A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2012. január 21., szombat

Békemenet - "Nem leszünk gyarmat" ( - nemzeti önvédelem)

Tudósítás az Eu és a liberális nagytőke gyarmatosítási kísérlete elleni, a kormánnyal szembeni szimpátia tüntetésről:

Az ország szinte minden településéről indultak emberek kinyilvánítani szolidaritásukat a kétharmados többség által választott kormány, annak vezetője, Orbán Viktor iránt, de mindazok iránt is, akiket az elmúlt napokban támadások értek. A felvonulók kiállnak Magyarország szuverenitása mellett, ragaszkodnak a polgári demokrácia vívmányaihoz, és nem tűrik, hogy külföldi politikusok, pénzemberek, bankok akarják irányítani az életüket. A menet a Hősök teréről indult, mert a magyar múlt dicsőséges fejezeteiből, az itt álló történelmi személyiségek példájából kívánnak erőt meríteni, s a Kossuth téren, az Országház előtt ér véget.

Békés menet - szocik és liberálisok nélkül


Miközben Brüsszel a 2013-as költségvetés tarthatatlanságát kommunikálja a nagyvilág felé, valójában a magyar kormánynak megnevezett követelései között alig találhatók gazdasági tételek. Brüsszel hadat üzent...

 Válaszul Békemenet alakult.
A demonstráló menet a Hősök teréről indult. Az élen állók egy molinót feszítettek, amelyre ez volt írva:  Nem leszünk gyarmat - We will not be a colony - utóbbi a magyar felirat angol nyelvű fordítása. A rendezvényt nem kísérte zene, vagy más hangulatkeltő elem.  Csupán fáklyákkal és pár transzparenssel a kezükben vonuló emberek néha spontán énekelni kezdtek, elénekelték a Tavaszi szél vizet áraszt, valamint a Kossuth Lajos azt üzente kezdetű dalokat, és többször a székely Himnuszt. A résztvevők elszavalták a Nemzeti dalt, többek a felvonulók közül a refrénnél ráerősítve kapcsolódtak, és skandálták, az ismert aktualitást, miszerint, hogy  "a magyarok istenére esküszünk, esküszünk, rabok tovább nem leszünk."

Szűcs Lajost és a helyi fideszes vezetőket nem láttuk a tömegben - szerinted ott voltak
 *
A Szózat és a székely Himnusz eléneklésével véget ért az Orbán-kormányt támogató demonstráció a Kossuth téren. A délután négy órakor a Hősök teréről elinduló, Békemenet nevet viselő felvonulás este fél hat körül ért a Parlament elé, ahol két szervező, Bayer Zsolt és Bencsik András újságírók rövid beszéddel köszöntötték a résztvevőket.  
"Ez a kormány nincsen egyedül. 
Azt üzenjük Európának, hogy soha nem leszünk gyarmat." 

*

Irdatlan tömeg Orbán mellett

A Kossuth térről el kellett küldeni a tömeget, hogy a menet második része is célba érjen. 

 

*

A Belügyminisztérium szerint négyszázezer, az egyik főszervező szerint egymillió ember vett részt a megmozduláson.
*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése