A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2012. június 18., hétfő

Két pályázattal ötmilliárdra startolhatnak az ovik ( - intézményfejlesztés)

Ötmilliárd forint keretösszeggel jelent meg két pályázati felhívás az Új Széchenyi Terv keretében óvodafejlesztésre - közölte a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ).
 
Az NFÜ kiírásai által lehetőség nyílik többek között képzések, tréningek szervezésére, óvodaudvar fejlesztésére, tornaszoba kialakítására, és különböző eszközök beszerzésére.

A most megjelent konstrukciók célja a kiváló magyar óvodapedagógia továbbfejlesztése, úgy, hogy az a kisgyermekek számára személyiségük kibontakoztatásához szükséges személyi és tárgyi feltételeket optimálisan biztosítsa - tette hozzá az NFÜ.


Az óvodai nevelés magas színvonalának biztosítása mellett hozzáférhetőségének garantálása is fontos. Ezen kívül figyelmet kell fordítani többek között a környezetre, az infrastruktúrára, a személyzeti ellátottságra, az irányításra és a minőségbiztosításra is.

Helyi, regionális és országos szinten egyaránt fontos az integrált megközelítés, bevonva valamennyi érintett felet, így a családokat is.A magas színvonalú óvodai nevelésben való részvétel általánossá tétele nagymértékben hozzájárulhat az Európa 2020 stratégia sikeréhez, különösen két kiemelt uniós cél eléréséhez: egyrészt a korai iskolaelhagyás csökkentéséhez, másrészt a szegénység és a társadalmi kirekesztés veszélyével fenyegető helyzetből való kiemeléshez.


A kiírás keretében óvodák, óvodai részleggel is rendelkező többcélú intézmények, illetve ezek fenntartói pályázhatnak.

A rendelkezésre álló keretösszeg a konvergencia régiókban négymilliárd forint, míg a Közép-magyarországi régióban egymilliárd forint. A támogatás mértéke a projekt összköltségének 100 százalékát is elérheti, az igényelt összeg minimum egymillió, maximum 100 millió forint lehet.

A pályázatok benyújtására június 1-től június 30-ig lesz lehetőség - közölte az NFÜ.
*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése