A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2012. június 25., hétfő

Nem foglalkoznak Orbánnal a rendőrök, alig van változás ( - különállás)

Tegnap szóltunk Orbán Viktor példabeszédéről, a tisztavatás során, miszerint a rendőrség megújul és megtisztul.

A miniszterelnök a példaértékű rendőrökről és a korrupció, a megvesztegethetőség felszámolásáról, a tisztességes rendőri munkáról beszélt. Összeegyezhetetlennek tartotta a rendőr és a bűnöző kapcsolatát.

Miniszter szigorú tekintettel
Egy nap sem telt mára virradóra, amikor már arról számol be a sajtó, hogy Pintér Sándor állományába tartozók ma is olyanok, mint voltak.  Hiába tartóztattak le három magas beosztású rendőri vezetőt, a kényszerintézkedés  ellenére is fennmaradt a bűnözők érdekeltségeinek illegális rendőri védelme.

Ma erről cikkez a Népszabadság, Nem csak a rendőrségen keresik az árulókat címmel, hiszen a tisztító razziák ellenére az állomány továbbra is fertőzött.

Egy egész könyvnyi anyag
A lap szerint valaki a hét végén, két órával a hat hatóság bevonásával Budapest 13 frekventált, és a gyanú szerint egytől egyig Vizoviczki László érdekeltségébe tartozó szórakozóhelyén végrehajtott, mindenre kiterjedő ellenőrzések előtt figyelmeztette az érintetteket a készülő akcióról.

Mint írták, a szórakozóhelyeken pontosan tudták, mikor és hol lesz ellenőrzés, így azt is, hogy mire kell számítaniuk. „Már vártuk magukat” – a lap szerint így fogadták a vizsgálatra kijelölt szórakozóhelyeken a hatóságokat. Belügyi források a Népszabadságnak ezt a rendőrség által is elismert hírt úgy kommentálták, hogy „erőteljes belső vizsgálatok folynak mindenütt, már keresik az árulókat”.

"Túlkapó" rendőr vs sajtómunkás
A lap forrásai szerint Vizoviczki rendőreinek a többsége a főnök bukása után is rendőr marad, és megbosszulhatják, ha valakinek túl sokat jár a szája.  
És ekkor gondoljunk bele, hogy mennyi ilyen rendőr bújhat a védelmet jelentő rendőri ruházatba és állhat még szolgálatba vidéken. 

A rendőri "túlkapások", "visszaélések", a felszín alatti érdekviszonyok  ma is mindennaposak lehetnek az állomány egyes tagjainál. Ezek kiszűrése a közöljövő feladata. Ha hinni lehet a miniszterelnök tegnap ismertté vált beszédének.  

Itt pont a Népszabadság fotósát, Eberling Andrást ütve támadja egy elszabadult rendőr garázda

Nem véletlen a lakosság előítélete és fokozott félelme a kéteshírű rendőrség kapcsán.
*

1 megjegyzés:

  1. Én is láttam egy fertőzött civil járművet kék villogóval.

    VálaszTörlés