A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2012. június 21., csütörtök

Nem gyaloglok többet a városban ( - Nyugi! Nem akarok öngyilkos lenni!)

A minap elhatároztam, hogy a városom belterületétől mintegy 5 kilométerre lévő ipari parkbeli céghez nem autóval, nem busszal, nem kerékpárral, hanem gyalogosan megyek. Kitűnő az idő, kellemesen süt a nap, s egy kis túra nem árt. Mivel járda nincs, az országút mentén a gyalogosan közlekedőkre vonatkozó szabályoknak megfelelően, a járműforgalommal szembeni oldalon, ráadásul az út szélétől vagy másfél méterre, a füves területen baktattam. 

Székesi utca kifelé - a kép illusztráció (Barnabi)
 
A szerző ábrázolása
Feltűnt, hogy a szemből jövő autósok nemcsak úgy néztek rám, mint aki a Holdról, vagy a Marsról érkezett, hanem olyannyira kikerülnek, hogy a járművüknek majdnem fele átkerül a felezővonalon túlra, azaz a másik forgalmi sávba. S ezt több kocsi esetében tapasztaltam, tehát a dolgot felfoghatom általánosnak, jelenség szintűnek is.

Ez már gondolkodásra késztetett. Rendben van, hogy a gépkocsik vezetői óvatosak, s vigyázni akarnak rám. Ez jóleső érzés és köszönöm. Azt is elfogadom, hogy mivel arra gyalog a kutya se jár, ezért az adott terepen a fehér ingemben, vajszínű nadrágomban, a fekete válltáskámmal és a sötét napszemüvegemmel szokatlan látványt nyújtottam. De valahogyan az volt az érzésem, hogy vagy részegnek, vagy őrülnek és/vagy öngyilkosjelöltnek néztek, s tartottak attól, esetleg a gépkocsijuk alá akarok ugrani.
Ezt már furcsának és kicsit sértőnek találtam.
 Köszönettel: Cselényi György   

Rendezetlen, elavult vasúti kereszteződés - felfestés és járda nélkül Ócsán
 *

1 megjegyzés:

  1. A vasúti átjáróról csak annyit, hogy az előtte lévő utcában van járda amin biztonságossan el lehet jutni az állomáson lévő aluljáróhoz.Nézz utánna nyugodtan.De persze évek óta ezt fújod és kezd uncsi lenni.

    VálaszTörlés