A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2011. január 15., szombat

Végre a balliberálisok is tüntethettek

Nagyon sok ember, most kivételesen otthon maradt, úgyhogy csak páran vágtak neki a szociál-libsik által felkorbácsoltak közül az ígéretesnek tűnő sajtószabadság-tüntetésnek.
Sokan vagy kedvesek voltak? Szanyi Tibor szocikapitány a tévében megmondja a frankót. Legközelebb többen lesznek. Ennek ellenére örül a demonstrációnak, még akkor is, ha korábban a szoclibek szerint korábban nem volt szavatos az utcára vinni a politikát. Azóta persze sokat változtak - állítólag. (Szerintem pedig ugyanazok a csaló, hazug alakok.) Az egyik liberál-szoci demonstráló szerint nyolc év tüntetés-irigység után most végre ők is megmutathatták, hogy mit tudnak. Eddig csak gyurcsányi árnyékában kántálhattak és kornyikálhattak. Most azért annyira nagyon nem féltették a sajtószabadságot, de éppen eléggé ahhoz, hogy kijöjjenek sárga rózsát énekelni Bródyval a Kossuth térre. Társam inkább a beragasztott szájjal szocializálódott libsi lányok foglalkoztatták, de ettől függetlenül találtunk egy pártnyugdíjast, pár véresszájú volt komcsit, aztán az itt liberalizált pajeszost, néhány anarchistát, és a szórakozni vágyó tizenéveseket, no meg Scheiring Gábort, az LMP parlamenti képviselőjét, aki tagadta, hogy az LMP az átfeslett, új színezetű SZDSZ lenne.
Végül is jó buli volt. Zenéltek, Bródy énekelt, amolyan virsli nélküli majális feeling volt az egész a Parlament árnyékában, ott, ahol korábban a 8 éves szociál-liberális szabadság ideje alatt a kordonok védettsége okán nem lehetett belépni. Most nem zavart ez senkit és minket sem zavart a hatalom. Nem voltak sünképződések, nem volt igazoltatás vagy begyűjtés. Gárdista sem.
Amúgy minden rendben. Tóta W. Árpád és társai uszíthatnak tovább.
*

1 megjegyzés:

  1. Ez az egész felhajtás a sajtótörvény körül egy nagy műbalhé; és mi a fenét keres benne a Greenpeace? Ja, hogy Vay Márton egy ballib LMP-s? Mi köze a környezetvédelemnek a média-törvényhez? Hogy akar a GP a GMO-k ellen harcolni, ha a "szabad média"; bármit leírhat, a tudományos tények helyett? Miért nem látta egyik sírós LMP liberális seggdugasz sem a The Yes Man Fix the World című filmet? Ja, hogy az LMP pont az az amcsi csapat, akiket ez a film részletesen bemutat és lerántja róluk a leplet?! Álzöld handa-banda!
    A "szabad sajtó" fogalmának tisztázása végett feltétlenül, kötelezően ajánlanám a The Yes Men Fix the World című ingyenesen letölthető filmet, magyar vagy angol felirattal. Aki ez után a film után is aggódni fog a "szabad sajtóért", az valamit nagyon nem értett meg tömegmanipulációs média működésének alapjaiból!
    GreenR-en kultúrálódottak és egyéb cuture jammer-ek: ne dőljetek be egy alaptalan hisztinek!
    Hol voltak ezek a szabad sajtóért aggódók, mikor kirúgták Pusztai Árpádot a Royal Society-től egy publikációja miatt a génmódosított szervezetekkel kapcsolatos feltáró kutatásai kapcsán?

    VálaszTörlés