A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2012. január 29., vasárnap

Befagyasztották a politikusok fizetését ( - például: szlovákiában)

Befagyasztották a szlovák politikusok fizetését.

A szlovákok  talán mégis bölcsebbek
Bátran lesajnálhatjuk az északi szomszédot ezer meg egy szempontból, acsaroghatunk rájuk kedvünkre és viszont hozzátenném, hülyékből, nem kérdés, ott is elég erős a túlkínálat. Elmondhatjuk, szerencsétlenek milyen rosszul jártak az euró bevezetésével, menthetik Görögországot; terjeszthetjük az élceket sms-ben elküldött történelemkönyvről, miegyébről: mindezzel együtt, láss csodát. 
Van egy parlament, nem messze tőlünk, ahol a kormányoldal javasolja a politikusok bérének befagyasztását, s ráadásul a 150 tagú  Té-házban 146-an szavaztak rá igennel.  Mert ezt kívánja a tisztesség.
Ott a politikusok bérezése az ország gazdasági eredményének függvénye  ha a költségvetési hiány emelkedik, a díjazásuk csökken, ha a hiány apad, több pénzt kapnak. 
Idén, bár ők is komoly gazdasági gondokkal küzdenek, a takarékossági intézkedések miatt a hiány várhatóan alacsonyabb lesz, ezért a pénzük, (járandóságuk) fejenként pár száz euróval több lett volna. Erről is lemondtak. Ráadásul jogosan  és nem csak etikusan.  A tisztesség és a nép iránti szolidaritás így kívánta. 
Ezért szavaztak úgy, ahogy  és ezért (is) járnak már ők is előttünk, bármit is hiszünk.

Hazánkat illetően ne feledjük, hogy míg Pest megye iskoláiban nem fizették a gázszámlát, az étkeztetést, és a szociális rászorultaknak sem adták a juttatásokat, addig az elnök, Szűcs Lajos zavartalanul és hiánytalanul felvette havi juttatásait.

Vagy hogy ne is zavarjon senkit, de itt van például Horváth Tamás alpolgármester úr, aki most úgy emeltette meg havi járandóságát és költségátalányát, hogy az összes eddigi munkája mellett, vagyis a többi foglalkoztatása megtartásával, főállásúvá avanzsáltatta magát. Így a már Ő is közel havi félmillát markolhat  fel a városi kasszából, miközben még a megyétől is és az iskolától is elvárja és elfogadja a pénzt.

Itt nálunk magyar honban, nem számít, hogy éheznek a gyerekek, vagy hogy kommunálisan megadóztatják a városlakót, miközben kirívóan magasan tartják a közüzemi díjakat (lásd szemét, víz- és csatorna) is, ők mint valami kiváltságosak, bőven kiveszik részüket a pénzügyi jólétből. És most a polgármester 5 ezer forintos nyelvpótlékáról nem is értekeztem,, mert bizonyára  az is jól jön neki a konyhára, mivel Ő a két előbbi díszpéldához  (- hogy ne példányt írjak -) méltóan ő nem tud több vasat tartani a tűzben.

Szóval , most le a kalappal a szlovák politikusok előtt.
*

1 megjegyzés:

  1. Jól nézze meg mindenki városunk eme két büszkeségét.
    Szerintetek, mikor fog ez a két háj fej bármiről is lemondani.

    VálaszTörlés