A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2012. január 14., szombat

Lengyel kiállás ( - értünk szóltak)

Magyarország védelmében szólalt fel a lengyel szejmben az ellenzéki nemzeti konzervatív Jog és Igazságosság párt képviselője. Stanislaw Pieta egy támogató határozat megszavazását indítványozta, hangsúlyozva, hogy "Magyarországnak joga van saját alkotmányához"


A képviselő felszólalásában "precedens nélküli fenyegetések, feddés és nyomásgyakorlás sorozatának" nevezte azt, ami Magyarország esetében az unió részéről történik. Hangsúlyozta, hogy "az EU egyrészt kiáll Olaszország, Görögország és Portugália mellett, biztosítja több milliós támogatásukat, míg Magyarországot zsarolja és beavatkozik belső ügyeibe"

A képviselő azt is kifejtette, hogy a "demokratikus mandátum nélküli" uniónak tiszteletben kell tartania a szabadságot és a demokráciát. "El a vörös kezekkel a független Magyarországtól"  - mondta felindultan.
Stanislaw Pieta és párttársa, Arkadiusz Czartoryski sajtótájékoztatójukon hangsúlyozták, hogy Lengyelország többször is számíthatott a magyarok szolidaritására, egyebek mellett 1920-ban, amikor fegyverekkel támogatták az oroszokkal harcoló lengyeleket. Bejelentették, hogy január 17-én délben az Európai Bizottság varsói székhelye előtt tiltakozni fognak. 

A képviselők kifejtették, hogy más országok kormányai ellen nem fogott össze a világ, miközben a magyar gazdaság jobb állapotban van, mint más országok gazdasága. Véleményük szerint "Magyarország elnyomása után rövid időn belül várható, hogy Lengyelországot is megtörik".
 *

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése