A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2011. január 18., kedd

A piaci árusok adóváltozása csak az önkormányzati ülést követően derül ki

Az országgyűlés tavaly év végén több ponton módosította az önkormányzatokra vonatkozó törvényt.
A változtatásnak vannak olyan elemei, amelyek miatt korrigálni kell a helyi rendeletek részeit. Ilyen például az iparűzési-adórendelet, ugyanis januártól meg kell szüntetni az ideiglenes jelleggel végzett piaci és vásározói kiskereskedelmi tevékenység adókötelezettségét. A piacozóknak, vásározóknak eddig alkalmanként kellett fizetniük. A rendeletmódosításról - az adónem törléséről - január hónapban kéne döntenie a közgyűlésnek.

Ócsa hivatalos honlapján azonban erről eddig semminemű értesítés nem található. Így a mai nap még a képviselő-testület január havi ülésére a meghívó sem érhető el; - ugyanúgy, ahogy annak tárgyi tartalma sem lelhető fel.
Szerintem a választások óta az állampolgárok tájékoztatása Ócsán nem megfelelő, sőt egyre romló tendenciájú.
*

2 megjegyzés:

  1. Na ez, most megint egy érdekes story, mert kuss van róla. Ha nem döntenek, akkor marad a fizetési kötelezettség, vagyis tovább szedik a pénzt az árusoktól?

    VálaszTörlés
  2. Majd kapnak szórolapot róla:)Karcsiék,most nem érnek rá ilyesmivel foglalkozni.Böngészik a heti akciós újságokat,hol mennyiért van laptop meg irodabútor.De lehet,már az új autón gondolkodik.

    VálaszTörlés