A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2012. január 14., szombat

Jobbik-demonstráció ( - tüntetés a szuverén hazáért) - Vona: ki kell lépni az unióból

Az Európai Unióból való kilépés szükségességét hangsúlyozta a Jobbik elnöke pártjának szombati demonstrációján, amelyet az Európai Bizottság magyarországi képviseletének épülete elé szerveztek. 

Az Európai Unióból való kilépés szükségességét hangsúlyozta a Jobbik elnöke pártjának szombati demonstrációján, amelyet az Európai Bizottság magyarországi képviseletének épülete elé szerveztek. A rendezvény résztvevői a színpadon egy uniós zászlót is elégettek. 

Szombat délután 2 óra után a Himnusz eléneklésével kezdetét vette a Jobbik tüntetése az Európai Unió politikája ellen.

Vona Gábor hadüzenetnek nevezte José Manuel Barroso szerdai levelét, amellyel szavai szerint az Európai Bizottság Magyarország függetlenségét sértette meg. Vona Gábor hangsúlyozta: népszavazáson kell dönteni az ország unióból való kilépéséről.
 
Szavai után a tömeg Lépjünk ki! és a Vesszen Trianon jelszavakat skandálta.

Vona Gábor szerint az Európai Bizottság a szerdai levelével egy földön fekvő országba rúgott bele. Mint mondta, a bizottság három törvény módosítását, valamint a költségvetés változtatását kéri az országtól, ezzel azt várja: "mondjunk le függetlenségünkről", és "szorítsuk meg a magyar népet"

Vona Gábor, hangsúlyozva, hogy nem az Orbán-kormányt védi, azt üzente Európának: "sem a függetlenségünkből, sem a hazánkból, sem a földünkből többet nektek nem adunk".

A Jobbik elnöke képmutatónak nevezte az Európai Bizottság elnökét, és feltette a kérdést: Barroso miért nem írt levelet akkor, "amikor az országot rablók privatizáció útján széthordták", amikor "a bankjaik devizahitel csapdába kergették az embereket" vagy amikor "kiderült, hogy az egyik miniszterelnökünk pufajkás, a másik D-209-es, a harmadik pedig komplett idióta".

"Gyarmat lettünk" - mondta felszólalásában Szegedi Csanád európai parlamenti képviselő. Szerinte "Magyarországot megszállták", ehhez pedig nem kellett más, mint a rendszerváltó elit, amely jelenleg is a parlamentben ül, a patkó mindkét oldalán. 
 
A politikus azt mondta: az Európai Unió vagy az IMF nem megszorítani, hanem megfojtani akarja az országot.

Mint több szónok is hangoztatta, az utcát vissza kell vennie a Jobbiknak azoktól, akik az utóbbi időben méltatlanul demonstrálnak ott. A másik két ellenzéki párt megmozdulásaira utalva Vona Gábor kijelentette: "a legközelebbi tüntetésükön ott leszünk mi is".

A rendezvény végén Novák Előd, a Jobbik alelnöke a színpadra szólította Murányi Leventét, akit 56-os szabadságharcosként mutatott be. A két férfi együtt gyújtotta meg és égette el az Európai Unió zászlaját, amelyet közben öngyújtóba való benzinnel locsoltak. 


Sokan jobbikos, hatvannégy vármegyés és nemzetiszínű zászlóval érkeztek a rendezvényre, és több embernél is uniós zászló volt, amelyre a "nem" szót festették.


A rendezvény szervezői bejelentették: a demonstráción megjelent az Új Magyar Gárda, a Magyar Nemzeti Gárda és a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület


*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése