A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2012. június 19., kedd

Magyarországon "túlhangsúlyozott" a holokauszt ( - a magyarság szenvedése nem felejthető)



Attól kezdve, hogy "a század legfontosabb történetévé a holokausztot tételezték, az áldozatiság került a fókuszba. A győzelem, az erő, a tehetség, a kitartás, az ambíció, a teljesítmény pedig egyfajta gyanús fénytörésbe került."  
Igazolja vissza a jelenkor történéseit Schmidt Mária.

A Terror Háza főigazgatója, a holokausztról mint az "áldozatiság" túlhangsúlyozásáról nyilatkozik konszolidáltan, de figyelemfelkeltően.

Igaza van. A saját történelmük nem szorulhat mások kevésbé sem érdemtelen sorsa mögé. Azonban nekünk mégis csak a magyarság tragédiájára kéne nagyobb figyelmet fordítanunk.

"Az 1944-es náci megszállásig Magyarország élén választott, legitim kormány és parlament állt, ellenzéki pártok tevékenykedtek, képviselőik ott ültek az ország házában. A háborús megszorítások ellenére érvényesült a sajtószabadság. A magyar polgárok jobban és szabadabban éltek szomszédaiknál. Március 19-e után azonban ízelítőt kapott az ország abból, mi várt volna rá, ha a nácik győznek." 

Schmidt Mária történész, egyetemi tanár a jelek szerint nagyon is érti a globális, nemzetellenes törekvéseket, és tudja, hogy a pénztőkével mekkora rombolást képes véghezvinni egyes társadalmi érákban. Ezért áll ki a magyarság eszmeiségért a nyilvánosság elé, és bátor, felelősségteljes kinyilatkoztatásával ébresztőt rendelve, öntudatiságra szólítja a magyar embereket. 


Schmidt Mária felszólalásaiban és cikkeiben nem elsőként - nagyon helyesen - fejtegeti, hogy az 1970-es évektől a baloldal "elnyomottakat keresett", akiket képviselhetne, és ez "elősegítette a holokauszt középpontba állítását", vagyis azt, hogy az antifasiszta baloldal, az "áldozatok" (zsidók, nők, homoszexuálisok, vallási/nemzeti/faji kisebbségek), marginális csoportok, kisebbségek szószólójává válhasson.

Ez erősen visszatükröződik a Gyurcsányéra alatt.

Előtérbe került "az áldozati kultúra, vagyis egyáltalán nem számított többé trendinek, ha valaki győzött." Attól kezdve, hogy "a század legfontosabb történetévé a holokausztot tételezték, az áldozatiság került a fókuszba. A győzelem, az erő, a tehetség, a kitartás, az ambíció, a teljesítmény pedig egyfajta gyanús fénytörésbe került."

Szükség van az efféle történész gondolkodókra.
*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése