A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2011. május 30., hétfő

Tudtad? ( - hírek röviden)


A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége mély fájdalommal fogadta Mádl Ferenc akadémikus, Magyarország volt köztársasági elnökének halálhírét.


Miniszterként szervezte a magyar zsidóság elpusztításának 50. évfordulója alkalmából rendezett megemlékezéseket, a 60. évfordulón pedig Izrael Állam elnökével közösen avatta fel a Holokauszt Emlékközpontot, ekkor beszédében tisztelgett a több mint 600.000 ártatlanul meggyilkolt áldozat emléke előtt. Mindannyian emlékezünk ez év januárjában mondott szavaira, amelyek kifejezték mély humanizmusát:
"Eljön az idő, amikor majd komoly kataklizmák fogják jelezni, hogy nagyobb együttműködésre, egyetértése és harmóniára van szükség az emberhez méltó élethez." (Mádl Ferenc)

*


Olcsóbb lett a nyersolaj a nemzetközi kereskedelemben, ezért keddtől, június 1-től Izraelben is csökken a benzin ára.
Az ólommentes 95 oktános benzin litere az önkiszolgáló kutaknál 7.46 sékel, ÁFÁ-val (MÁÁM) – ez 16 agorás árcsökkenést jelent. Eilaton ugyanez 6.45 sékel, ÁFÁ-val.
A kiszolgáló személyzettel működő benzinkutaknál ehhez literenként 13 agora felárat számítanak hozzá.
Az állami árellenőrzés alatt álló 95 oktános benzin árát havonta igazítják az európai szabadpiaci árakhoz.
Legutóbb május 1-én változott az üzemanyag ára: akkor emelkedett, drágasági csúcsot döntve.

*



Vannak országok, ahol a népességfogyást a születések ösztönzésével próbálják megállítani.
Más helyeken azonban mások az emberek és a másság más elgondolások mentén cselekszik.

Gay Israeli soldiers.

 Izraelben max. 130 fős násznépig, inkluzíve a fotós, DJ, meghívók, menyasszonyi ruha, szmoking. A Szinglikatonai Parancsnokságot tavaly szeptemberben állították fel, miután rájöttek, hogy a 2-3 évig szolgáló sorkatonák azért nem házasodnak, mert nincs rá pénzük. Izraelben hagyományosan nagy fontosságot tulajdonítanak a koedukált házasságnak, mert több évezredes tapasztalatuk szerint legtöbbször abból lesz a gyerek, a gyerekből meg a sorkatona.

 Israel’s inidpendence day in Tel Aviv city.
 *



Navégre:  - Magyar kezdeményezésre indul az ellenségjelölés.
Természetesen láthatóak lesznek a közös ellenségek is július 1-től. a Facebookon.

*

Szabad út az egyetlen héber-magyar iskola előtt


Szeptembertől megnyitja kapuit az első héber-magyar kéttannyelvű általános iskola. Erről írt alá szerződést az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség és a hetedik kerületi önkormányzat vezetése.
Megegyeztek
A hiánypótló oktatási intézmény már a következő tanévben bölcsődei és óvodai csoportokat, valamint három általános iskolai évfolyamot indít, a jövőben ezt legalább nyolc évfolyamra tervezik kiterjeszteni. Erzsébetváros polgármestere, Vattamány Zsolt (Fidesz) elmondta, rendkívül fontosnak tartja a város kulturális sokszínűségének fejlesztését, és örömmel tölti el, hogy a korábban is mindig iskolaként működő épületet a továbbiakban is oktatási intézményként használhatják fel.

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése