A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2011. január 26., szerda

Például ( - csendrendelet Bugyin)

Tisztelt Lakosság!
  
Településünkön egyre többször előforduló probléma a csendháborítás, melyre egyre több bejelentés is érkezik a Polgármesteri Hivatalba. A köznyugalmat sértő zaj okozása szabálysértési eljárást von maga után, ezért szeretném felhívni a tisztelt lakosság figyelmét az alábbiakra:


A csendháborításról, mint szabálysértésről a 218/1999. (XII. 28.) számú Kormány rendelet 6. §.-a rendelkezik. E jogszabály szerint:
„Aki lakott területen, az ott lévő épületben, vagy az ahhoz tartozó telken, tömegközlekedési eszközön, továbbá természeti és védett természeti területen indokolatlanul zajt okoz, amely alkalmas arra, hogy mások nyugalmát, illetőleg a természeti vagy a védett természeti értéket zavarja, 30.000.- forintig terjedő pénzbírsággal sújtható.”

 A nyugalom megzavarását tiltó rendelkezéseket a település 9/2001 (V. 14.) számú helyi rendelete is megállapít, mely alapján a  község belterületén tilos:

-      akár emberi hanggal, akár hangszerrel, vagy más technikai és egyéb eszközzel történő, a köznyugalmat és közcsendet sértő zaj okozása,
-      övezeti besorolás szerinti zajszintet meghaladó zajjal járó ipari, kisipari tevékenység,
-      zajt keltő munkák (fűnyírógép, kapálógép, betonkeverő, fűrészgép stb.) végzése 20,00-7,00 óra között.

Aki a helyi rendelet fenti szabályait megsérti szintén szabálysértést követ el, és az elkövető 30.000,- Ft-ig terjedő pénzbírsággal, illetve a Polgármesteri Hivatal közterület-felügyelője vagy a rendőrség által 3.000,-Ft-tól 20.000,-Ft-ig terjedő helyszíni bírsággal sújtható.


Kérem a Tisztelt lakosságot a településen élők nyugalmának megtartása és a normális együttélés biztosítása érdekében a fenti rendelkezések tartsa, hogy szabálysértési eljárás lefolytatására és bírság kiszabására ne kerüljön sor.
 *

1 megjegyzés:

  1. Igen és ezt még tetézi a hétvégi, főleg nyáron kellemetlen csendháborítás, ami nem az esti órákban történik, de tönkreteszi a pihenni vágyók nyugalmát. Miért nincs legalább vasárnapi csendrendelet?

    VálaszTörlés