A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2011. január 19., szerda

Több beleszólást, szélesebb demokráciát, más képviseletet

Kósza honpolgári javaslatra kezdeményezik az önkormányzati törvény módosítását.

Tervek szerint mindenki, aki a fővárosi agglomeráció hat szektorához tartozó nyolcvanegy település valamelyikén él, szavazati jogot kapna a budapesti önkormányzati választásokon, így beleszólhatna a főpolgármester-jelöltek és a pártok fővárosi listáinak versenyébe. Az agglomerációs szavazók mindezek mellett képviselőket is delegálhatnának nem csak a megyei, hanem a fővárosi közgyűlésbe, méghozzá minden szektor egyet. A honpolgár javaslatát azzal indokolta, hogy az agglomerációs települések lakóinak többsége több szállal is kötődik Budapesthez. Ide járnak dolgozni, tanulni, szórakozni, és ehhez képest részletkérdés, hogy nem itt van a bejelentett lakóhelyük, és a helyi adókat és egyéb kötelezettségeiket továbbra sem itt fizetik. Nem elég a közlekedési igény a bejutáshoz, a jog a vásárláshoz, a demokráciát ezzel a kiterjesztett lehetőséggel is szélesíteni kell. Az emberek számára nem mindegy, hogy kik pozicionálnak felettük. Ezért több beleoszlás, szélesebb jogok illetik meg, az agglomerációban élőket majd, mint az eddig elfogadottak. Ugyanis nem csak a munkájukra, a véleményükre is szüksége van egy egészségesen fejlődő társadalomnak.
*

3 megjegyzés:

  1. Horváth, Szűcs, meg a Buksi akkor ide szintén jelölteti magát?
    Csak mert szeretik a pénz szagát, és az álláshalmozást.
    Persze a maximális illetményen túl a költségtérítési átalányt is felmarkolnák és nyelvpótlékot is kérnének, függetlenül attól, hogy némelyik magyarul se brillírozik. Amúgy meg minek nyelvpótlékot fizetni olyan foglalkoztatásban, ahol nem előírás a nyelvtudás, az idegennyelv ismerete, vagy használata? Ez csak a Buksi tehetetlenségének következménye, amit a buta ócsaiak kajolnak. :)

    VálaszTörlés
  2. Indul a Magyar Tenisz Szövetség (MTSZ) elnöki posztjáért Szűcs Lajos, a Pest Megyei Közgyűlés elnöke a jövő szombaton esedékes tisztújító közgyűlésen.
    http://dabasregio.hu/?p=4573
    "Nálunk azonban valami nagyon nincs rendben..."

    VálaszTörlés
  3. Ezek a bunkok köszönik elvannak,Ócsa és az itt élők,meg le vannak szarva.Mocskos szarházi banda...Az annyukat két forintért,ahogy mondani szokták.Ez az álszent Szűcs is megérne egy misét.

    VálaszTörlés