A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2011. március 10., csütörtök

Egy Heller nevű boszorkány rikácsova filizofáltt a televízióban?

Előrebocsátom, hogy szerintem a teljes pályázati rendszerrel van baj, s nem csak a filozófusok „maszatolásaival”. Az, hogy egy sor „európai filozófus” tiltakozik a vizsgálat ellen, az megmutatja azt, hogy mekkora a szolidaritás a balliberális manipulátorok oldalán. A technológiai kérdésektől igen távol álló pályázatoknak ókori filozófiát tárgyaló munkái, persze nem az én kompetenciámba tartoznak, s ezzel foglalkozzon a nyomozó ügyészség. Én most csak a rikácsolást kifogásolnám.

Ki kellett kapcsolnom a televíziót, mert nem bírtam a minapi „angol” nyelvezetű rikácsot! A söprűt nem a ruhatárban hagyó vénasszony, nemcsak pályázati pénzt síbol állítólag, hanem a 2006-ban velem is megtörtént tényt: ténylegesen tagad! Arcátlanul! A szeme sem rebben, úgy hazudik! Ezúttal nem magyarul és nem ivritül hazudik, mint a vízfolyás, hanem angolul. Ilyenkor kezdem sajnálni a tisztességes zsidókat, akik ismerik az igazságot és lehajtott fejjel szégyenkeznek az erkölcsileg lerobbant némber miatt. Én persze sokakkal ellentétben ezen, nem is csodálkozom. Mert mikor is zavarta a valóság ezeket a kiválasztottság mítosz-söprűjén lovagoló sátánfajzatokat és boszorkányokat? Mikor nem vádaskodtak ahelyett, hogy magukba néztek volna? Mikor tudott igazat mondani az utóbbi évtizedekben egy marxistából „átváltozott” polgári filozófus? De szegények mit is tanulhattak mást az egykori közoktatásügyi népbiztostól, Lukács (Lőwinger) Györgytől? Aki „közoktatásként” 1919-ben radikális szex előadásokkal kezdte. Mindent megtett az ifjúság erkölcseinek és a családok szétrombolása, valamint az egyház és a konzervatív értékek megsemmisítése érdekében. De nemcsak marxista, hanem ártatlan civilekkel végző gyilkos is volt a tanár úr! Ráadásul „marxistaként” soha nem tagadta meg zsidó hitét, s a Vörös Hadsereg politikai biztosaként pl. Poroszlón csupán nyolc embert lövetett főbe, majd az összerabolt értékeivel külföldre lógott. 1923-tól a frankfurti iskola marxista célját a fentiek figyelembevételével fogalmazta meg a három alapító: Lukács, Marcuse, Adorno. Innen kerültek ki a legelvetemültebb, kriptokommunisták, akik sok szempontból segítették a nácizmus fajelméletének kialakulását. Pl. a fajok keveredésének hátrányairól szóló elmélet, amely a zsidó vallás alapjaiból indult ki.
A frankfurti iskola ragaszkodott a freudi pszichoanalízis és a pszichológiai kondicionálás technikáihoz, s az ún. „kulturális marxizmus” lett a végtermék. Lukács 1967-ben ismét belépett az MSZMP-be, s tanítványai között Kiss János (SZDSZ), Bence György és Radnóti Sándor is megtalálható volt. Ebből a szép nihilből szalajtották tehát Ágnes asszonyt, aki a „lukács-lőwinger” féle filozófia fölé emelkedett, s bizony néha meglepő módon leplezte le a mélyszegénység helyzetét, a teljesen „állam szocialista” Magyarországon. Érdekes, a gyurcsányista szocializmus ellen viszont nem akart fellépni. Mi is a meglepő tehát abban, hogy Ágnes asszony egyetlen mondata sem felel meg a valóságnak? Szerintem ez a dolgok természetes menete egy bolsevista és „melegszívű” gyilkos által filozófussá oktatott, kettős mércéjű boszorkány esetén.
*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése