A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2011. január 24., hétfő

Hitvallás helyett

Nem csak s.w.-nek.

T. s.w. !

Én örülök, hogy köztünk vagy, és hozzászólásaiddal megtiszteled a blogot. Komolyan.
Azt külön becsülöm, hogy jegyzeteidet mindig aláírod. Még akkor is, ha ezzel anonimitásod nem adod fel.

Ami pedig az általad tett lehülyézésemet illeti: - ennek nem örülök, ahogy annak sem, amikor steve lekurvanyázta Uriel bejegyzését követően az egész oldalt. (- nem volt igaza, és nem volt jogos, sőt a saját primitívségét fejezte ki mert egy olyan újság címlapját mutattuk csak be, ami megjelent. Nem volt sem örvénysértő, sem más. Nem tudni belőle miért ezt váltotta ki. Ma is olvasható, fent van.)

Ugyanis itt a blogon és nálunk a mi kis közösségünkben másként mennek a dolgok. A blog csak egy pótlék és egy lehetőség a tájékoztatásra, az információcserére és a megszólalásra.
Ezzel valamelyest meg is határoztam az irányvonalat, amit ez az internetes sziget, mint közeg létrehoz, nyújt, s napjában biztosít; (- akár a napi munka mellett, avagy után, nekem és olvasóként másoknak. Sokak számára meg az egyetlen olyan hely, ahol nem csak értesül dolgokról, hanem egy más hozzáállással is találkozik, valamint véleményt is tud cserélni.)
A híreken, a tájékoztatáson túl gondolatébresztő, érdekes írások, néha tudósítások, máskor inkább irodalmi, vagy groteszk bejegyzések kerülnek fel, amik fanyarak, vagy érdekesek, avagy továbbgondolkodásra ösztönöznek.  De volt már olyan bulvár jellegű írás, mely tükröt állít a napi megélhetésért dolgozó munkás elé. Máskor meg politikai-, közéleti dolgokat vetünk fel, azokat taglaljuk. Nem egy hírportál vagyunk. Fő csapásvonalnak az Ócsát érintő ügyek taglalását, a megszólalást és annak lehetőégét tekintem, és tekintjük. A fórum helyett, annak pótlására, még akkor is, ha ez nem egy klasszikus vitafórum, hanem „csak” egy blog.  Itt a bejegyzést végző blogoló írja le meglátásait, veti fel a gondolatot, és erre, vagy ezt követően (akár másra) reagál jól vagy rosszul a belépő hozzászóló, a megjegyzést író.  Teheti ezt akár névvel, vagy névtelenül, és kötetlenül.  Ez adja a fórumhoz hasonlatosan, azt pót(ló) jelleget, ami a blog nevében olvasható. Ugyanakkor ezzel utalunk a megszüntetett fórumra és annak pótlására.

A blogbejegyzésről, mint írásról és felvetett témáról: Amikor városlakóvá érik valaki, akkor egy nagyobb, nyüzsgőbb, netán zajosabb közösség tagjává avanzsálódik.  Ez a megtiszteltetés azonban a közös együttélés szabályaival, annak viselésével, és vonzataival jár. Ennek vannak előnyei, hátrányai, megfelelőségi szintjei és elvárásai. Előírások, rendeletek, szabályok vonatkoznak az egyénre, mert nem a prérin és nem a szűrjében él itt az ember.  Amit az egyik tesz az a másiknak nem biztos, hogy jó. Amit az egyik fél elvisel, azt a másik meg nem biztos, hogy tolerálja, és nem biztos, hogy megfelelőn (el)viseli, ahogy az sem, hogy erre kötelezhető lenne. Sőt lehet, hogy annak van igaza, aki nem tűri az elsőt. Ezt viszont a rendelkezések a szabályok határozzák meg. Tehát az együttélésnek, a közösségnek, az abban történő viselkedésnek és a cselekvésnek szabályai vannak. Kétes ügyekben, vitás helyzetekben ezekhez lehet nyúlni.
Városunkban sokan panaszolnak sok mindent. Egyesek a szomszéd szemétégetését kifogásolják, mások a fűtését, mert átszáll a pernye, vagy a füst, és van aki a dögszagra kényes. Van, aki a járdák állapotát, van aki a tisztaságát kifogásolja, s van, aki a buszmegállót. Helga és még páran a vasúti átjárt. Barnabi a polgármestert, magam pedig sokak közül a pl a hozzáállást, - a menetrendet a fejetlen pénzosztást az esztelen költést. Mást meg a szomszéd zavar.  A blog ezzel kapcsolatosan egy helyzetképet vázol, hol a kilátásokkal, lehetőségekkel, hol az útkereséssel, hol pedig magával a történet napvilágra hozatalával.   Ez nem az ördögtől rugaszkodott. Másutt is foglalkoznak ilyennel. Akit nem érint, azt nem bántja.  Aki meg igen az, vagy él vele és lel benne érdemit, vagy nem. Attól a jelenség még ismert, létezik.  Jó, ha gondolkodásra sarkalja az embert egy-egy történet.  Ekkor születnek a hozzászólások, és íródnak a vélemények. Ezt olvasva mások, más szempontokat látnak és hoznak elő. Néha vélemények, és ellenérvek ütköznek. Mindez a sokszínűséget, a különböző látásmódot bizonyítja. Más esetekben meg az egységes viszonyulást. És ez így van rendjén. Más helyeken, a fórum oldalakon és a volt ócsai fórumon is parázs viták folytak. Voltak provokátorok, ellenlábasok és olyan tisztségviselők, akiknek ez már nem tetszett. Ők szüntették be azt a véleményoldalt. Ezért és ennek okán van most itt ez.

Visszatérve még a hozzászólásodban foglalatlakra:  - írod, „hogy a szaros utcádba belépési engedély kell! emlékezzünk, hogy az ilyen idióták miatt mint te szünt meg budapesten a red bull air race!”-t.
Igen, lehet hülyézni azt aki bevezette a behajtási engedélyt, a súlykorlátozást a belső utakon, vagy azt is aki a kommunális adót vetette ránk. De hogy arról ne lehessen írni és vitatkozni, hogy ennek mi haszna, vagy értelme, mert megszólnak, azt nem hiszem. Ezért lehet beszélni az átszálló füstről, ezért van léte a csendháborítók elleni, a mások nyugalmát zavaró ténykedések tárgyában hozott véleményeknek és posztoknak.

Végül pedig ami a Red Bull Air Race-t érinti:  Tudtommal az idén sehol nem rendezik meg a futamot. Több városból kitiltották őket, és nem engedélyezik a lakóövezetek feletti akrobatikus repüléseket sem.  Több nagyváros nem véletlenül a tenger fölött, vagy egy öbölben rendezte be a pályát. A Red Bulnak persze nagyon szimpatikus volt Budapest, hiszen patinás háttere biztosított neki a város. Ez a háttér a világörökség része.  Jó volt ez számukra a továbblépéshez, a reklámhoz és mindenhez.  Hatalmas pénzek forogtak itt ebben a műfajban. Nem véletlenül a Palik László – RTL klub és a szociál-liberális városvezetés kellett ahhoz, hogy jogszabályokat semmibe véve, netán kijátszva megrendezzék a futamot. Ehhez a politika jó hátteret biztosított kéz-kezet mos alapon. Azonban ennek a rendezvénynek sem volt meg a biztosítási háttere. Nem számoltak az esetleges katasztrófa helyzettel és sok mással sem. Csak az érdekeiket nézték, mint azon a bizonyos augusztus 20.-ai estén amikor a tűzijáték alatt bekövetkezett az emberéleteket követelő tragédia.
A Red Bull a rendezvényért egy garast sem fizetett. Máshol ezért pénzt kértek tőlük.  Azt a bevételeikből fizették.  Az RTL hatalmasat kaszált belőle, ahogy Palik és gárdája szintúgy. Mások is gyarapodtak ez által. Hatalmas reklámbevételeket produkáltak a cégek. Magyarország és a város azonban nem sokat prosperált belőle. Demszky számos rossz megoldást talált több profitorientált ügy lebonyolításához. Az air show kapcsán a polgári repülést is úgy korlátozták, hogy azért az európai légtérért felelősök már szót emeltek. Aztán minden jogot átjátszottak a Red Bullnak. Már a délelőtti légteret is lefoglalták, és nem engedték a magyar gépek bemutatóját. Veres Zoltán műrepülő bajnok bemutatóját sem engedték, ahogy az ejtőernyősök bemutatóját sem délelőtt 10 órakor, a víziparádén, holott délután 14-15 óra magasságában kezdődött csak a Besenyeiék műsora. Szóval ez volt a más érdek. Mehetett ez mindaddig, míg az UNESCO nem jelezte, hogy Budapest belvárosának értékeit, a rakpartot és a világörökség részét képező regisztrált helyet, a városrészt, az egyes érintett épületeket ki fogják venni a listából és megvonják a támogatást. Na erre aztán jött a balhé és volt kapkodás, meg anyázás. A Fidesz elkezdte piszkálni a dolgot és a szoclibek takarodót fújtak, csak ne firtassák tovább az ügyet.  Szóval, ahogy írtad, az ilyen hülyék okán szűnt meg az a bizonyos jólét.
Szerintem mindig a hülyék vannak többségben, és rendre a másikat nevezik annak.

8 megjegyzés:

  1. hm... veled az a legnagyobb baj, mindenben politikát látsz, vagyis az nem volna baj csak azok a szoclibek mindennek az okai! az sajnos a te butaságod tükrözi, hogy olyat mondasz a városnak ez nem hozott pénzt! hozott és nem is keveset! a másik pedig az, hogy ezeknek a műsoroknak meg lehet vásárolni a közvetítési jogát, hogy ez pont az rtl volt puff neki! ebből élnek! annak idején a királyi tv-n volt a forma 1-es közvetítés azt elfogyott a pénz! kíváncsi lennék, hogy tisztában vagy-e azzal, hogy egy reklám mennyibe kerül ilyenkor?

    persze vannak szabályok törvények egy város életében, ezt nem vitatom! de kezdem magam úgy érezni, hogy a szomszédok, városlakók sportot űznek abból, hogy de jó felnyomni a másikat! lassan visszajön a "zugba disznót vágni"!

    amúgy meg annyit elárulnék, a problémák nem fognak megszűnni, ha az ember posztolgat! talán tenni kellene valamit ellenne! a probléma attól meg létezni fog, hogy mész hétvégén ócsán egy kört és fényképezel! lehet, hogy kellene valamit tenni a város életében és nem csak kiírni a fájdalmaidat!

    s.w.

    VálaszTörlés
  2. Ismét nem találod az igazat.
    A városunknak vannak tisztségviselői, akiket nemrég választott a közösség. Javarészt régi emberek, akik korábban már eladósították a saját lakhelyüket. Akkor is, és most is ígértek útfelújítástól kezdve mindent. Aztán meg lehúzzák az embereket és nem foglalkoznak érdemben semmivel. Lásd adó, vízdíj emelés, stb. Látom, nem foglalkozol ezekkel a dolgokkal, nem jársz az önkormányzat üléseire és nem tartasz kapcsolatot a képviselőkkel. Ennek ellenére mondod a magadét, de nem szól az adóért, a szemétért, csak elfogadod a dolgokat és lehülyézed a másikat. Szerinted ez a helyes? Én igen ezt teszem, és még azt, amit tudok. Más összejöveteleket, elbeszéléseket szervez, páylázati lehetőségeket keres beszél a központi szervekkel és intézi azt, amit hivatalból nem tesznek. Ébn szeretnék javítani a közlekedésen, az utak állapotán a buszmegállók szintvonalán és sok egyéb dolgon. Én ezért tartom a kapcsolatot a képviselőkkel és azért megyek be minden hónapban a polgármesterekhez, hogy a szemükbe nézzek és válaszokat kapjak. Ezzel talán szorgalmazzuk egy páran a dolgokat. Aztán visszajövök és megnézem, hogy kik hülyéznek.

    Red Bull és a Forma 1-et illetően megint fals amit írsz. A magyar egyesről a Palik vitte el a közvetítést méghozzá a lobbiérdekeivel és a szavazatával. Cserébe kapta a csapatot a segge alá az RTL-től, amivel megkezdte dakari és versenyzői pályafutását. Ma is ezekből a pénzekből tartózkodik Ausztráliában.
    Sokat és többet nem kívánok itt és így erről, ezekről kommunikációt folytatni. A blog nem erről szól. Ha gondolod nézz be olvasd, szólj hozzá, ha kedved tartja, vagy ha bosszant, akkor ne idegesítsd magad vele. Az önkormányzatban kikérheted a jegyzőkönyveket a régebbieket pedig a könyvtárban elérheted. Én is bejárok oda, ha meríteni akarok. Én azért reménykedem, hogy a problémák egyszer majd megszűnnek. Ha nem most, akkor később. ha nem ezzel a vezetéssel, akkor majd másikkal. Nem minden ember egyforma.
    Legyen jobb estéd.

    VálaszTörlés
  3. Nem kell ezekkel a seggnyalokkal foglalkozni.Nem,hogy külön bejegyzést szentelni rájuk.Egyszer charlinak egyszer sw-nek vagy éppen anitpöcs-nek hivják őket.Maréknyi igénytelen f..zkalap a Bukodi fan klubból.

    VálaszTörlés
  4. Eswé
    waze olyan tirpák vagy, hogy párodat ritkítod. Folyamatosan beégsz.
    Tüntess a megszorítások mellett!
    Ennyi ésszel és egy vödör vízzel elmehetnél ürgét önteni.

    VálaszTörlés
  5. hmm... én csupán csak hülyézek, de a kedves barátaid nem igazán válogatják meg a szavaikat! na mindegy! szemét, víz, ingatlanadó vagy legyen akármi, ha tetszik, ha nem be kell fizetni! nem nem érdekel, csupán megyek a többi birkával a postára befizetni azt a sárga izét! attól hogy a barátaiddal erről beszélgetsz, vagy szimplán kézen fogva bemész velük a polgármesterhez akkor ezek a szolgáltatások olcsobbak lesznek, az utak felépülnek? amikről te beszélsz, azok milliós nagyságrendek! nagyon kevés ember tudja ezeket a dolgokat megoldani ocsan! kiváncsi lennék a titkos favoritodra!

    VálaszTörlés
  6. Te hülyébb vagy, mint a sokévi átlag.
    Te maga vagy a falu bolondja, a birkák barma.
    Menj, fizess és vezekelj, ne fröcsögj, tapló waze

    VálaszTörlés
  7. Te nagyon hülye.Csak,mert igényelted a megszólitást.Már egy párszor le lett irva,de a kedvedért mégegyszer.Nem a kivetett adó a gond,persze megértem azokat is akiknek igen,hanem az időzités és az,hogy az álltalad is emlitett milliókat nem arra költik,amire kellene,hanem laptopokra.
    Érted egyáltalán a lényeget?

    VálaszTörlés
  8. sawnya most kussol, mert beégett.
    Hiába mondjátok hogy milyen, nem érti.
    Elvakult Bukodista.

    VálaszTörlés