A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2011. május 13., péntek

Megelöző csapás ( - jobbszél)

Az afganisztáni televízió megszakította adását, és Oszama bin Laden bejelentette, hogy emberei egy gondosan előkészített akció keretében Washingtonban megölték az Egyesült Államok elnökét. A stúdióban és a környező utcákon – de, mint később kiderült, szerte az arab világban, sőt másutt is – üdvrivalgás, ünneplés követte az örömhírt. Bin Laden beszámolt róla, hogy pontosan előkészítették a támadást, a titkosszolgálatok információinak figyelembe vételével a legalkalmasabb pillanatban csaptak le. Az elnök egy magas kerítéssel körülvett, erősen őrzött, hatalmas fehér házban bújt meg, de az al-Kaida tagjai a nyomára akadtak. Az áldozat éppen a kutyáját sétáltatta, amikor a rajtaütés megtörtént. Az eben kívül két szakácsnő is megsebesült, az épületben fontos titkokat tartalmazó iratokat találtak, s bár még vizsgálják a lefoglalt számítógépek memóriáját, az már most biztosra vehető, hogy az amerikaiak rendelkeznek atomfegyverrel, s nem zárható ki, hogy szorult helyzetben talán bevetették volna.
A szaúdi születésű politikus hosszasan sorolta az amerikai elnökök bűneit, az etnikai tisztogatástól a civil lakosság elleni támadásokon át a népirtásig, és idegen államok belpolitikájába történő beavatkozásig. Különösen nagy súllyal estek a latba a foglyok kínzásáról előkerült bizonyítékok, valamint az Irak elleni embargó következtében elhunyt milliónyi ártatlan élete. Mostantól, vélte Oszama, a világ békésebb, nyugodtabb és biztonságosabb hely lesz.
A szkeptikusoknak persze semmi sem jó; úgyis valaki más fog az elnök helyére állni, mondták, aki folytatja ezt a gyilkos politikát. A – bár jogosnak tűnő – igazságtétel pedig újabb megtorlást vonhat maga után. A hosszú távú megoldást az okok megszüntetése jelentené.
Jellemző módon többekben felmerült, hogy az USA elnöke nem is létezett, pusztán egy ügyes, három dés animáció volt, amit különböző gazdasági-pénzügyi körök mozgattak a kamerák előtt. Ők találták ki Obamát, amikor az előző típus, a Bush II már teljesen felmondta a szolgálatot.
*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése