A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2011. május 29., vasárnap

Hűtlen kezelés miatt feljelentést tesz a Heves Megyei Önkormányzat fideszese ( - de mi a helyzet nálunk?)

Szabó Róbert, a Heves megyei közgyűlés fideszes elnöke bejelentette, hogy a megyei bíróság végzésében adósságrendezési eljárást indított a megyei önkormányzat ellen.

Az eset hátterében meglehetősen bizarr okok állnak. A csődeljárást a HVL INVEST Ingatlanfejlesztő és Szolgáltató Kft. kezdeményezte.

A Heves megyei bíróság a kérelmet alaposnak minősítette, ezért május 13-án végzést hozott a csődeljárás megindításáról.
Azonban Heveshez hasonlóan Pest megye is haldoklik. „A most előállt drámai helyzet már nemcsak az előző szocialista vezetés és a fideszes közgyűlési képviselők szégyene, akik tétlenül szemlélték a megye ellehetetlenülését, hanem a kormányzat szégyene is, hogy egy teljes év alatt nem tett és nem tesz semmit a rendszer konszolidációja érdekében.”

Túl azon, hogy sem a megyei kormánybiztos, sem a megyei kormánypárti országgyűlési képviselők nem tettek az elmúlt egy évben semmit, képtelenek voltak érdemi lobbit folytatni a megye megmentéséért, a sorozatos rossz helyi döntésekkel együttesen elkerülhetetlenné tették a csődeljárást.

Most erre újabb feljelentéseket tett az előző önkormányzati ciklusban hozott döntések miatt a fideszes vezetésű Heves Megyei Önkormányzat hűtlen kezelés gyanúja miatt az Országos Rendőr-főkapitányságon - jelentette be az előző időszak ügyeit vizsgáló eseti bizottság vezetője kedden Egerben. 

 
Még szerencse, hogy Pest megyében maradt a régi vezetés, mert így saját maguk ellen nem indítanak eljárást. 

A megye fideszes többségű települései pedig lojálisak a szintén azonos pártállású megyei önkormányzattal, és így a megye feladatkörébe tartozó tevékenységek jelentős részét átvállalják, és a helyi polgárokra terhelik. Teszik ezt úgy, hogy a megyéhez tartozó ellátásokban pénzügyileg részt vállalnak, amivel kimentik és tehermentesítik a Szűcs Lajos elnökölt „saját kutya” megyét, csakhogy közben a helyi feladatoktól veszik el, vonják ki a pénzt.  Ezért nem jut sok helyütt fejlesztésre, biztonságra, és sok egyébre.


A választópolgár a lakóhelyén meg nem érti, hogy mire folyik el a sok pénz, miért nem futja iskolai fejlesztésre, étkeztetési hozzájárulásra, (menzára,) kerékpárútra, kijelölt gyalogátkelőre, vagy éppen kultúrált buszváróval ellátott megállóra, és még sok egyébre, amikor újabban még kommunális adót szednek már tőle.

Ha egy 500 fős kistelepülés csődöt jelent, akkor a polgármester és a helyi képviselő-testület azonnal lemond.

Náluk persze semmi sem úgy van, ahogy lenni kéne.

Mert  a blog mottójában is olvasható:  -  itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul.

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése