A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2012. január 6., péntek

Karácsonyi ajándékműsor az önkormányzat jóvoltából ( - karácsonyi kiárusítás)

A szigetekről visszatérő megyei vezetés az év végén más fontos döntést is hozott, az utazáson és a vagyonátadáson túl. 

Rendkívüli közgyűlés keretében, megváltozott feladatokra való hivatkozással 47 hivatali dolgozó (köztisztviselők, ügykezelők) január 1-jei elbocsátásáról döntött  Pest Megyei Önkormányzat.

A Jobbik különösen felháborítónak tartja, hogy a decemberi rendkívüli közgyűlésen „bizottsági struktúra átalakítása” címszóval a bizottságok számát úgy csökkentették, hogy a 26 fideszes képviselőből 15 bizottsági tag (ez az alapdíjon felül plusz 45 százalékos bérezéssel jár), továbbá három bizottsági elnök és egy tanácsnok is (plusz 90 százalékos bérezéssel) pozícióban maradhatott. A csőd szélére jutott megye közgyűlését vezető Szűcs Lajos parlamenti fizetése mellé több mint félmillió forintot rak zsebre, csakúgy mint két főállású alelnök társa, akik munkája a jobbikos képviselő szerint nem látható.
„A megyei önkormányzat kétségkívül költséghatékonyabb lesz e 47 ember nélkül, de ilyen magas tisztségviselői fizetések mellet embertelennek és megalázónak tartjuk a kirúgásokat” - nyilatkozta a sajtótájékoztatón Varga Zoltán. A jobbikos képviselő szerint a kialakult helyzet a fideszes megyei vezetés ámokfutásának is köszönhető.

Csanádi Gábor, a Jobbik Pest megyei frakcióvezető felhívta a figyelmet, hogy a felmondások módja jogi aggályokat is felvet. 47 fő kirúgása ugyanis már csoportos elbocsátásnak minősül, ilyen esetben pedig a Munka Törvénykönyve legalább harminc napos bejelentési kötelezettséget ír elő. Ennek ellenére a határozatot a mai napon, december 23-án keltezték, melyet a főjegyző azzal magyarázott, hogy minderről ők is csak a csütörtöki napon kaptak értesítést a kormánytól.
A jobbikos képviselő elmondta, amennyiben az érintettek úgy döntenek, hogy pertársaságot alakítanak, pártja minden jogi segítséget meg fog adni.

A Jobbik az előterjesztéstől név szerinti szavazás kért, amelyet a Fidesz elutasított, ám mivel nyilvános adatról van szó, az alábbi listán megtekinthető a karácsony előtti tömeges kirúgásokat támogató képviselők névsora.

Horváth Tamás ócsai alpolgármester, természetesen Szűcs Lajos oldalán a kirúgások mellett foglalt állást
*

14 megjegyzés:

  1. Szúcs és Horváth? Mit vártok el ezektől? Mindkettő csak a saját zsebének megtömésére gondol. Nem számít más. Ha ehhez ötven embert kell beáldozni, számukra nem probléma. A lényeg, hogy mimnél több pénzhez jussnak.

    VálaszTörlés
  2. Dehogy nem írogat. Horváth Tamás blogolt ezen álnéven. Főleg a fórumon, míg be nem dőlt. Régebben is forgalmazott álnéven. Nem csak olvasó, hanem hozzászóló. Állandóan véleményező, vendég. Mostanság névtelenül züllesztő beírogató. Stílusa és önvédelme alapján mindig felismerhető.

    VálaszTörlés
  3. A Mádenciára is írogatott, és fitogtatta álnév mögé bújva nem létező hatalmát.

    VálaszTörlés
  4. Idéznél a "fitoktatásból"? Vagy csak a szokásos...?!

    VálaszTörlés
  5. Szűcs, Horváth és Bukodi a FÉG dolgozóinak elbocsájtása esetén sem tett érdemit. Tojtak az egészre. Azóta is munka nélkül van a többség. Az önkormányzati elbocsájtások annyira jellemző rájuk. Ezzel tartják terrorban az alkalmazottakat. A helyi iskolában is ezt űzik. Akinek véleménye, ellenérzése van, azt kirúgatják az igazgatón keresztül. Ez nem más, mint összefonódás, és hatalommal való visszaélés. Számukra a melós nem érték. A tanár sem számít. A Halászy és a Bolyai is így működik. Szemét egy alak mindhárom. A lényeg, hogy ők túléljenek mindent, és hogy mimnél nagyobbat szakítsanak a tortából. Ezért fontos számukra a karvaly tőkés. Így élhet meg több multimilliomos vállalkozó meg itt, miközben még adót sem fizet. Az adó az egyszerű pór nép privilégiuma. A kiváltság pedig a Horváth és Szűcs szerű képződményeké. Remélem egyszer eljön, pontosabban lejár majd az ő idejük is.

    VálaszTörlés
  6. 2012. január 7. 13:17-nek. Akkor idézek:
    amarna 2011-01-30
    11:42 #419

    Engedd meg, hogy pár gondolatodra reagáljak a hiteles tájékoztatás kedvéért. Valószínű, hogy informátorod felületesen közölte a tényeket.

    A Pest Megyei Kormányhivatal valóban vizsgálja a kommunális adó bevezetésének körülményeit egy bejelentés alapján, azonban eddig nem marasztalta el az önkormányzatot. Talán nem mellékes, hogy a bejelentő képviselők ősszes többi panaszát elutasította.

    Nem felel meg a valóságnak az sem, hogy az önkormányzat egy elvesztett per miatt fizet közel 6 millió forintot 6 részletben. A pert folytathatná, de a jogászok véleménye szerint értelmetlen lenne és további költségekkel járna. Ezért egyezség alapján 3 hónap alatt fizeti meg a megítélt összeget és a perköltséget. Ez az ügy közel 8 éve indult, és az akkori vezetés pökhendi, felelőtlen hozzáállásának köszönhető, hogy idáig fajult. Ha a jogászokra hallgatva peren kívüli egyezség született volna, a töredékét kellene fizetni. És ez nem az egyetlen ilyen megörökölt ügy! Ezt az újakon számonkérni finoman szólva is pofátlanság.

    Meglehetősen visszatetsző vélemény a vasúti átjárókkal és a Bajcsyval kapcsolatos megjegyzés. Mind a kettő állami feladat, az önkormányzatnak semmiféle beleszólása nincs. Kérhet, lobbizhat, levelezgethet, csapkodhatja az asztalt - aztán ennyi. És ezt meg is teszi rövidesen látható eredménnyel.

    A tényekhez tartozik az is, hogy az önkormányzati újság megjelenése közel 100 000 Ft- al lesz olcsóbb, mint az előző években, ráadásul nem csak 4 oldal, hanem mind a 16 színesen nyomva. Ez egyben talán válasz arra is, miért az alpolgármester tárgyalta végig ezt az ügyet. Mellesleg sok más ügy mellett ez az ő dolga, nem egy bizottságé. A maximális tiszteletdíjért dolgozzon csak meg. Téves és az ismeretek hiányát feltételező kijelentésed az is, hogy "ő mondja az áment". Ebben és minden más ügyben a testület mondja ki! Ki is mondta egyhangúan.

    Arról meg talán el kellene gondolkodni egy helyi jobbikos elnöknek, hogy most ki is az ellenfél?! A jobboldali Fidesz, vagy az MSZP! Ebből a hozzászólásból számomra az derül ki, hogy itt Ócsán igen sajátos módon a Fidesz. Lelked rajta! És, hogy mi jelenik meg az újságban? Lehet találgatni, akár fogadást is indíthatsz. Nem kell sok ész hozzá.

    Valóban nem kell hozzá sok ész, hogy tudjuk és beazonosítsuk a "nagy embert", a nagy hazudozót.

    VálaszTörlés
  7. amarna 2011-05-11
    20:26 #132
    Ez egy válasz Ócsaipalesztin #129 hozzászólására.

    Kedves Amarna, ahogy sejtettem: nem mersz kiállni vitázni.

    Írhatsz különböző statisztikákat, de ez nem ér semmit. Gyurcsány, ahogy most kinéz, soha nem lesz elítélve, de ettől mindenki tisztában van vele, hogy mekkora egy gazember, és hogy bűnös. Úgyhogy a felsorolásod egyenlő a nullával, nem ér semmit.

    Amúgy, ha komolyan vennék a hazaárulás vétségét, és úgy büntetnék, ahogyan illene, akkor lehet, hogy más számadatok lennének a felsorolásodban...

    Látom, te vagy magyarpeti és charlie magyar hangja. Fogadott, vagy fogadatlan prókátorral nem gyávaságból nem vitázom, önálló gondolatokkal nem rendelkező, állandóan másokat idéző, azok véleménye mögé bújó hozzászólókkal pedig elvből nem. Remélem azért tudsz aludni!

    VálaszTörlés
  8. charlie 2011-04-01
    23:57 #105

    Amarna, a jószándék szikráját is nehéz felfedezni eddig az írásaidban, kezdted a Nyikos üggyel, aztán ugrottál a jobbikführerre, most meg idevonzod barnabit. (Csoda, hogy az ikrei még nincsenek itt.)

    Próbálok rájönni, mi ebben a jó neked, de elakadtam. Adj már egy kis támpontot.

    VálaszTörlés
  9. charlie 2011-04-30
    22:10 #563

    Amarnának.

    "Ennél sokkal fontosabbnak tartom azt, hogy egy szervezet vezetője ne hazudozzon, ne ferdítsen, ne csúsztasson!" Remek. Ezt a mondatodat kiegészíteném azzal, hogy ne hallgasson el információt a választói elől. Egyetértesz?

    "...azonban az oktalan, sértő, agresszív és a másokra erőszakolni kívánt nézetek sokakat , - engem is- megdöbbent és felháborít."

    Mi a sértő abban, ha valamit nem tartok kapcsolódónak az ócsai kultúrához?

    Mi az agresszív abban, ha tényszerűen idézem Bíró Zoltán (aki talán nagyobb kaliber mindkettőnknél) holokausztiparral kapcsolatos véleményét, aminek címe: Ellenállás az utolsó lehetőség!? Én hiszek neki, és próbálok ellenállni.

    Mi az erőszak abban, ha emberiességi okokból fontosnak érzem pl. az abortusz borzalmának megismertetését erkölcsben alulképzett fiataljainkkal?

    "Nem tudom elfogadni, hogy olyan személyek, akik semmit nem tettek közösségük boldogulásáért, kétes ideológia mögé bújva megkérdőjelezzék mások alkalmasságát a vezetésre."

    Minden választónak joga!! van megkérdőjelezni egy vezető alkalmasságát, esetleg nincs igaza. Egy vezető pedig nem attól lesz valaki, mert megválasztották, hanem azért mert képességei alapján rátermett erre a posztra. Sokan gondolják manapság magukról, hogyha már megválasztottak ilyen sokan, biztos nem lehetek hülye. Pedig de. (ez vonatkozik a nekünk rokonszenvesebbekre is)

    VálaszTörlés
  10. Tisztességesen nem lehet ilyen vagyont felhalmozni, főleg nem pár év alatt, mondhat akárki akármit.
    2011. április 15. 19:18
    Már akkor megmondtam, amikor az új Hondáját behozta az városba. Vigyorgott benne, mint tejben a sült tök.

    VálaszTörlés
  11. Szép kompánia ez a fideszes bagázs.

    VálaszTörlés
  12. Csak vigyorogjon. Mi is fogunk még rajta.:)

    VálaszTörlés
  13. Mit olvasok amarna?
    Tisztességes adófizetőket fenyegetsz és félemlítesz meg a cinkostársaiddal?
    Na, na!

    VálaszTörlés
  14. 47 helyett cssak két ember felmondására lett volna szükség a megyénél.
    Szűcs Lajosnak és Horváth Tamásnak kellett volna felmondani.
    Az Ő kirugásuk már nagyon időszerű.

    VálaszTörlés