette meg rendkívüli ülését egyetlen napirendi ponttal. 

Mint Bukodi Károly polgármester fogalmazz a képviselőkhöz:  "...  városunk egyik legnagyobb gazdálkodó szervezete a FÉG Konvektor RT. 140-150 fő dolgozóját bocsátotta el csoportos létszám leépítés keretén belül. Úgy gondolom, hogy ez egy olyan rendkívüli élethelyzet az érintettek számára, amiben az Önkormányzatnak anyagi lehetőségei tekintetében segíteni kell a munka nélkül maradt ócsai lakosokat. A jelenleg hatályos rendeletünk ennek a segítségnek a jogi hátterét nem biztosítja, ezért javasolom – a mellékelt anyag szerint a rendeletmódosítást,  mely értelmében mindazon családoknál ahol az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg a 99.750,- Ft-ot és csoportos létszám leépítés keretén belül ócsai gazdálkodó szervezettől kerültek elbocsátásra a dolgozók, az Önkormányzatnak jogi lehetősége legyen erkölcsi kötelessége teljesítésére, azaz pénzügyi segítség nyújtására." 

*
Értesülésünk szerint:

- A Szűcs Lajos elnök által mára meghirdetett  találkozó a tegnapihoz hasonlóan meghiúsult, mert a FÉG részéről a vezetőség nem jött el.

- A Bukodi Károly polgármester által összehívott rendkívüli ülés egyszeri 10 ezer forint rendkívüli támogatást ítélt a pórul járt, rászoruló dolgozók részére. 

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése