A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2012. június 14., csütörtök

Pellengér, avagy az ócsai középkor ( - adóssok reszkessetek, mert a Városházán kifüggesztenek)

Ócsa város vezetése középkori eszközökhöz nyúlt, amikor pellengére állította a kisváros lakosságának jelentős részét.  Az önkormányzat prominens tagja úgy döntöttek, hogy a jelentős pénzhiány enyhítését, valamint a pénzbehajtást kívánják elősegíteni azzal, hogy az adótartózással bíró,  késedelmes fizetőket nyilvánosan meglistázva pellengérre állítják.  Ehhez a jogi alapot a városi jegyző, Szabó György biztosította.

Pellengér (Fertőrákos, Győr-Sopron m.)
Pellengér:  A feudális korban megszégyenítésére, megfenyítésére és megbecstelenítésére használt büntetőeszköz volt,  amelyet hazánk területén már a 13. sz. óta, V. Károly 1532. évi törvénykönyve óta pedig általánosan használtak a különböző büntetőhatóságok. 1786 után már csak a lopás megbüntetésére volt szabad alkalmazni.  (Magyar Néprajzi Lexikon)

Ócsa város elöljárósága, ehhez az ezerhatszáznyolcvanas évek végén már csak a tolvajok megbélyegzésére használt eszközhöz nyúlt, felelevenítve a "sötét középkort".  
Igazából nem más ez, mint egy szégyenlista, azzal a céllal, hogy a lejáratás által megszégyenülve, helyzetüktől függetlenül, fizessenek az akadékoskodók.


A polgármester
Szerencsére jó magam és családom, nem került a listára, bár szívem szerint én is bojkottálnám a be nem fizetéssel azt a kommunális adót, amit a Bukodi-Horváth polgármesteri páros és a hozzá lojális képviselőkből álló testület a saját Szervezeti és Működési Szabályzatát megerőszakolva, a lakosság kizárásával szabott ránk.
Ez eléggé jól jellemzi a vezető tisztségviselőink hozzáállását. Ugyanis milyen döntéshozó az, aki pénzszerzés érdekében még arra is képes, hogy a saját maguk alkotta, saját hatáskörüket szabályozó előírásokat áthágva szab terhet a választóira, csupán azért, hogy a kimagasló juttatásokat maradéktalanul élvezhesse.

Jó ha van  lojális segítség

Ennek a társadalmi üzenete az, hogy semmi nem számít, mi vagyunk hatalmon, azt teszünk veletek, amit akarunk.
Az erkölcsi mondandója pedig az, hogy mi különbek, felsőbbrendűek vagyunk mint az, aki ki- és beválasztott minket, hiszen amíg ránk nézve nem kötelezőek az előírások, (lásd SzMSz) addig rátok az elrettentés, a megszégyenítés a kiszolgáltatottság vár, egyes esetekben megfélemlítés, hacsak nem engedelmeskedtek. A pellengérre állítás azon elnézőleg megtűrt primitív büntetőeszköz, amit középkori álmából a helyi vezetés a példaértékű politikai társaihoz (lásd Lázár, Fidesz) méltóan előásott, leporolt és bevezetett ma Ócsára.

Kisvárosi honpolgár -  eladósodó helyi lakos ( - támogatott haveri kör)

A közpénzből (ötmillió) tékozló Ócsai Kisbíró ma postázott számába biggyesztve egy aláírás nélküli 16 oldalas Tájékoztató jelent meg, amiben címek, pénzbeli összegek és hozzákapcsolt, beazonosítható nevek, vagyis a mögöttes személyek vannak feltüntetve, pontosan belistázva.  Ez a negatív lista magáncégeket, jogi személyiséggel rendelkező, vagy a nélküli vállalkozásokat is felsorol.  Azonban a névsor nem teljes, és a megjelenített adósságállomány sem valós, de nem is hiteles, mert a hitelesítésre szolgáló jegyeket nem tartalmazza. Így ez az egész egy pejoratív, közösségellenes, lejárató kampány, amihez ebben a szelektív formában sem jogi, sem erkölcsi alapja nem volt a kezdeményezőnek és a végrehajtónak.
 
Adó rendben?
Az ismeretlen kiadójú tájékoztatón olyan személyek neve is fel van tüntetve, akik időközben már fizettek, de van olyan is, akik nem szándékos késéssel bírnak csupán. Viszont nem szerepel a listán olyan évek óta kiemelt tartozással bíró cég, és annak vezetése, ami az egyéni tartozásokat nagyságrendileg meghaladó tartozást halmozott fel. és ezzel a várost, valamint annak lakosságát is nehéz helyzetbe hozta, miközben a káros tevékenységének megtűrt mellékhatásait szintén a lakosságra hárította. Ez a cég nem más, mint a Dr Bata, aki az önkormányzat illetékeseivel megegyezve olyan felmentést kapott, amit a kilistázottak egyike sem. 

Pellengére állítás - régen
A felsorolt, adósként számon tartott 698 bejegyzéshez nincs egyetlen hivatali aláíró sem, aki ehhez a nevét adná, mert más nevével névtelenül vigéckedni mindig  könnyebb, mint felvállalni azt, hogy kiálljunk valamiért.

A tájékoztató listához nem csatolták a Képviselő-testület hozzájárulást és határozatát sem.

Így csupán az egész akció nem más, mint egy hiteltelen, gyűlöletkeltő, kirívóan közösségellenes, lejárató kampány, ami csupán arra játszik, hogy ezzel a névtelen pellengérre állítással pénzhez juttassa a közreadót.

Az ebbéli közösség elleni izgatást, az ilyen jellegű pénzszerzést, valamint magát a listázást, és  annak erkölcsi, morális romlottságát elutasítjuk, még akkor is, ha valakik az önkormányzatiság leple alatt úgy érzik, hogy erre minden hatalmuk, és joguk adott.


Az adók beszedése és behajtása önmagában jogos követelmény, ha más a törvény így szól, de az, ami a szellemisége mögött rejtőzik, az egészen más azzal, amit ennek ismeretében visszaélésként felhasználnak most a tartozással bírókkal szemben. 

Az ugyanis minden józan gondolkodású embernél kiveri a biztosítékot, hogy az adóssága, vagy nyomora kapcsán tegyék közszemlére nevét, vonják kétségbe becsületét, vagy dolgos mivoltát. Súlyosbító körülmény, hogy az olyan nagy adósságot felhalmozó, korábban szándékosan nem fizető jól menő céget, mint a Dr Bata az önkormányzat eltüntet a tartozók sorából azzal, hogy vele úgymond "megegyeztek". Ez az egyesség több millió hátralék, és kamatainak elhallgatásáról szól, amihez viszonyítva a listán sorolt pénzek apróságnak tűnnek. Ezért is tisztességtelen a tékozló Kisbíróba, a pénzünkből fenntartott önkormányzati szócsőbe rejteni a lakossági névsort, azzal a látszattal, hogy ezt az ombudsman engedélyezi.
Igazából ez nem más, mint a hatalommal való visszaélés egyik kisstílű, alantas ága, a törvényesség látszatának mentén. 

Szerintem erősen szégyellje magát a több az a városvezetés amelyik ilyen eszközökhöz folyamodik, miközben havonta több milliót fordít önmaga megélhetésére a befizetők pénzének felhasználása mellett!
Kívánom, hogy a listázott személyek soha többet ne válasszák vissza ezt a jól élősködő garnitúrát.

*

52 megjegyzés:

  1. Kedves szarkeverő.Miért nem magaddal és suttyó barátaiddal foglalkozól?Helyeslem a lista nyílvánosságra hozását.Aki nem fizet így jár.A hiányt a többi lakosnak kel megfizetni, de persze erre nem gonoltok igaz? Egyszer betömik a szádat hidd el!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A te, és barátaid szájába is kerük valami hamarosan.Elhiheted.

      Törlés
    2. Majd ha sikerül nekik jó példát felmutatni fizet a nép is.

      Törlés
    3. Hagy kérdezzem már meg tőled, hogy akkor is ennyire ideges voltál amikor a kedves képviselők három millió körüli összegért megszavazták maguknak a laptopokat?
      Szerinted azt ki fizette?
      Szerinted az nem okozott hiányt a városi kasszában?
      És végül engedj meg még egy kérdést.
      A cikk közepén található karikatúra nem téged ábrázol térdelve?

      Törlés
    4. Mond, már meg, ebben az írásban mi a szarkeverés, kedves ellenérdekelt fél?
      Te nem félsz, hogy egyszer letörik a szarvad?
      Esetleg rácsapnak a kezedre, mert végtelen milliókat herdáltok el a nép vagyonából?

      Törlés
    5. Érdekes, hogy minket és másokat miként lehet lejáratni, nagy nyilvánosság előtt címkére kitűzni, mert kevés fizetésből élve tartozást halmozunk fel.
      De őket nem lehet nevesíteni, kritikával érinteni, pénzügyi korlátok közé szorítani, mert egyből érzékennyé válnak, megsértődnek, vagy fenyegetődznek.
      Nem baj fo-lak, így tovább. Legalább van itt egy, két ember, aki megmondja a frankót. Szembesüljenek vele.

      Törlés
    6. Honnan tudja a kedves Fo-lak úr hogy ki tartozik az önkormányzat felé? Miből gondolja hogy Dr Bata tartozik gépjárműadóval, mert ez a lista arról szól nem más tartozásról. Egyébként mindenki kapott előtte levelet arról hogy ha nem fizeti ki gépjármű tartozását akkor kiteszik a listára....akkor miért nem fizetett az aki a listára nem akart kerülni?

      Törlés
  2. Nem ítélem el azokat aki nem akarják vagy nem tudják befizetni az adót.Már én is bánom hogy megtettem elnézve mire költik.Felháborító

    VálaszTörlés
  3. Mertem remélni, hogy a gátlástalanságnak is van határa. De nem!
    Úgy kerültem néhányezer foritos tartozásommal az adósok listájára, hogy nem is tudtam róla, hogy tartozásom lenne az Önkormányzat irányába. Megalázó, hogy pár ezer forintért megszégyenítik az embert.Azokkal szemben akik több tízezerrel vagy százezerrel régóta, több éve tartoznak, és többszöri felszólítás ellenére sem fizettek, talán elfogadható ez a módszer. De néhányezer forintért meghurcolni, megszégyeníteni valakit, pofátlanság!Ugye, Karcsi te minden hónapban megkapod a többszázezres fizetésed? Én két hónapja nem kaptam fizetést, és az én fizetésem csak 90 000 Ft.

    Ez úton is köszönöm Karcsi és Horváth úr!
    Tartozásomat, amig ti lesztek hatalmon nem fogom kiegyenlíteni, még ha kamattal terhelitek is.Szavazatot a jövőben tőlem, családomtól és rokonságomtól ne várjatok. Másokat is erre fogok buzdítani.Nekem itt betelt a pohár.

    VálaszTörlés
  4. T.Szerkesztők! Én mélyen felháborodva olvastam eme papírt a mai Kisbíróban!Érdeklődni szeretnék,ez nem törvény sértő?Nem sérti a személyiségi jogokat?Kinek mi köze van ahhoz,hogy ki nem tud vagy esetleg nem akar fizetni????Tájékoztassák az illetőt levélben,de szerintem ez a mások lejáratása,egyenesen undorító,és szépen fogalmaztam.................t:Pesti Jánosné,Éva

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Pesti Jánosné!
      Nem jogszabálysértő, mint azt a lista elején is idézett jogszabályi hely igazolja. A Parlament módosította azr Art-t, lehetővé téve ezzel a lista közzétételét.

      Törlés
  5. Tudom egyedül vagyok, de én befizettem a gépjárműadómat. Nincs sok pénzem benzinre olyan drága. Lehet, hogy bután gondolkodom, de olvasva az itt leírt hozzászólásokat "azok a hülyék" akik eleget tesznek a kötelezettségüknek megérdemlik "én nem fizetek". Ezzel nem tudok egyetérteni. Azok a többiek nyakán élősködők akik nem fizetnek csak "élvezik" az ingyen, lopott dolgot. Lásd társasház ahol egyesek semmilyen kötelezettségüknek nem tesznek eleget mjd kikapcsolják a gázt és a többi rendesen fizető szív a nem fizetők miatt. Nem a gázról, világításról van szó a lakásban, hanem az esetlege kocsi használathoz való kötelezettségről. Akkor senki ne fizessen de mi lesz akkor. Ne fizessünk semmit, ne csak ezt az adót ne, se szja-t se járulékokat se semmit. Mi lesz akkor?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ismét azt kell írnom, amit már egyszer korábban megtettem már itt valahol. Ha jól értelmezem a bejegyzést, akkor szerzőnek nem az adó beszedéssel, hanem az eljárással, az ebbéli lejáratós kísérlettel van baja. Itt a pellengére állításról cikkezik az író, ami szerinte középkori. Példaként említi, hogy mikor alkalmazták ezt a módszert, majd hogy ezt is korlátozták a tolvajokra. Nos, a szöveg egészéből az hallik, hogy Ócsán ezt a középkorban is már szűrt, szégyenteljes módszert alkalmazzák, szerinte nem teljesen korrekt, vagy éppen jogszerű módon.
      Elvégre a nemfizetők automatikusan nem tolvajok, tehát a középkorabeliség szerint sem pellengérezhetők. Itt talán az lehet a baj, hogy Ócsa egy Árpád-kori város, közép korabeli emberekkel, városhoz méltatlan, kortól elszakadt vezetővel.

      Törlés
  6. Azon a listán csak olyanok szerepelnek, akik minimum 1, de inkább 2, sőt több felszólítást már kaptak! Tehát 16:45 nem írsz igazat! Az adó pedig kizárólag jegyzői hatáskör!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ettől még írhat igazat mivel az is elképzelhető hogy nem jutott el hozzá a felszólítás.

      Törlés
    2. Az jól érzékelhető, hogy itt a blogon névtelenül beírogatok közül van egy ember, aki az önkormányzat döntéshozataliban részt vesz. Ez majdnem minden "jól értesült2 hozzászólásából kiderül. Most vélni tudja, hogy kik és milyen szempontok alapján, hány felszólítás után kerültek fel a fekete listára. Máskor leírja, hogy az Art alapján nem jogszerűtlen a listázás. Ez azonban nem más, mind egy önigazoló csúsztatás. Ilyen összetételben, beazonosítható, visszaélésre alkalmas, cím, név, kapcsolata a pénzzel, majd megismétlése a hozzá csatolt, cím alapján beazonosítható vállalkozásával, egy olyan adatbázist létesít és hozz nyilvánosságra a helyi hatalomgyakorló, ami már nem felel meg az adatvédelmi törvény követelményeinek. Ez a listás megosztás, a nyilvánosságra hozatal, egy negatív Schindler listájával felérő, amolyan Bukodi listája. Kíváncsi lennék, hogy ezt miként tehetné, meg ha mondjuk itt többségében nem keresztények, hanem mondjuk zsidók élnének. Akkor is ilyen "bátran" névtelenül kiállva listázna a fideszes politikai hatalom helyi embere?
      Szóval ennyit a belső döntéshozó letapogatásairól és névtelen véleményéről.
      Elég kicsinyes lélekre valló az, hogy pénzért szerepetvállalva a döntéshozó apparátusban úgy hoznak döntéseket az emberek ellen, hogy annak kritikájával szemben már csak a színfalak és a névtelenség álarca mögé bújva beszólogatnak a felháborodásukat kifejező fórumozóknak.
      ha ennyiire tiszta és egyértelmű a helyzet, akkor javaslom, hogy profillal, névvel jelenjenek meg és mondják meg a frankót.
      Ellenkező esetben kussoljanak és dekkolják ki a választásokig.

      Törlés
    3. Van akihez azért nem jut el egy felszólitő levél, mert nem vesz át semmilyen levelet direkt.....

      Törlés
    4. 10:04!

      Én nem vagyok "belső" ember, fizetem az adóm, de a korrektség véget:

      2003. évi XCII. törvény az adózás rendjéről

      "55/B. § Az önkormányzati adóhatóság helyi adó és gépjárműadó vonatkozásában a tízezer - magánszemélyek esetében az ezer - forintot elérő adótartozással rendelkező adózó nevét, címét és az adótartozás összegét az esedékességet követő 10. nap 0 órától a helyben szokásos módon közzéteheti."

      Sőt erről van ombudsmani állásfoglalás is ami csak az interneten történő közzétételt kifogásolja, tehát Te tájékozódjál pontosabban.

      Törlés
    5. Te amorf!
      Nekem itt ne értetlenkedj, és ne játsz az okost, miközben olyan hülye vagy, hogy szöveget sem tudsz Tudom mi van írva a névtelen felsorolásotok elejére és azt is, hogy az másra vonatkozik. Aztán azt is olvasom, hogy mi van a blogon, és sehol nem látom azt, hogy igazad lenne. Nem olvasom viszont a nagytudású neved.
      Szóval fejezd be a nyáladzást és fedd fel magad, vagy kénytelen leszek azt hinni, hogy az vagy, aki a közpéső rajzolaton nyálcsurgatva térdel.

      Törlés
    6. Kováts István vagyok az Égetőhegyről. Hogy te mit és hogyan látsz csak rajtad múlik. Amit leírtál az csak téged minősít. Olvasd csak a blogod és.......magad, több nem telik Tőled.

      Törlés
    7. Kedves Kovács István! Bár nem ismerlek, és kételkedve fogadom mondandód, azért még elmondom, hogy miért ne minősíts itt olyanokat, akikről semmit nem tudsz. Ha nem tetszik ez a fórum, akkor olvass mást. Tudod én miért itt tájékozódom? Mert nyílt, problémafeltáró, és érdekesebb az önkormányzati újságnál. Sőt amíg ott a pénzemért semmit nem kapok, addig ezen a helyen fizetség nélkül többet tudok meg a körülöttem történő dolgokról, mint a kocsmában, vagy bárhol máshol. Ha nem néznék be ide, akkor máshonnan csak azt tudtam volna, hogy az iskola a papokhoz került. Ezért még az aláírásomat is adtam, hogy ne következzen be. Betekintés nélkül soha nem tudtam volna meg, hogy a laptopokkal miként üzleteltek. Vagy hogy mire mit költöttek. Te, kedves Pistám honnan értesülsz ezekről a dolgokról? Kérlek válaszold meg nekem, mert más elérhetőséget nem tudok. Ha lenne, hidd el, azt is megnézném.
      Ne vess már meg ezért senkit. Józsi a Dózsából.

      Törlés
  7. Tisztelt Szerkesztő!

    Többek között én sem fizettem be a közétett adót így én is a listán vagyok.A nagytudású nevét nem vállaló nyilvánosságra hozó úr/hölgy nem számolt azzal,hogy a lista visszaélésekre ad okot?Hallani a médiából,hogyál gázos,villanyos,telefonos,közeg becsönget majd magát szerelőként,hivatalnokként kiadva anyagilag megfosztja a jóhiszemű polgárt.?Én nem tippet akarok adni hanem csak a felháborodásomat akarom leírni,mert ez dühítő ami itt Ócsán folyik!A közterületes is úgy pöffeszkedik a Nívában,hogy a biztonsági öv nincs bekötve?(Az ilyen és ehhez hasonló fényképet sikerül csinálnia akárkinek a Blikk 10000 ft-ot ad)Ha te elindulsz az autóddal a szerv meg lemeszel akkor min.5000-be kerül,hogy van ez a szerv-nek mindent lehet?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igaz, én nem a blog munkatársa vagyok, de valóban felháborító, ami az elmúlt években Ócsán folyik.
      Igaza van a kocsiban pöffeszkedésről, mert ezt mindannyian látjuk. Nem is értem, hogy a város miért fizeti ezeknek a benzint abba az autóban. Bukodi polgármester régebben azt írta, hogy a közterületfelügyelők megtalálhatók az utcán, felismerhetők a sárga mellényükről és a biciklijükről. Ebből annyi valósult meg, hogy a nagy mellény megmaradt, a bicikli eltűnt, ráadásul a felesleges gépkocsihasználatot a mi pénzünkből fizetik.
      Ma például a piacon olyan káosz volt, hogy még azt a kis darab járdát is teljesen elállták a szabálytalan autósok. Tudják, hogy ilyenkor mi van ott. Mégsem intézkednek. Nem küldenek, nem vezényelnek egyetlen hatósági személyt ki a rend és a balesetmentes közlekedés fenntartásáért. Bukodi Károly és önkormányzat a szégyenpadra való.

      Törlés
  8. Na nekem van ilyen fotóm a helyi közeg szabálytalankodásairól.
    A feletteseinek akartam elküldeni,de akkor inkább marad a blikk,mert ők legalább pénzt adnak,amiből be tudom fizetni a saram.
    Kösz a tippet.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én meg a rendőröket látom folyamatosan szabálytalankodni. Gyerek elől, biztonsági öv nélkül. Kék villogó hol az egyik
      Ladán, hol a másik Golfon, vagy az Opelt cserélő szutyok benzinfalón. Ők a törvényen kívüli törvények őrei? Mit képzelnek itt ezek a gyüttment emberek? A Lada Nívát inkább az erdészeknek, az OPKE-nek kéne adni, többet érnének vele ha ők járnák és ellenőriznék a külterületeket. Nagyobb lenne a rend és a biztonság. Ennél a gyalázatos helyzetnél csak jobb lehetne. Visszaszorulna a korrupció, és tisztulna a környezet.

      Törlés
  9. Kevesebbet kell lopni, és több marad az ócsaiaknak.

    VálaszTörlés
  10. Fo-lak úr honnan tudja kinek van gépjármű tartozása? Miből gondolja hogy Batának van?És mindenki kapott levelet arról ha nem fizet kiteszik a listára, akkor miért nem fizetett?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. a hivatalok nem éppen a kompromisszumkészségükről híresek...
      ez a 16:20-as bejegyzés egy helyi hivatalnok értelemzavaros szüleménye...
      ezért tart itt a vá nép

      Törlés
  11. Most komolyan azt gondolják hogy ezek az emberek szégyenérzetükben tömegesen megrohanják a postát mert lehozták a nevüket?
    Vagy csak a semmit mondó újságukról akarták elterelni a figyelmet ezzel a melléklettel?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát tényleg semmi jelentősége az egésznek.
      Megjelentették, mert joguk és lehetőségük is volt rá, és ennyi.

      Törlés
    2. Nem egészen így van, hogy nincs jelentősége. A lényeg mégis csak a lejáratás, és az adatok olyan mérvű összekapcsolása, mely jogszabályi tilalom alá tartozik. Nem ez a jegyző első és egyetlen tévedése. Most erőlködtök, aztán majd csendben kártérítést fizettek a beszedett adónkból, mint ahogy eddig is tettétek. Másra sem kell, és folyik el a pénz, csak a rátok, meg a hülyeségeitekre.

      Törlés
    3. 19:22
      Ajánlom figyelmedbe 2012.június 16. 18:00-t.

      Törlés
  12. Dr. Szabó György jegyző elmondta, hogy kiküldésre kerültek az ismételt felszólítások azoknak, akik nem tettek eleget az adófizetési kötelezettségüknek. A levél mellékletét képezte az is, amely tartalmazza, hogy megjelenteti az önkormányzat azokat az adótartozásokat, amelyek meghaladják az 1000 forintos mértéket, erre állítása szerint az összes jogi lehetőség fennáll. Jelen pillanatban Ócsa város önkormányzata 42 millió forintos gépjármű adóhátralékot tart nyilván. Erről van szó.
    A Bata tartozása ebben nincs belevéve, ahogy a Fégé sem. Csupán a gk-ról van szó. Az iparűzési és az egyéb tartozásokról nem készült lista, mert ott hatástalan a megjelenítés. Ezt csak a lakossággal szemben játszható ki. Szabó György jegyző úr, ott is a jogi eszközök keretein belül próbálta érvényesíteni a városérdekeit. A Batával történő megállapodást sikerként értékeli. Ezért fordult most a lakossághoz, elvégre a város komoly beruházások előtt áll. Ehhez kell a kintlévőségeket behajtani. Mindenki értse meg, hogy csődbe kerül az önkormányzat, ha vállalásait nem tudja teljesíteni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor legalább feloszlatják magukat végre
      Mellesleg a csődhelyzetben szerepet játszhat a rossz gazdálkodás is.
      Ne hárítsuk át a felelősséget.

      Törlés
    2. És ha feloszlanak akkor te , folak, magyar peti majd odaültök és jön a tejjel mézzel folyó kánaán igaz?

      Törlés
    3. Ti rosszabbak vagytok bármely szocinál. Ha az általad javasolt két ember bent lenne, biztos, hogy a körmötökre koppintana. Sőt tuti, hogy sokkal jobb lenne mindenki számára. Belőletek már nagyon elege van az embereknek.

      Törlés
    4. Az jó, ha már előre rettegsz a jövőtől.
      Senki sem beszélt Kánaánról, ha csak te nem otthon a tükör előtt.
      Mondjuk amennyire beteg személyiség vagy, ki is nézem belőled.
      Abban viszont biztos lehetsz, hogy ha buktok a buksival, nagyon rossz idők jönnek rátok.
      Én a helyedben erre koncentrálnék.
      Attól pedig, hogy kisbetűvel írsz személyneveket nem leszel több annál, mint ami valójában vagy.

      Törlés
  13. Szóval akkor én fizessem be az adóm, hogy ezzel járuljak hozzá a városi csőd elkerüléséhez, a Polgármester pedig azzal, hogy felveszi a legmagasabb illetményt a többi járulékos dologról már nem is beszélve.
    Hogy csak őt emeljem ki, mint a város első emberét.
    Értem én.

    VálaszTörlés
  14. Ez a hatalmas összeg elég lenne 3 év közvilágítási számlájára. Miért a lógós, nem fizetők helyett nekünk, rendesen adózóknak kelljen fizetni! Ha valakinek jut autóra, fizesse az azzal járó adót is!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Honnan tudod? A kommunális adóból is ennyi származik, mégsem látszik meg a városon. A Bata doktor a FÉG szintén lóg ennyivel mégsem vered magad. Csak hőzöng itt bunkó atyaúristenként miközben kétmarokkal szeded ki a kasszából pénzt. Azért követelődzöl, hogy tovább tömhesd a telhetetlen zsebed.

      Törlés
    2. Ja, ekkora összegből takarítás helyett akár tízszer átfesthetnétek a MÁV aluljárót. De jól is jönne!

      Törlés
    3. És az a hatalmas összeg is amit elvisznek a különböző kifizetések a városi funkcionáriusoknak.

      Törlés
    4. Az az ablakon kidobott pénz persze nem hiányzik a városi kasszából.
      Most akkor írjuk le, az kinek az ötlete volt?
      Kinek köszönhető a hiány?
      Vagy, hogy a laptop bizniszt kinek köszönhetjük, szintén hiányt okozva?
      Soroljam még?
      Akkor most őt is állítsuk pellengérre?

      Törlés
    5. Igen, soroljad, de csakis az igazat!

      Törlés
    6. Bukodiné, Kardos, Gallai, Buza illetményét felemelték, a Dönti, Inczeffy, Török pénzét levették. Horváth bekerült a GYÁVIV-ba és a D-PMVSZ ZRT-be delegáltként, amolyan újabb jól fizető FEB tagként. Ez a halála hogy az ócsai érintettséggel bíró, és a kifulladni látszó DHRV-ből Biró Vencelt az elnök-vezérigazgató általános helyettesévé sikerült betornáztatni. Ez a fonódás az oka annak, hogy Ócsa szembement inárcsi és felsőpakonyi társaival és a DAKÖV helyett ide csatlakozott. Ezért drágább a vízdíj most a városunkban, mint a közösen üzemeltetésben levő társunknál, Inárcson. Köszönet és hála érte Horváth Tamás polihisztornak!
      Ezeknek az embereknek köszönhető az összes baj, az adósságállomány, a pénztelenség.

      Törlés
    7. A soron következő választások előtt megkapják az igazat a városlakók, amire te annyira vágysz.

      Törlés
  15. Bukodi Károly említette, hogy nem szereti a nevét olvasni a blogon, habár közszereplő. A szegény ember, a nyomorában is magánszemély, és nem közszereplő. Akkor ezeknek az embereknek a nevét sorolva egy személyeskedő rosszízű listát tett közzé a magára finnyás oktondi polgármester?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Látod mekkora hülye vagy! Nem a buksi adta ki a listát hanem a jegyző.

      Törlés
    2. Látod mekkora hülye vagy! A jegyző önmagában nem adhat ki semmit. Csak a buksi és a trottyos vörös róka engedélyével jelenhet meg bármi a városi újságban.

      Törlés
  16. A Buksi jobb ha csendben marad. Lejáratja a lakosságot.

    VálaszTörlés
  17. De először is saját magát

    VálaszTörlés
  18. A két dolog között azért van különbség, mert itt minden név elé szebbnél- szebb jelzőt tesztek, az általuk kiadott listában szimplán csak nevek vannak.Érdekes ha fordul a kocka az már szarul esik! Én több emberrel egyetemben, befizettem az adót és ti, akik nem is "akarjátok" , akkor most nem élősködtök másokon ugye?

    VálaszTörlés