A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2012. január 9., hétfő

Télből a nyárba, egy tucatnyi apró édesség árán ( - vezeklés gyanánt)

Egy tucat édességgel vezekelt Azori-szigeteki kiruccanásáért Szűcs Lajos megyei elnök, kisvárosunk címzetes lakosa tavaly decemberében.

Ajándék lónak ne nézd a fogát alapon, az ajándék utazást ne firtassuk - normális ellátás helyett édesség
A sokat firtatott, és vitatott Azori-szigeteki kiruccanásból ajándék lett, hiszen a megyei önkormányzat ellátásával sokat éhező ellátandó gyermekek előtt vezekelt Szűcs Lajos, amikor ajándékozni kényszerült vezeklésül.  Többen ezen cselekedetéért cukros-bácsinak titulálták.
A Jobbik azonban közel sem tartotta humorosnak a történetet.
A Jobbik Pest megyei frakciója még korábban fel is szólította a kormányt, hogy haladéktalanul rendezze a Pest megyei szülők felé a Szűcs Lajos nevével összekapcsolt megye által ki nem fizetett illetményeket, valamint a gyermekek után járó ellátmány összegét.
Emlékezzünk, hogy a pénztelenségre hivatkozással nem jutott fűtésre és élelmezési ellátásra a megyei ellátású intézményekben, miközben számos dolog finanszírozására futotta Szűcs Lajos dirigálása alatt. Pedig még szeptemberben is ígérték, hogy lesz fűtés. Aztán még sem lett. Ennyit a szavahihetőségről.
Így volt ez a hideg kellős közepén, amikor napsütötte bőrrel hazatérvén derül csak ki, hogy csenden kirepültek a szigetekre stratégiázni.


Ezt, és az ajándékozást még saját hírportáljára is úgy tette fel, mint valami sikert.
Pedig nem csak az ellenzék és a sokszor toleráns Jobbik kritizálta ezért a többszörös elnököt, hanem a saját pártíjabelieknél  is kiverte a biztosítékot.


Azóta már nyomozás is indult a futó kaland és a Szűcs szervezte kirándulás ügyében. Sajnos az eljárás, és a felderítés lassan halad, így a főkolompos kihallgatása még várat magára.
A Jobbik az ügy kirobbanásakor közölte, tiltakozik amiatt, hogy a  luxustanácskozás utazási és szállási költségeire közpénzeket használtak fel. A párt követelte a botrány felelőseinek megnevezését és felelősségre vonásukat. Talán  a jövő majd ezt is előteremti.

Azori-szigetek Ponta Delgada kikotoje

Szűcs Lajos ezeket a kritikai megnyilvánulásokat  nehezen viseli. Egyszer már kijelentette, hogy a mindennapjai során használt Lexus nem luxus. 

A hatéves Lexus nem luxus - Szűcs érvelése alapján

Fedezze fel velünk az Azori-szigetek, ahol búvárkodhat, és közel kerülhet a bálnákhoz, bálna lesen vehet részt, de   úszhat a szonker delfinekkel, az óceánban, és még teknőst is simogathat.
Mindehhez kellemes hajóutak és különböző turistacsalogató rendezvények, programok várják.

Kövesse az elnöki példát. 
Látogasson el Ön is oda, ahol most is 20 Celsius körüli a hőmérséklet, és ahol Szűcs Lajos járt, tárgyalt és értünk dolgozott. 
*

2 megjegyzés:

  1. De szeretnék egyszer összefutni az elnökök elnökével a vasúti aluljáróban, hogy megköszönhessem neki áldozatkész munkáját.
    "sok" ilyen becsületes és tisztességes vezetőre lenne szüksége kicsiny hazánknak, mert máshogy ezt nem lehet.
    Tehetségét és fáradhatatlanságát, már tavaly is az óvatosság és megfontoltság jellemezte.
    Könnycseppek szöknek az ember szeme sarkába a hír hallatán, mennyire szívén viseli gyermekeink sorsát.
    Kedves barátaim!
    Hogyan tudtok együtt élni a gondolattal, hogy ez a szent ember, egy hatéves autóval kénytelen közlekedni?
    Ráadásul egy Lexusal.

    VálaszTörlés
  2. Mire nem vitte ez a lusta, tohonya gyerek.

    VálaszTörlés