A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2011. január 29., szombat

Kártérítés és Sukoró - "Ez a világ a blumoké" - Budaházy György

Megsértette Budaházy György és három társának személyes szabadsághoz fűződő személyiségi jogát a rendőrség. 

Megsértette Budaházy György és három társának személyes szabadsághoz fűződő személyiségi jogát a Készenléti Rendőrség azzal, hogy egy 2008-as budapesti demonstráción a felpereseket elfogta, megbilincselte és előállításra átadta a Budapesti Rendőr-főkapitányságnak (BRFK) - döntött csütörtökön a Fővárosi Bíróság. A BRFK pedig azzal sértette meg a személyes szabadságukhoz fűződő személyiségi jogukat, hogy a felpereseket az előállításuk során fogva tartotta.

A bíróság kötelezte a Készenléti Rendőrséget, mint másodrendű alperest, hogy Budaházy Györgynek 15 napon belül fizessen meg 400 ezer forintot, a többi felperesnek pedig 250 ezer, 400 ezer, illetve 350 ezer forintot. A BRFK-nak és a Készenléti Rendőrségnek emellett magánlevélben elnézését kell kérnie a felperesektől a megállapított jogsértésért.

*
 A sukorói kaszinó ügy kapcsán már 900 millió Ft kötbért követel az állam Yoav Blumtól: Követelheti nyugodtan, mert Blumy pajtás már árkon-bokron túl van. Az ellene folyó eljárás tárgyalásaira is nagy ívben tesz. Neki van hova mennie. Akármilyen gazemberségeket csinált is, a hazája megóvja, hisz a központilag meghatározott „felvásároljuk…. stb., stb.” projekten ügyködött ő is. Az jutott eszembe, hogy bezzeg én, aki pont, hogy Magyarország „blumizálódása” ellen lázadoztam, saját hazám tömlöcében sínylődök. És ha menekülnék, vajon lenne-e olyan helye a világnak, ahonnan nem adnának ki? Nem valószínű. Hiába, ez a világ a blumoké, és nálunk is csak „kirakat felelősségre vonás” folyik sajnos.
*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése