A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2011. január 1., szombat

Új adóévet Ócsa

Ócsa városvezetése új adónemet vezetett be január elsejével, ami a helyieket sújtja.
Ezzel egyidejűleg növekednek a városi szolgáltatás díjai.
Szintén a lakosságot érinti a megélhetés drágulása és az összes gazdasági vonzat.
Egyedül Bukodi Károly és Horváth Tamás megélhetési körülményei javulnak a megszavazottak alapján.
Az átlag ócsai 2011-ben várhatóan rosszabbul és drágábban él majd, mint eddig.



Ahogy nem ismerünk milliárdos segédmunkást, úgy nem ismerünk éhező pártpolitikust sem.
*

30 megjegyzés:

  1. Szegény Karcsi nagyon riadt arcot vág:)

    VálaszTörlés
  2. Nekünk az adót, maguknak meg a lóvét szavazták. Bravó.

    VálaszTörlés
  3. Karesznek össze kell szednie annyi lóvét,hogy 4 év után is megéljen a family:)

    VálaszTörlés
  4. Ho Tomi meg három helyről zsebel. Gusztustalanok.

    VálaszTörlés
  5. A törtető Horváth, Bukodi páros hatalomösszpontosítást hajt végre. Telhetetlen alakok. Kardos viszi a boszorkány konyhát, Gallai keveri a mérget, Buza meg a kis inas.

    VálaszTörlés
  6. Eztet ti nem tudhassátok. Törvény irja elő, hogy kevesebbért nem vállalhatták:) Tiszteletben álló nagy tudással rendelkező személyekről beszéltek, akik tudják, hogyan húzzák ki a várost a szarból. Ha ehhhez új számitógépek kellenek, hát istenem, mi adófizetők inkább álljuk a számlát.
    Ne bántsátok őket. Az előző ciklus tehet mindenről, ők itt sem voltak akkor. Inkább azon lennétek, mire van még szükségük a város érdekében:)

    VálaszTörlés
  7. A kátyúkat nem ásni kell, hanem befedni. Ha ehhez több pénz kell akkor Istenem, mi van?
    Az hogy az alpolgármester és a polgi a legtöbbet veszi ki a kasszából, az egy olyan lehetőség, amivel csak élnek. Az, hogy mások sikertelenek, vagy nem kapnak elég pénzt a munkahelyükön arról nem Ócsa képviselői tehetnek. Számukra sem olcsóbb az üzemanyag, a gáz, az áram. Adót meg mindenkinek fizetni kell. Ez elég egységes. A törvények mindenkire vonatkoznak. Mi a baj ezzel?

    VálaszTörlés
  8. Az előttem szóló szellemi szintje mutatja a lakóssággal megtehető vissza élések mértékét.

    VálaszTörlés
  9. Az ilyen hozzászólok miatt van nekünk Bukodi nevű Polgármesterünk.

    VálaszTörlés
  10. Te nyomorék, ha a Bukodiból nem csináltatok volna most polgármestert, akkor éhen halt volna olyan tehetséges. Legfeljebb a Tescoba mehetett volna pénztárosnak, ahhoz van meg a végzettsége.
    A kulcs szó pedig valóban a MUNKAHELY, jó lenne ha ő is sikeres lenne most már a sajátján!!
    De amíg nyaljátok a seggét, addig nem kell dolgoznia! Nem a kátyútöméshez szedik az új adót, hanem hogy törlesszék a kötvények után maradt hitelt! Tudod, amiből a több mint 300 millás Egészségház épült, meg amiből 24 millát fizettek a régi suli bontására papíron!

    VálaszTörlés
  11. Azért azt ne feledjük, hogy a Bukodi nem egy értelmiségi. A kereskedelmi végzettségével nem kapna és nem keresne soha ekkora pénzt. Maszekként meg hol érvényesíthetné a gyenge nyelvtudását? Most ő a csúcson van ezzel a nyert választással, szinte bármit megtehet, mert sok tudatlan támogatja még akkor is, ha maga alá tesz. Bukodit évek óta erre utazott. Ezért fúrta a Döntit, és már ezért uszított korábban a testületben is. Őt annyira nem izgatja a hely, ahol él. Eddig sem voltak jó húzásai. Elcseszte az egészségház kialakítását azzal, hogy a ránk erőltette a volt iskola helyét. A sportpálya elvesztésében is benne a keze. Szűcshöz idomul, és a Horváth vezeti lépteit. Amíg a szemlélet nem változik, addig ő lesz az úr. A Hortváth-Szűcs-Bukodi trió befolyásolja a helyiek sorsát. tehetségtelen svindlerek. Rosszabbak mint bárki. A paraszt meg fizet, mint a katonatiszt a kupiban. csakhogy ez kevésbé szórakoztató.

    VálaszTörlés
  12. Összebeszéltek, vagy mással is leiratod?

    VálaszTörlés
  13. Istenem! Csak hergeljétek egymást! A végén kiderül, hogy eddik egy tanúlt értelmiségi lakatos-művész vezette a várost és minden virágzott, most meg jött pár szarházi pénzéhes, alulképzett sikertelen ember, aki a saját hasznára nyomorba dönti becsületes adófizető polgárait. Titeket már az sem zavar, hogy kevertek mindent. Így szépül meg a múlt, borul feledésbe minden. Na, de sebaj! Megint van kiket szidnunk négy évig!

    VálaszTörlés
  14. A Dönti emberségesebb volt. Ő nem adóztatásban gondolkodott.
    Ráadásul a Bukodi már korábban kilopta az irányítást a kezéből. Csupán bábként funkcionált. A képviselők a Bukodihoz csapódtak. Övé volt a többség, és a döntés. A képviselők az ő javaslatait szavazták meg, a Dönti ellenében. Ezt az öreg is megírta. Különben közismert. Nem kell mentegetni a Bukodit, jó firma, nem szívbajos. Nefélj most benyújtja a számlát és kiveszi a részét.

    VálaszTörlés
  15. Ha te tényleg azt hiszed, hogy egy adó kivetése csupán emberség kérdése, nagyon tévedsz! Ő valóban nem adóban, hanem semmiben nem gondolkodott. Egyszerűen csak volt a legmagasabb adható fizetésért és költségtérítésért, miközben mindenhova a hivatal mikróbuszával járt!/Sofőr+lizingdíj havi több, mint 200 000 Ft/. Mivel sok jó számoló van köztetek, érdemes lenne ezt is kiszámolni az elmúl 8 éves regnálása idejére. Első ciklusában mindent megcsinált helyette a Földiné, majd jött a Bukodi és folytatta a munkát, miközben szegény "öreg" semmit nem tett! Ezt persze majd mások írják meg. Ami a polgármester hatalmát illeti: megnézném hogyan lehet a hatalmat "kilopni" a kezéből!

    VálaszTörlés
  16. Hát csak úgy, hogy 8-an szavaztak a Dönti ellen!
    Sofőr+lízingdíj a Dönti fuvaroztatása nélkül is elmegy, és ha már itt tartunk, azt sem a Dönti és kisebbségi szavazóbázisa szavazta meg. Mint ahogyan azt sem, hogy Merci Vito-t kell venni egy tartozásokban úszó városnak! Nem védi senki a Döntit, ő sem volt az etalon polgármester, de mégsem nyúlt új adókhoz, mégsem ránk hárította az elcseszett gazdaságpolitikájuk miatti gondokat! A Szűcs-Horváth-Bukodi trió nem most kezdte októberben, az előző 4 év "munkája" is nekik köszönhető! Dönti-Bukodiné-Inczeffy-Török már akkor is kisebbségben volt! Persze, ha most a Gallai nem állna a FIDESZ mellett, más lehetett volna a helyzet és Bukodi és megtudná milyen szembe szélben pisálni!

    VálaszTörlés
  17. Dönti a Fórum megszüntetését sem tudta megakadályozni. Azt is a Bukodiék intézték el.

    VálaszTörlés
  18. Ő is igennel szavazott!

    VálaszTörlés
  19. Ez igaz, csak a Török és az Inczeffy szavazott nemmel! Bár a megszűntetése a Bukodi ötlete. Már alpolgiként sem bírta a kritikát. Olyan mint a Fidesz médiatörvénye. :) Mindenki fogja be a száját, csak az beszél, akit mi engedünk! Vagyis amit a mi Médiatanácsunk megenged! :) Ez is undorító!
    Bár a Bukodi nem számolt azzal, hogy ilyen blogok, meg fórumok lépnek a helyébe, mint pl. a Mádencián is! :) Így egy helyett vagy öt helyen lehet fórumozni! :)

    VálaszTörlés
  20. Elárulom, nem a Bukodi ötlete volt! El nem hinnéd ki vetette fel először!

    VálaszTörlés
  21. Sziasztok!

    Teljesen mindegy, hogy kinek az ötlete a fórum megszűntetése, szerencsére pont ott voltam a testületin, amin megszavazták. A Bukodi vezette fel, az ő javaslataként szerepel a jegyzőkönyvben is.

    Személyes beszélgetésünkkor (még a szavazás előtt) ezt meg is erősítette. Ezt gondolom - ugyanúgy ahogy én - bárki más is megkérdezheti.

    Remélem mindenki emlékszik még arra a levélre is, amit a Dönti közölt az ocsa.hu-n, amikor először, önkényesen megváltoztatták a honlapot és kivették belőle a fórumot.

    Akkor még nem tudta a Bukodi sem sértődöttségében, hogy ezt a testülettel kell megszavaztatni, nem pedig partizán akcióban megcsinálni! A testület persze megszavazta (még a Dönti is), sőt egész részletesen kivesézték a témát és az ócsaiakat "éretlennek" találták a fórumozáshoz.

    Ezek után az Ócsai Kisbíró sem jelent meg többet, tulajdonképpen teljesen elzárták a lakosság elől a híreket, valamint a vélemény nyilvánítás lehetőségét. (Tudom, most majd valaki azzal jön, hogy mindenki bemehet a Könyvtárba megnézni a jegyzőkönyveket,illetve hogy e-mailben vagy telefonon elérhető a Hivatal.) Na de azér ezt nem nevezném mindent kielégítő kommunikácónak semmiképpen!

    VálaszTörlés
  22. Hogy te mennyire elvakultan alultájékozott vagy!
    Nos, kedves jobbik helyi szervezet elnöke úr!
    A fórum létének szükségességét először egy frissen alakult párt kérdőjelezte meg, aki mellesleg a fórum szabályzatával teljesen ellentételesen agitált a város honlapján. A részleteket talán házon belül kéne intézni! A kampánynak vége, a vezetés szinte havonta cserélődik. Tanúlságos, remélem sokakat elgondolkodtat.

    VálaszTörlés
  23. Te ott voltál a testületin? A Bukodi javaslata volt? Az ő kérésére cserélte le a Computerfutár a honlapot fórummentesre? Azóta jelent meg Kisbíró?

    Nem értem, hogy mi a nehéz ebben? Tények. Ezekkel te sem tudsz mit kezdeni, ha fejre állsz akkor sem.

    Az ócsai Jobbik szimpatizánsok már akkor is kulturáltan írtak a fórumba, a kritikát nem szívlelő más párthoz tartozók viszont megengedhetetlen hangnemet ütöttek meg. Nem tartom kizártnak, hogy szándékos provokáció volt, egy indok, amivel aztán lehúzhatták a rolót a fórum felett.

    Még egy dolgot a tisztán látás kedvéért: Az ócsai Jobbikba az Önkormányzati választások után léptem be, elnöki posztját mindössze 2010. december 6-tól töltöm be. Megint ferdítessz és azt írod: az elnökség szinte havonta cserélődik. Nos 2008. áprilisában alakult meg a helyi szervezet, az első elnöke egészen 2010.augusztusáig volt a poziciójában, melyről önként mondott le, helyét ideiglenesen vette át a dabasi Horváth István, ezek után kértek fel engem.

    És ha már azt mondod, hogy a "fórum szabályzatával ellentétesen agitált a város honlapján", akkor miért nem szűntette meg a Moderátor a topicot vagy miért nem törölte a nem odaillő hozzászólásokat?

    Ja és az, hogy valaki nyit egy topicot azzal a névvel, hogy "Ócsai Jobbik", az nem jelenti azt, hogy a párt tagja, estleg csak szimpatizáns, mint ahogy te a Fidesznek vagy Fideszes polgármesternek. Vagy talán ők kértek fel, hogy védd meg az érdekeiket? Ezt is kétlem.

    VálaszTörlés
  24. Nem zavar, hogy ennyire égeted magad?
    Egy testületi döntést igen hosszú egyeztetés előz meg. Nem az előterjesztő személyétöl függ egy határozat. Az lehet a testületen belül bárki, ha nem hatásköre a bizottságoknak akkor legtöbbször a polg.m., vagy az alpolg.m. Ami az általad említett "tényeket" illeti: NEM TÉNYEK! Járj már utánuk, és kérdezd azokat akik ezeket előkészítik, döntenek róluk!
    Ne hivatkozz a Bukodival folytatott beszélgetéseidre, mert nem biztos, hogy a másik fél is hasonlóan gondolja. Miből gondolod, hogy Te hitelesebb vagy nála?! A választás nem ezt bizonyítja. Semmit nem tudsz, mert nem kérdezel, csak valami "vesztesi" attitűd duzzog benned. Partvonalon kívülröl...., A "házad" tája megismerése, értése fontos lenne!

    VálaszTörlés
  25. Na valamit jól tudsz te is! Valóban nem az előterjesztő személyétől függött ez a határozat sem, de a kezdeményezője-az általad is jól említett- alpolgármester volt.
    Nem az én szavamat vonod kétségbe, hanem a polgármesteredét, de írásodból lassan körvonalazódik, hogy kettőnk közül te lehetsz egy sértődött előző ciklusbeli képviselő, aki nem tett le semmit az asztalra és nem választották újra.
    A választásokon nem voltak illúzióim, a semmiből feltűnve nem számítottam csodára. Tapasztalatot szereztem és próbálok belőle építkezni, még akkor is, ha te léptem-nyomon követni fogsz. Sértődöttségemben nem fogok eltűnni, ahogy azt mások már megtették!

    A tények pedig tények maradnak még ha nem is vagy hajlandó elfogadni...

    VálaszTörlés
  26. Én nem lennék ennyire büszke arra az 1000 szavazatra.

    VálaszTörlés
  27. A kátyú betömését nem laptoppal kell csinálni, sem új bútorral a polgármester irodájában, de lehet, hogy én vagyok a hülye és közben Bukodi Károly feltalált valami új technológiát. Vagy a havat fogja eltakarítani vele az utakról? Egy kissé undorító mikor, valaki a bort iszik, de vizet prédikál! ja, és egy kérdés a végére. Én itt élek születésemnél fogva, de a Szabó jegyző uraságon kívül nem emlékszem másra. Meddig lehet egy jegyző, jegyző? Örökké???

    VálaszTörlés
  28. Mivel a jegyzőt a Bukodiék testületileg mentették meg a fegyelmi vizsgálattól és a felelősségre vonástól, így akár élete végig jegyző maradhat. Ő túl rég óta adott, és túl sokat tud egyes emberekről. Ezzel a tudással tartja kézben őket. Ezáltal szinte elmozdíthatatlanná tette önmagát. Bukodi meg sem élne nélküle, mert olyan hülye az egészhez, hogy az alkalmatlansága két hét alatt kibukna. A jegyző tarja lélegeztető gépen, hogy élni tudjon felhatalmazásával. Különben az egyik alkalmatlan jegyzőnek, a másik meg polgármesternek. Együtt elvegetálnak, elbasáskodnak a város felett. Ők nagykanállal merítenek a jóból, a pór nép meg le van szarva. Ennyi.

    VálaszTörlés
  29. És ne felejtsük el,hogy történik mindez Szűcs Úr bábáskodésa alatt,aki egyébként a város állapotát elnézve szarik a saját fészkére már bocsánat a kifejezésért.

    VálaszTörlés
  30. Én is megkaptam az adópapírt.
    -12000 Ft.

    Remélem Bukodi a kölyke koporsójára költi!

    VálaszTörlés