A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2011. május 22., vasárnap

Felmentették Szűcs Lajost ( - kettős elnök és több funkciós mágus, többségében mások okán, vagyis "önhibájukon kívül")

A kormány tervei világosak.

A miniszterelnök azt mondta, a kormány álláspontja világos: kevesebb akadály, kevesebb bürokrácia, több szolgálat. Így kell körülbelül kinéznie az új önkormányzati rendszernek, ha sikerül Magyarország újjászervezésének részeként az önkormányzati rendszert is újjászervezni. Ehhez a munkához a kormány minden támogatást meg fog adni - tette hozzá.

Pest megye korábban (IV.1.) 181.214.000 forintos támogatásban részesült szintén soron kívül. 
Aztán 2011. április 29-én soron kívül döntött Pintér Sándor belügyminiszter és Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter a Pest Megye Önkormányzata által az önhibájukon kívül hátrányos helyzetben lévő önkormányzatok 2011. évi támogatásáról szóló 4/2011. (III. 1.) BM rendelet alapján benyújtott támogatási igényekről.  A döntés alapján az önkormányzat újabb 131.681.000 forint visszatérítendő támogatásban részesült a Szűcs által elnökölt megye.

A kormányfő szerint a jövendőbeli vitákat tehermentesíteni kell "annak a félreértésnek a súlya alól, miszerint az önkormányzatok nagyon nehéz pénzügyi helyzetéért az önkormányzati vezetők lennének a felelősek. Erről nincs mit beszélni, mert az önkormányzatok nehéz gazdasági helyzetéért a megelőző évek központi kormányzatai a felelősek" - mondta.

A miniszterelnök hangsúlyozta: szó sincs arról, hogy a kormányzat az elmúlt években kialakult nehézségekért felelőssé kívánná tenni az önkormányzati vezetőket, hiszen az önkormányzatok és az ország eladósodása az előző kormányzat által előidézett helyzet miatt állt elő.

Nincs is más dolgunk, mint az (dupla/kettős) elnök, Szűcs Lajos rendrakási beszédét idézni:
"Eddig a széthúzás volt jellemző, és ezen sürgősen változtatni kell”
„Nagyon sok a tennivaló, változtatni kell az alapszabályon, a szponzoráció módján, és mindenekelőtt sikeres versenyeket kell rendezni. Kiemelten kell foglalkozni az utánpótlás-neveléssel, fontos, hogy minél több gyerekkel szerettessük meg a teniszt, hogy ezzel kiszélesítjük a sportág hazai bázisát."
„A teniszszövetség olyan mélyponton van, amelyet a sportág nem érdemel meg. "

Mi azonban minden valószínűség szerint mindezt megérdemeljük.

Szűcs Lajost a miniszterelnök szavai és kormány álláspontja szerint felmentették a megyét érintő történések felelősségvállalása alól. Most már valóban foglalkozhat a tenisszel és a saját jólétével. Az ócsai FÉG kapcsán sem nyújtott segítséget, azonban az állami támogatást, a közpénzbeli orvoslást szívesen fogadja. Így más sem történik, mint a megye rettenetes pénzügyi hiányának adóforintokból történő stoppolgatása, - ami természetesen/egyértelműen "önhibájukon" kívüli.
De mi a minősítése a FÉG dolgozóit ért ("baleset"-) munkavégzés megszűnésnek? 

Ócsa város polgármestere, valamint önkormányzata az önhibájukon kívül hátrányos helyzetben lévő önkormányzatok 2011. évi támogatásáról szóló 4/2011. (III. 1.) BM rendelet alapján benyújtott támogatási igény beadásáról azonban még nem konzultált és nem beszélt. Vajon felmerült-e a már a gondolat?
*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése