A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2011. január 26., szerda

Az egyik szerencséje, a másikszerencsétlensége ( - meguszták a verést)

Jogerősen  fél év felfüggesztett szabadságvesztésre ítélt két rendőrt a Fővárosi Ítélőtábla, mert 2006 őszén, a budapesti tüntetések alkalmával felszólítás nélkül kiemeltek egy férfit a tömegből, és durván bántalmazták.

A Fővárosi Ítélőtábla jogerősen csupán felfüggesztett szabadságvesztésre ítélt két rendőrt, akik a 2006. október 23-i tüntetések alkalmával bántalmaztak egy férfit. Az ítélőtábla indoklása szerint mégis minden rendőrnek meg kell tanulnia, hogy jogállamban csak törvényes keretek között léphet fel, és csak indokolt szükség esetén alkalmazhat erőszakot. Az intézkedéskor óriási a hatalma, de a felelőssége is legyen ezzel arányos, az elszámoltatástól pedig sem parancsnokai, sem a kormányok nem védhetik meg, kizárólag csak az, ha jogszerűen járt el. A bűnökért felelni kell.
Az ítélőtábla annyiban módosította a hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás miatt első fokon kiszabott fél év - egy évre felfüggesztett - szabadságvesztés büntetéseket, hogy mellőzte a büntetett előélethez fűződő hátrányok alóli előzetes mentesítést, így a két vádlottnak távoznia kell a rendőrségtől.
MTI/Origo.hu nyomán
*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése