A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2011. január 22., szombat

Képletesen ( - gondok, és sehol egy gondnok?)

Több szemetet hagyunk magunk után, és a szabályos parkolás sem lett erősségünk az elmúlt évben - ez állapítható meg a város közterületein tett sétánk után.

A szelektív hulladékgyűjtésre, a kommunális szemét gondokra nem futja? Ez túlterhelt, a másikat a vasúthoz közelit, meg felszámolták. Többen azt hiszik, hogy a konténerek mellé kitett hulladékot is automatikusan elszállítják, ez azonban nem így van. Viszont akik idepakolnak, azok legalább ideáig fáradnak vele. Mások szabálytalanul az útszélre, vagy szántás mellé hordják.
Jelenleg csak ez az egy kialakított gyűjtőhely, és szintén egy közterület-felügyelő van a városban.



Mozgássérültek ?



A közösségen, a polgárőrségen és a közterület felügyelőn sok múlik ilyen esetben. Nem mindegy persze, hogy merre járnak, mit látnak, és miként járnak el.



Ha a mozgássérültek számára fenntartott parkolóhelyet foglalják el.
*

2 megjegyzés:

  1. „Törvényes, de mégis fájó történet” címen.
    A nyolcadik hónapban lévő Rubint alig egy percre parkolt le, de kocsija átlógott a taxidrosztba, az arra járó rendőrök pedig megbüntették a telepatikus képességekkel bíró gyerekkel várandós fitneszedzőt.

    „Réka rohant be dolgozni a városba. 2 percre elakadásjelzővel megállt a Nagy Lajos Királyné úti Update pékségnél két pogácsáért, mert nagyon-nagyon éhes volt. Van ez így nagy hassal, a 9. hónap felé közeledve. Az egyik kereke bizony belógott 1 métert az üresen álló taxidrosztba.

    VálaszTörlés
  2. Szerintem ez a kép mindent elmond a magyar viszonyokról.

    Subi-dubi Rékával meg tele a padlás, mint a celebekkel. Különben sem a két pogácsáért ment, hanem a lóvéért. Hazudni megtanultak. Norbi sem a pogácsa evés okán volt ott, amikor a pofont kapta.

    VálaszTörlés