A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2012. január 14., szombat

Csurka is a kormány mellett tüntetett ( - szimpátia megnyílvánulás)

A kormány melletti szimpátiafelvonulást tartottak szombat délután Szegeden; a demonstráción Csurka István mondott beszédet.

Az ország függetlensége, az alaptörvény védelme és a kormány intézkedéseinek támogatása érdekében a Magyar Megmaradás Közössége, a Polgári Körök és a Szegedi Gondolkodó Magyarok Közössége által szervezett tüntetés kezdetén az összegyűlt emberek nemzetiszínű és árpádsávos zászlókat lengetve, transzparenseikkel vonultak a Dugonics térről a Klauzál térre. A táblákon a környező települések neve mellett többek között a "Demokrácia = A többség akarata", "Magyarország a magyaroké", "Szabadság vagy hitel!", "Az ijesztgetés bolsevik stratégia" jelszavak voltak olvashatók.

Csurka István Szegeden emel szót a hazáért

A Kossuth-szobornál mintegy ötszáz-hatszáz fős hallgatóság előtt a szervezők nevében beszédet mondott Kovács László, a hódmezővásárhelyi, valamint Dobák Lászlóné, a Csongrád megyei közgyűlés fideszes tagja és Csurka István.
 
A MIÉP elnöke - aki, mint mondta, kórházi kezelését megszakítva érkezett Szegedre - kijelentette, a demonstráció célja, hogy megerősítsék a magyar kormányt és miniszterelnökét, Orbán Viktort. 
Hangsúlyozta, "Magyarországot soha nem látott agresszió fenyegeti, Magyarországot nem magyar országgá akarják változtatni". Csurka István szerint a tömeg, a magyar keresztény akarat erejével kell elérni, hogy "erőszakkal, példátlan galád nemzetközi összefogással" ne lehessen letéríteni az országot a törvényes kétharmados hatalom útjáról, "visszalökve egy olyan állapotba, ahol minden az idegeneké".

„A hangom már  nem a régi” - kezdte rekedten beszédét a beteg Csurka István

A láthatóan beteg Csurkát támogatták a Klauzál téren, a Kossuth szobor előtt felállított pulpitusig, a közönség pedig ünnepelte: „Isten hozta Pista bácsi, de régen láttuk!"


- A kórházi ápolásból kéredzkedtem el, hogy itt lehessek – mondta Csurka István, a MIÉP elnöke szombaton délután Szegeden, a kormány mellett rendezett demonstráció főszónokaként.
– Azért vagyunk itt, hogy megerősítsük a kormányt, Orbán Viktort és legközelebbi harcostársait. Magyarországot soha nem látott agresszió fenyegeti, mert nemzetközi galád összefogással törvénytelenül akarják az országot visszalökni olyan állapotba, ahol minden az idegeneké – mondta Csurka. Szerinte a magyar keresztény tömegeknek az utcára kell vonulni, hogy megvédjék a kormányt.
- Nem a gazdasági kérdések a lényegesek, Magyarország a határon túli magyarokkal való együttélés, az alkotmány miatt van útban, és azért, mert magyar és keresztény akar lenni – jelentette ki elcsukló hangon.

„Ne bántsd a magyart” jelmondattal csaknem másfél ezres kormánypárti demonstrációt tartottak Szegeden is
*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése