A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2011. január 24., hétfő

Akár Ócsán is ( - Füstmentesen várakozni!?)

Önálló, független képviselő indítványa, amelyben azt kérte a közgyűléstől: - tiltsák meg a dohányzást a buszmegállókban.

László igencsak felkészült, beszélt a passzív dohányosokat érő káros hatásokról, arról a 2005-ös olaszországi felmérésről, amely egy hasonló döntés utáni felmérés eredményeiről számol be. Hangsúlyozta: szeretne egészséges városban élni, olyanban, ahol mások dohányfüstjétől nem kell szenvedniük a buszmegállóban várakozóknak. Máshol az aluljárókban sem engedélyezik már.

Zsolt meglepve tapasztalta, hogy csak 2011-ben jutottunk el idáig, ugyanis mint kiderült, számos stresszhatás éri az ő szervezetét is a dohányosok miatt. De sem ő, sem az indítványozó képviselő érvei nem hatották meg a többieket, akik azon az állásponton voltak, hogy lavinát indítanak el, ha a játszóterek után most a buszmegállókat is füstmentes övezetté nyilvánítják.

László azt mondta: meg kell kérdezni a városlakókat, mit szólnak hozzá, és ha legalább 51 százalék mellette van, akkor megszavazza, hogy ne lehessen cigizni a megállókban.
Hozzászólására sokan bólogattak, annál is inkább, mert kevés közterület-felügyelője van az önkormányzatnak - újabb olyan rendeletet hoznának, amelynek a betartatásáról nem tudnak gondoskodni.
László elfogadta az érveket, közvélemény-kutatást indít, kérdése:
- Támogatja-e, hogy Ócsa autóbuszmegállóiban tilos legyen a dohányzás? 
*

8 megjegyzés:

  1. A buszmegállók kihasználására láttunk már érdekes ötleteket, a Yahoo azonban még az érintőképernyős reklámozást is megtoldotta egy lépéssel: San Francisco utcáin ugyanis a buszra várakozók nem csak reklámot nézegethetnek a kihelyezett 72 inches kijelzőkön, de konkrétan egymás ellen játszhatnak a négy játék egyikét választva.

    A Bus Stop Derby névre keresztelt kampány során 20 buszmegállóban szállhat be bárki a vetélkedésbe, az egyes kerületek pontszáma és az aktuális állás pedig pontosan követhető a verseny honlapján. A két hónapon keresztül zajló verseny nyereménye egy ingyen buli a nyertes környéken, a vírusklipjeiről ismert OK Go zenekar fellépésével, február 5-én. Hangosan követeljük Budapestre a játékot, már csak a mókafaktor miatt is, ráadásul lehet vele egyedül is játszani.

    A legújabb hírek szerint pontosan így gondolta San Francisco utazóközönsége is: a ScreenMedia szerint a játék első 9 hetében több mint 150 ezren kapcsolódtak be, a kampányt lebonyolító Clear Channel Outdoor pedig már meg is kezdte a derbi telepítését Washington D.C.-ben.

    VálaszTörlés
  2. Én támogatom hogy ne dohányozzanak. Mielőtt felszáll a buszra, még az utolsó slukkot beszívja, és ráfújja a felszállókra! -majd a földre dobja a csikket,- vagy a félszáll cigit.(persze ezt még van aki tovább szívja) de majd az is a Földön landol.
    Más: Több fogászaton már ki van írva, hogy kezelés előtt mellőzzék a dohányzást. Erre magától nem jön rá?...
    Én támogatom, akár a bírságoz is.! Talán megtanulják.

    VálaszTörlés
  3. Hát igen úgy néz ki a dolog, hogy itt akkora a demokrácia, hogy népszavazást kell tartani, hogy szemetelhetnek e továbbra is az emberek, vagy sem. Szerintem a demokráciát akkor kellett volna gyakorolni elvtársakból lett képviselő urak, amikor eladták a közvízművet!

    VálaszTörlés
  4. A dohányzással összefüggő szabályok
    7. §
    Tilos a dohányzás:
    a) a játszótereken,
    b) az oktatási, kulturális és köznevelési feladatok ellátására rendelt épületeket
    övező közterületen és parkolókban,
    c) az egészségügyi feladatok ellátására rendelt épületet övező közterületen és
    parkolókban,
    d) a szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatok ellátására rendelt
    épületeket övező közterületeken és parkolókban,
    e) az egyházi intézményeket övező közterületen,
    f) más közhasznú épületeket övező közterületen és parkolókban,
    g) a temetőkben,
    h) tömegközlekedési megállóhelyeken,
    i) a településközpont

    VálaszTörlés
  5. Szerintem nem kell népszavazás egy sima rendelet elég!

    VálaszTörlés
  6. Máshol ez is rendezettebb és kulturáltabban meg van oldva. Itt meg mi van? Semmi.
    Először talán a buszmegállókat kéne kiépíteni, aztán meg a szemeteseket, hogy ne a szél szárnyaira bízva tüntessék el egyesek. Aztán a város utcát sem ártana kitakarítani, ha már a hivatalnokokat nem lehet.
    A Bukodi-féle többmillás díszburkolat elhanyagolt, koszos. Az utcakép rendezetlen, szennyes. Az úttest leromlott állapotban van, a teherautók úgy jönnek.-mennek, mint a menetrend szerinti járat. Csak hogy ők sűrűbben járnak.
    Hozhatnak ezek bármiféle rendeletet, ha nem tartatják be. Csak önmagunkat járatjuk le velük. bezzeg az adót behajtják rajtunk. Csak tudnám, mire fizetünk, ha semmit nem végeznek?

    VálaszTörlés
  7. A képviselő "urak" egyedül meg tudják rágni a napi kenyerüket, vagy ahhoz is segítség kell nekik? Bezzeg a részvényeikhez meg a laptop vásárlásához nem kértek népszavazást.
    Az illetményüket se másoktól kérdezték.
    Csak akkor tehetetlenek, ha másról van szó.

    VálaszTörlés
  8. Na, a szint megint megvan! Minden téma a Bukodiékhoz vezet! Moderátor, nem zavar?

    VálaszTörlés