A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2011. január 29., szombat

Panaszok és ellenőrzések az italkimérő „klubokat” érintően

Folytatódik a szórakozóhelyeken a múlt héten megkezdődött szakhatósági ellenőrzés-sorozat az ország egész területén; a hétvégén a rendőrség a társhatóságokkal együtt járja sorra az elsősorban fiatalok által tömegesen látogatott rendezvényhelyszíneket.

         Timár Zoltán, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) sajtóirodájának vezetője elmondta: az ellenőrzések célja, hogy minél több szórakozóhelynek felmérjék a működési viszonyait és megvizsgálják, mennyire tudják a szervezők garantálni a szórakozni vágyók nyugalmát és biztonságát. Kiemelt szempontként vizsgálják, hogy a szórakozóhelyek veszélyhelyzet esetén kiüríthetőek-e biztonságosan, vagyis a résztvevők száma, a helyiségek befogadóképessége és a menekülési útvonalak száma arányban áll-e egymással. Ugyancsak igyekeznek kiszűrni a jogsértéseket, így a feketén történő foglalkoztatásra is külön figyelmet fordítanak.

Az ellenőrzésekben a rendőrség mellett a tűzoltóság, az önkormányzatok és a közegészségügyi társhatóság munkatársai is részt vesznek.   Vizsgálati szempont lehet az is, hogy a korábban megszerzett működési engedélyek megfelelnek-e a jelen törvényi szabályozásának.
Városunkban is több panasz és kifogás futott már be az önkormányzathoz, és a képviselő-testület is foglalkozott vele, hogy a zajos ívók zavarják a lakosság nyugalmát. Két helyi műintézmény esetében az is felmerült, hogy jogellenesen árulnak, forgalmaznak alkoholos termékeket, mert a szeszesital árusítása diáksport egyesület, nevelési-oktatási intézmény sportlétesítményei, - melegkonyhás vendéglátó üzlet kivételével - a nevelési, oktatási, egészségügyi intézmény bejáratától 200 méteres távolságon belüli területeken tilos.  Az egyes termékek forgalmazásának korlátozása vonatkozásában a Jegyzőnek kell eljárnia, és szankcionálnia;
        Legfeljebb 90 napra a tevékenység megtiltása, üzlet ideiglenes bezárása
        Működési engedély visszavonás, nyilvántartásból törlés
        Azonnali bezárás, ha működési engedélyhez kötött tevékenységet e-nélkül folytatnak.
Az akció előzménye, városunkban is több panasz érkezett az italozók  hangoskodására, és hogy január 15-én Budapesten, a Nyugati téri West Balkán szórakozóhelyen három fiatal életét vesztette a diszkóból kiáramló tömegben. Halálukat a budapesti rendőrfőkapitány korábbi közlése szerint fulladás okozta. Az ügyben nyolc embert gyanúsítanak halálos tömegszerencsétlenséget okozó, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt. A szórakozóhelyet az illetékes jegyző január 19-én 90 napra bezáratta.
(Nálunk még nem történt intézkedés.)
*

10 megjegyzés:

  1. bezárni az összes boltot ócsán!

    VálaszTörlés
  2. Neked, meg miért nem elég ha a csak a szabálytalankodókkal szemben járnak el?

    VálaszTörlés
  3. majd menjél egy kört ocsán! az összes kisbolt előtt isznak! vagy még nem tűnt fel? ja és a west balkán örökre bezárt!

    VálaszTörlés
  4. Meséld el a halott lányok szüleinek, hogy mit zártak be és mit nem, meg hol isznak és hol nem.
    Egyébként az egész országban ellenőrzést tartanak, ha még nem hallottál volna róla.
    Az, hogy nálunk semmit nem tartanak be az a helyi szuper zsaruknak és a fegyelmit elkerülő jegyzőnek, no meg az idióta polgármesterednek köszönhető.

    VálaszTörlés
  5. A Dönti 8 évi regnálására gondoltál? Ha igen, egyet értek!

    VálaszTörlés
  6. Szerinted a jelenlegi jobb?Az eddig róla és "cinkostérsairól" kiderült dolgok nem ezt bizonyitják.És folyamatosak az ujabb és ujabb esetek.

    VálaszTörlés
  7. Dönti utolsó 4 évében már a Bukodisták átették a hatalmat. Bukodi és hozzá csapódó képviselőt határozták meg döntéshozatalt. Bukodiék intéztek mindent. A Döntit állandóan leszavazták, javaslatait elvetették. Már akkor is a Horváth Tamás határozta meg a Bukodi véleményét.
    Bzs

    VálaszTörlés
  8. Felsorolnád? Mert én a laptopokon és a fizetéseken kívül nem hallottam másról. Megjegyzem, ezeket nem tartom ördögtől valónak.

    VálaszTörlés
  9. Amennyiben számodra nem ördögtől való eltapsolni négy millát,mikor ennyire szar helyzetben a város és az itt élők...Úgyan kérdezd már meg mi lett az előző laptopokkal?Kik vették meg őket,és mennyiért?Ezek tükrében szerinted korrekt adóval súlytani az itt élőket?A "másról" is hallani fogsz te is idővel,mint mindenki,aki itt él.Már készül a "vádirat".

    VálaszTörlés