A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2011. május 8., vasárnap

"Orbán te cigány" ( - a rendvédelmisek korkedvezményes Sűn-dörggésén)

A medgyessy-gyurcsányi-bajnai érában szocializálódott sünök és csatlósaik az úgynevezett rendvédelmiek (tűzoltóstul büntetésvégre-hajtásostul) most éreztek rá, hogy tüntetésre érett a helyzetük.  Most, amikor a parlament körüli kordont a Fideszesek felszámolták és most, amikor a tűzoltók hosszú évek óta húzódó túlórapótlékjának kifizetésére ígéret és törekvés is van. 

Mégis most, amikor az elődök okán amúgy visszás és visszatetsző a helyzet, hiszen a választások óta a szocialisták és a liberalizált bolsevikok folyamatosan periódusosan támadják itthon és külhonban a törvényesen választott kormányt.

Jó dolgukba ez is belefér
Most, a tűzoltókat és a szolidáris börtönőröket is felkarolva, magukba öltve a szakszervezet szocialistákhoz hű szárnyát, úgy lépnek fel együtt a kormány és annak miniszterelnöke ellen, hogy a tüntetők közt olyan bűnelkövető személyek és jogsértésekkel terhelt rendvédelmiek, (rendőrök, börtönőrök, stb;) is vannak, akikkel nem, hogy valamiféle együttműködést, közösülést, hanem sokkal inkább elhatárolódást, elutasítást, kiközösítést várna a normálisan gondolkodó.  Velük szemben a szigorított törvényt kéne alkalmazni, nem pedig a jogokat adományozni.

1996. évi XLIII. törvény
Ezek a tüntetőnek álcázott figurák, nem csak felháborodást, hanem zajt, riadalmat és rendetlenséget teremtenek. Ezek az alakok nem rendvédelmiek, hanem szociál-liberális garázdák. 
A nemzet élősködői, akik a korábbi elnyomó szervezett csecséből táplálkozva kiváltságokat élvezve amolyan törvényeken kívüliként, vagy azon felülhelyezkedőként a rendszer kegyeltjei voltak. Velük szemben soha nem mert azonos mércét alkalmazni a gyáva kormány. Cserébe velük üldöztette a demokratikus ellenzéket, verette a tüntetőket. Ő közülük kerültek ki a szemkilövető, vetkőztető, csonttörő és megkínoztató szolgálatosok.  Most meg ezek és azonosult társaik jönnek és mernek hangoskodni, tüntetgetni, mert nem csak a „más” állampolgár, hanem a saját nyugdíjkorhatárukat is rendezni kívánja a jelen vezetése.

Vajon mit szólnának, hogyha az ilyen dolgok miatt visszakapnák a gumilövedékeket ?

repeszgránát az élőerők ellen
AMR-69-es gépkarabély





Biztos EU szerte rohannának jajgatva és rettegve










Mindjárt magam alá tüntetek, hogy nem tudnak majd elmenni 40 évesen nyugdíjba és utána feketén melózni mellette, tényleg...
 
Fizetett álca
Méltatlanul felfüstölve





Azt hiszem ennél pofátlanabb dolog miatt még nem tüntettek hazánkban.







De miért jár(na) a tűzoltónak a korkedvezmény, ha rengeteg más, ugyancsak az emberi szervezetre káros munkánál nem jár ? Egy homokfúvó műhelyben napi 12 órát melózni is igen megterhelő, az egészségügyben dolgozni is megterhelő, veszélyes anyagokkal, veszélyes munkakörülmények között dolgozni is megterhelő.

állítólag rossz soruk van, de Ők mégis jól elvannak (- korkedvezményes nyugdíjra várva)
Oké, legyen korkedvezmény, de akkor szolidárisan az összes hasonlóan fizikailag és szellemileg megterhelő munkakörre vonatkozóan. Csak az nem bírná el a költségvetés meg az ország sem.
Én azt mondom, ne kivételezzünk. 60 éves tűzoltó - ha már nem fog bemenni az égő házba, de - irányíthatja a mentést az irodából, vagy akár a helyszínről, ez pont az a szakma, ahol a tapasztalat sok civil és tűzoltó életét mentheti meg.
60 éves üvegfúvó, kohász, vagy egyéb nehéz szakág dolgozója mit fog csinálni?



 Az egyikük mostani tüntető egy Dávid-csillagos (az izraelire emlékeztető) lobogót lobbantott lángra. A nagy füsttől nem sokat lehetett látni, így nem lehet tudni, hogy a zászló imitációt meggyújtó, fekete kabátos férfi a rendvédelmi dolgozók közül, vagy esetleg a tüntetéshez csatlakozó „egyéb” alak, de hogy ebben nem korlátozták, az annyira látszott, mint a tétlen támogatás a cselekmény elkövetésében. Olyan volt ez is, mint tűzcsapnyitogatás, vagy a petárdázás, a füstbombázás. Amolyan bicskanyitogató. A köztudatban még ott van, hogy ennél kevesebbért előállította a gyurcsányi rendőrség Polgár „Tomcat” Tamást, majd hosszantartó bírósági eljárást kezdeményeztek vele szemben.   
Égő
Az egyik felvételen azonban tisztán látszik, hogy egy közel négyzet alakú (és nem téglalap) valami kapott lángra. Továbbá tisztán látszik, hogy az egyik tűzoltó a Kossuth-szobor előtti díszláncra teríti azt a rongyot, amin egy hatágú kék csillag van. Az viszont sehol nem látszik, hogy ki gyújtotta meg vagy éppen ki tette fel. Azonosító, név sehol.
Most is ugyanúgy hazudnak az eset kapcsán, mint korábban, a Tilos-rádiós tüntetés idején tették. Ott teljesen világosan látszott, hogy egy aljas indokból, elkövetett ócska fényképhamisítást fújtak fel zászlóégetéssé.
Kétségtelen, hogy egy idegen állam egyik jelképének ilyen módon megsemmisítése széles körben feltűnést kelthet, de sem az akkori, sem a mostani hatályban lévő magyar joghelyek szerint a cselekmény de facto nem büntethető. Mivel a rendőrségnek mondott testület jogalkalmazó gyülekezet, nem áll jogában egy ilyen eset alapján megsemmisítőjét eljárás alá vonni. Ugyanis nem történt jogi vétség. Ez lehet provokáció.

Orbán te cigány egy bölcs dakota mondta: „Pintért és Bakondit húzd a faszodra!!

Ettől kezdve valóban fennállhat minden gyanú a megmozdulással kapcsolatban.


Rendőr a rendőrtől kér engedélyt a tüntetésre? Az ő világuk az “Értettem! Parancs!”.

Semmi több.
"Békés" tüntető, vagy piromániás tűzoltó, netán könnygázra vágyó alrendőr?

2006. október 23. az a nap, amit soha, sehol, senki magyar el nem felejthet és meg nem bocsáthat a vérbe taposó  rendőröknek látszó akárkiknek, a zsoldosoknak.
Minden rendőr pontosan tudatában van, kik voltak akkor szolgálatban és hol. Ennek törvényileg igazolható módon, hivatalosan a testületen belül írásos, képi, és egyéb nyoma kell legyen.

Egyenruhás bűnözés ( - találd meg a bűnelkövetőt)

Ameddig a magyar rendőrség, a börtönőrökkel együtt el nem távolítja soraiból a 2006-os őszi események kegyetlenkedéseiben résztvevőket és vezénylőiket, addig a magyar rendőrségnek ebben az országban szava nem lehet, velük minden politikai és szakszervezeti együttműködés a forradalom meggyalázása. 

Símaszkos rendőr, személyiségi jogokkal, avagy nem vállalt felelősséggel ( - ez így rendben van?)

A becsületük visszaszerzésének ez az egyetlen, közhiteles módja. Vita nem lehetséges. Addig csak hóhérok pribékjei maradnak.

Összeáll a mozaik?




Tagadta bűnösségét, de szégyellte a 2006. október 23-ai tüntetéseken történteket egy rebiszes rendőr a Fővárosi Bíróság katonai tanácsának keddi tárgyalásán ismertetett vallomása szerint. "Szégyellem mások nevében magamat" – vallotta V. Csaba, akit bántalmazással vádolnak. 

A vádlottat és társait 2006. október 23-án napközben a Parlamentnél, majd az Astoriánál  tartott Fidesz-nagygyűlés követően a Bajcsy-Zsilinszky útnál vetették be, estefelé pedig a kőrúton és a Blaha Lujza térnél a Rákóczi úton. A vádlott vallomása szerint puskából gumilövedékekkel lőtt a parancsnokai által kijelölt "rendbontókra". 
Később viszont "káosz lett, saját belátásunk szerint használtuk a fegyvert, (...) rögtönzések voltak" – vallotta a rendőr. 
Most talán Ő is ott van a füstbombázó, Orbán ellenes, nyugdíjkorkedvezményért tüntetők soraiban!
*

1 megjegyzés:

  1. 2007. október 1-jén az elsőfokú felülvizsgáló orvosi bizottság megállapítja, hogy Farsang János „megváltozott egészségügyi állapota” miatt hivatásos szolgálatra nem alkalmas, munkaképességének csökkenése negyvenszázalékos.

    És Farsang János 2007. október 31-én nyugállományba vonul.

    Egy karrier vége – gondolhatnánk. De a történet itt még vesz egy érdekes fordulatot.

    Ugyanis a megváltozott egészségügyi állapota miatt szolgálatra alkalmatlan és negyvenesztendősen nyugdíjba vonuló Farsang János rendőr zászlós tavaly, 2010-ben Orlandóban megnyerte a különlegesen képzett rendőri egységek világbajnokságának egyéni versenyét. (Nyugdíjba vonulása után, 2008-ban még „csak” ezüstérmet szerzett…)

    Ennyi a történet.

    S még mennyi ilyen történet van? Ezt kellene tudni. S vajon Farsang János ott tüntet a Kossuth téren?

    VálaszTörlés