A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2011. január 2., vasárnap

Súlykorlátozás a belső utakon

Korlátozzák a város önkormányzati tulajdonban lévő útjain a meghatározott gépjárművek közlekedését.
Ócsa Város Önkormányzat Képviselő-testülete a 26/2010. (XII. 24.). sz. rendelet elfogadásával kívánja szabályozni az önkormányzati tulajdonban lévő utakon történő, súlykorlátozás alá eső gépjárművek közlekedését, valamint a közlekedéshez kiadható engedélyezés rendjét.

A rendelet személyi hatálya kiterjed minden olyan jármű-tulajdonosra, üzembentartóra, és használóra, aki 7,5 tonnánál nagyobb össztömegű járművel Ócsa Város közigazgatási területén, súlykorlátozással érintett önkormányzati tulajdonban lévő belterületi közúton hajt be.

A rendeletben meghatározott szabályok megtartását a rendőrség és a közterület-felügyelet ellenőrzi. Annak a járműnek a vezetője, aki 7,5 t, azaz hét és fél tonnánál nagyobb össztömegű járművel Ócsa Város közigazgatási területén, súlykorlátozással érintett önkormányzati útra engedély nélkül behajt, szabálysértést követ el és ötvenezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható.

A fentiekben meghatározott szabálysértés miatt a közterület-felügyelő helyszíni bírságot szabhat ki.

*

26 megjegyzés:

  1. Ettől az intézkedéstől fognak megjavulni az utak?

    VálaszTörlés
  2. Szerinted kifogja ezt betartani? Eddig is itt jöttek mentek a kamionok a nehéz munkagépek, a kombájn, stb.

    VálaszTörlés
  3. Most hogy ez van, akkor már nem is kell az utcákat javítani? Úgy gondolják ezzel meg van oldva minden?

    VálaszTörlés
  4. Az utcánkban a járdán parkol a busz, a másikban a Semmerlocból a pótos szerelvény. Tojnak rá. Hiába panaszoltuk. Tudja mindenki, ahogy azt is, kik nem tartják be az előírást. És, hogy kikre nem vonatkozik a szabály. A helyi rendőrre meg ne hivatkozzanak, mert semmi jót nem mondhatok róla. Különben fabatkát sem ér. Ezzel nem törődik.

    VálaszTörlés
  5. Itt is csak a pénz, a bevétel a fontos! Vagy csak én érzem úgy, mintha csak abban látnák a megoldás a hivatalban, hogy még több kiróvást a lakókra és még több bevételt az önkormányzatba?

    VálaszTörlés
  6. Az önkormányzat - tehát a város -, csak bevételekből tud működni. Kellene egy kis türelem, hogy meglássuk mit hoznak ki az egészből! Ezen a blogon sajnos kizárólag a pocskondiázás folyik. Kérdezem: ez a hozzáállás szűlt már valaha is megoldást?!

    VálaszTörlés
  7. Ha kevés a város pénze, akkor legyen önmagával is szigorú, no meg visszafogott a vezetés.
    Kommunális adó és laptop nélkül is lehet eredményes a város. Csak az a baj, hogy a rossz pénzügyi helyzet ellenére is csak szórák a város pénzét. Ezért kellenek az adók.
    Ez a blog semmi rosszat nem tett. Nem kerül több százezerbe, mint a város honlap, mégis több infohoz jutok itt. Ezt ők hívták életre a fórum letiltásával. Én itt sértőt nem találtam. Különben százan ugranának rá, és jelentenék fel. Ez elég demokratikus. Még regisztráció sem kell. Névtelenül írat, hozzászólhat a polgármester, és bárki. Mit vársz, fizessenek ezért a blog fenntartói adót, miközben a Computerfutárt közpénzből hizlalja a Bukodi?
    Ő talán ezt hozza ki az egészből.

    VálaszTörlés
  8. Ennek a blognak a demoratikus működése abban rejlik, hogy aki nem tetszik, azt azonnal törli!
    Ezt bizonyítani tudom! Információid feltűnően csak erről, és még egy-két másik, kifejezetten személyeskedő blogól származik. Az általad említett szolgáltató költsége még a 100 000 Ft-ot sem haladja meg. Nézz utána. Nyilvános adat!Ha ennyire érdekel városunk sorsa, keresd a vezetőit, nap, mint nap ostromold őket! Ha élharcosotok, Magyar Péter és Fodor úr is ezt tenné, bizonyára más lenne a kép. Ehelyett csak észt próbálnak osztani, minden alap nélkül. Sajnos híveik, mint te, be is nyalják!

    VálaszTörlés
  9. Úgy látom te az antitroll vagy megint...

    Mutasd meg, hogy bármely írásomban vagy kritikámban melyik dologra nincs bizonyíték, melyik nem állja meg a helyét!
    A Bukodi is tudja és ismeri a véleményem, nem rejtem véka alá.
    Ha ennyire fogalomzavarban szenvedsz és nem tudod, hogy mit próbálok hangsúlyozni, akkor kettőnk közül te vagy élharcos, és hogy is mondtad: benyalod amit mondanak neked a "barátaid".

    Egyébként szívesen leülnék veled beszélgetni, ha gondolod és vagy olyan bátor, hogy felvállald magad! Tudod hol találsz meg!

    VálaszTörlés
  10. Aki szétkúrta az ócsai fórumot, az folak, barnabi meg a többi gyökértelen mszpés volt, nem a Bukodi. Primitivségüket már nem volt miért tolerálni, ezért megszűnt a fogadóóra is. Egy falevelet nem raktak még odébb Ócsán, csak szétbarmolnak mindent, ami másnak fontos. Folak mostmár felrakta a szájkosarat magára, és mint valami tényező próbál tetszelegni.

    VálaszTörlés
  11. Mit nyafogsz már megint itt antitroll? Mondtam, ragaszd be egy albumba a hozzászólásaidat az elég demokratikus lesz számodra. Inkább az új laptopok vásárlásról és a régiek eladásáról regélj már légyszives ide egy pár sort.

    VálaszTörlés
  12. Tisztelt Névtelen hozzászóló! Kinyilatkoztatásodból pontosan lemérhető, hogy valójában ki is a primitiv gyökér.

    VálaszTörlés
  13. Kedves antitrojka,csak kozlom.hogy kurvara nem vagyok MSZP-s...a forum azert szunt meg mert Napoleon nem birta elviselni a kritikakat...az a vicc,hogy nem voltak anyazasok a forumon,csupan a tenyek voltak leirva...Felhaborito,hogy egy ilyen fereg a polgarmesterunk,aki ossze-vissza hazudozik,lsd. MAV,buszmegallok,utjavitas a korforgalomig stb...es kozben feszit a kocsijaban,amibe a benzint gondolom mi fizetjuk,ki sem latszik belole...Gondolom Viktornal tanulta,hogyan kell kiskiralykent szerepelni!
    De a kibaszott szemet augusztus 20 ota ott figyel a kamionparade utan!!Egyszer meg a sajat haza elott fogja megtalalni bukodi pajti!

    Udv Charlieka vagy antitrojka vagy ki vagy meg...
    Sepredek voltam!

    VálaszTörlés
  14. Micsoda tapló, minősíthetetlen hozzászólás!? Hol a moderátor? Vagy ez a vélemény egyezik fo-lak és nagy barátja, a nevét vállaló Magyar Péter véleményével? Talán csak nem ő írta barnabi, kulcs vagy kitudja álnéven?! Ez lenne az igazi jobbikvezér?

    VálaszTörlés
  15. Te tenyleg ilyen hulye vagy???Tudsz olvasni?
    En nem vagyok egyik cimboraja sem,nem ismerem oket,bar amott mar emlitettem szivesen megismerkednek veluk...
    Csak hogy megnyugodj,Fideszes sem vagyok,sot jobbikos sem..Na most talalgathatsz meg,bar tok felesleges...egy egyszeru ocsai allampolgar vagyok,immar 9 eve,aki kulturalt,normalizalt kornyezetet szeretne maga korul..es aki kepzeld el,elment a szemetszedo akciora is...szoval ne nyomd a vakert ocsem,hogy itt mindenki csak ugat,es semmit sem tesz "varosunkert"...talan alljak neki katyuzni,vagy jardat epiteni???Vagy szereljek hotolot a suzukim ele,az asszony meg kozben szorja a sot???
    Ha valaki vallalja a nevet az a baj,ha nem akkor meg az???
    Te nem vallalod,szoval egy beszari senkihazi vagy!
    Ugy is mondhatnank...egy sepredek:)
    Nevemet az ilyen bukodi fanok ihlettek:)

    VálaszTörlés
  16. Most akkor jobbik vagy mszp? folak,barnabi és a többiek 11.58-kor még mszp-s ( és nem mszpés ) gyökértelenek? voltak. 13.57-kor már jobbikos álruhába öltöztetett 3 az 1-ben. Figyelj te nagyon hülye! A kátyúk és a kultúrálatlan vasúti átjáró pártsemlegesek és ott vannak ez tény. Az is tény, hogy szeretett vezéretek elkúrt X milliát notebookra. Ezt lehet politikai szempontok alapján is megitélni, bár inkább tartozik etikai kérédéskörbe. A politikát ti keveritek az ügybe. Ismered a mondást, miszerint az kiabáll a legjobban, akinek a háza ég. Én továbbra is várok egy élménybeszámolót a notebook vásárlásokkal kapcsolatban.

    VálaszTörlés
  17. Hogy én itt most hogy jöttem a képbe nem értem?
    A blogot nem én üzemeltetem, ergo moderálni sem tudom.
    Arra viszont kérek mindenkit, hogy törekedjünk a kulturált írásra. Maradjunk az olvasható, de egészséges vitánál, pro és kontra egyaránt.

    VálaszTörlés
  18. Sepredek, 9 eve rossz dontest hoztal! MArdhattal volna ott, ahol nem sepredek voltal. Bar ketlem, hogy leterik ilyen hely a magadfajtak szamara.

    VálaszTörlés
  19. Jobbik vezér! Eddig úgy tűnt, mindent és mindenhez értessz. Csalódottan látom, hogy nem igazán. Attól, hogy állandóan kioktatod a más véleményen szólókat nem válsz hitelessé. Benned egy jogász veszett el. Ezért nem értem, mit nem értessz?! Sokan tudjuk vonzódásodat eme blog működtetőjéhez. Ergo, nem nehéz következtetni arra, hogy egyetértesz a véleményeivel, amiből következik, hogy arcod hozzáadásával közölt gondolataid mellett létezik legalább egy arctalan is! Különösen érdekes, hogy saját blogod halott jó ideje. A látogatók száma gyarapszik a tartalom fagyott. Remélem szövegértési problémáid javulnak.

    VálaszTörlés
  20. Tudod mit, igazad van!
    Kicsit úgy érzem, mint amikor egy Honvédos akar meggyőzni egy Fradistát arról, hogy ne a kedvenc csapatának szurkoljon. Bármit mondhatsz neki, képtelen befogadni az információt.
    Nem vonzódom jobban eme blog szerzőjéhez, mint te a Bukodihoz. Ha te vállalod az ő "munkáját", óvod és véded a negatív kritikáktól, akkor én sem határolódom el fo-lak-tól, vagy mint írtad Fodor Lászlótól. Csakhogy a kommentet amit kifogásolsz, nem én és nem fo-lak írta, a stílusa olyan amilyen, de ez is lehet valakinek a véleménye nemde? Fenyegetés és zsarolás nincs benne, mint a te töröld kommentjeidben, amit a Mádencia is eltávolított, pedig ahhoz sincs közöm, sőt fo-laknak sem. Ott mégsem reklamálsz, de miért is tennéd, hiszen a Karácsonyi a haverod (Egyébként kérdezd meg őt is, mi a véleménye a fórum megszűntetéséről és ki kezdeményezte). Ő már ismer téged, ezért nem erősködtél a moderálás ellen. Azt csak itt kifogásolod. Sepredek írásait a Mádencián sem törölték, csak a tieidet, na ezen érdemes neked elgondolkodni.

    Külön öröm, hogy a saját blogomra is benézegetsz, valóban halott egy ideje, sajnos semmi nem történik a városban, amiről írni lehetne. Ugyanazt pedig nem fogom többször közölni, még a te kedvedért sem. Minden lényeges információ megtalálható itt. Amennyiben bármilyen pozitív vagy negatív említésre méltó hírt kell kommentelni, vagy arról véleményt mondani, akkor habozás nélkül felteszem a blogomra. Egyébként ott megígérhetem neked, hogy semmilyen kommented nem fogom törölni!
    Továbbra is várlak egy személyes beszélgetésre, szólíts meg a Tekében vagy bárhol egész nyugodtan!

    VálaszTörlés
  21. Figyelj már te névtelen senki.Te tartasz itt mindig védőbeszédet a Bukodi haverod üzelmei ügyében.Nem zavar,hogy közben állandóan megszivod a bránert?Bukodi csontot dob cserébe és megvakargatja azt a tök fejed?Ne égesd már magad és legyél tökös gyerek,mert ez igy olyan nyálas,mintha langyi lennél.

    VálaszTörlés
  22. Antitroll-charlie azonos értelmi szinten áll a Karcsival. Nem teketóriázik, egyenesen nyáladzik.
    Kár, mert bebukták a hülyeségüket.

    VálaszTörlés
  23. Karcsi és a baráti kör évek óta halászgatnak a zavarosban.Most idegesek,hogy ez téma lett a városban.Ezért lett a fórum is megszüntetve.Csak addig volt megtűrve,mig recepteket cserélgettek rajta.

    VálaszTörlés
  24. Ez pontosan igy van!Itt is probálnak lejárató kampányt folytatni a blog és annak szerkesztői ellen.Pedig ezek az irások a valóságot tükrözik és tényszerüek.A kijelölt feladatokat kell ellátni rendesen és tisztességesen és a bejegyzések is csökkenek majd.Én is vállalom magam.Fodrász Ildi.

    VálaszTörlés
  25. Trojka,veled meg csak egy baj van....
    hogy elve szulettel:))))))))))))))))

    VálaszTörlés
  26. Nincs ezzel a bloggal semmi gond, csak a város vezetése és egy pár seggnyaló még "éretlen" rá.

    VálaszTörlés