A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2012. június 28., csütörtök

Végrehajtást kezdeményeztek a polgármester ellen ( - felelősség/vállalás)

 A Dabasi Lokálpatrióta Egyesület egyik volt önkormányzati képviselője végrehajtást kezdeményezett Dabas fideszes polgármestere ellen, aki lassan egy éve nem hajtja végre a Fővárosi Ítélőtábla jogerős ítéletét. 

Kőszegi Zoltán városvezető egy 2008-as testületi ülésen hazugnak nevezte a lokálpatrióta Rácz Nándort, és ezzel a bírósági verdikt szerint megsértette a városatya becsülethez és jó hírnévhez fűződő személyiségi jogait. Kőszegi "elfeledkezett" a bocsánatkérésről.- számolt be a sajtó.

A Dabasi Lokálpatrióta Egyesület közleménye szerint a civil szervezet volt önkormányzati képviselője, Rácz Nándor végrehajtást indított Kőszegi Zoltán fideszes országgyűlési képviselő, Dabas polgármestere ellen. A közlemény feleleveníti, hogy a Fővárosi Ítélőtábla 2011. május 5-i jogerős ítéletében arra kötelezte az alperes Kőszegi Zoltánt, hogy 15 napon belül a 2008. április 29. napján dabasi önkormányzati képviselői tisztséget viselő személyeknek – köztük a felperes Rácz Nándornak – magánlevél formájában "a jogsértést ismerje el, és azért kérjen bocsánatot.” Ezen felül a bíróság Kőszegi Zoltán országgyűlési képviselőt a perköltség megfizetésére kötelezte.
Az egyesület közleményében az áll, hogy "Kőszegi Zoltán a jogerős ítéletben foglaltaknak egy éve nem tesz eleget, országgyűlési képviselő létére az országgyűlés által alkotott törvényt nem tartja be."

A civil szervezet a per részleteiről azt írta: "Kőszegi Zoltán az elsősorban a saját hivatali idején felhalmozott négymilliárdos városi adósság nyomása alatt támogatta egy évi kilencvenezer kilogramm port kibocsátó autóroncsdaráló dabasi zöldövezetben történő megépítését, amit a Dabasi Lokálpatrióta Egyesület és önkormányzati képviselői elleneztek. A képviselő-testület ülésén a polgármester Rácz Nándort hazugsággal vádolta meg, aki bírósághoz fordult, és megnyerte a személyiségi jogi pert.
 
A lokálpatrióták közleményükben emlékeztetnek arra, hogy nemrég a városukban járt Orbán Viktor miniszterelnök, aki – Kőszegi Zoltán jelenlétében – azt mondta: „senki sem állhat sem a törvények fölött, sem a törvényen kívül. Vége a visszaélések, a becstelenség, a stikli és a kifosztás korszakának.” A civilek szerint Kőszegi Zoltán közel egy éve nem tartja be sem az Orbán Viktor által kívánatosnak tartott morális kötelezettségeket, sem pedig a vele szemben hozott konkrét bírósági ítéletet.

A végrehajtási eljárás megindítása előtt hónapokkal az egyesület megkereste Kövér Lászlót, az Országgyűlés elnökét és Lázár Jánost, a Fidesz parlamenti képviselőcsoportjának vezetőjét is, ám válasz sem tőlük, sem Kőszegi Zoltántól nem érkezett. "Ezért választottuk a bírósági végrehajtás eszközét a jogerős ítéletben foglaltak kikényszerítésére" –zárul a közlemény.  (nol.hu)

A hír Ócsai vonatkozása, hogy annak idején városunkban is próbálkozott az a hulladékfeldolgozó, akinek okán a személyeskedésbe menő vita során a polgármester túllépve hatáskörét, sértő kijelentésre vetemedett.

Érdekessége még az esetnek, hogy amikor a városvezetésnek kell valamiért felelősséggel tartoznia, akkor az valahogy soha nem akaródzik összejönni. Amikor "akasztják a hóhért", akkor mindig a végsőkig húzzák a történetet, és valahogy elfogy a gerinc.
*

5 megjegyzés:

  1. Nocsak nocsak! A ti általatok oly nagyra tartott ember is hibázott.Lehet Bukodi bátorította?El tudom képzelni, hogy erre is gondoltatok.

    VálaszTörlés
  2. Mást hazugnak nevezni hiba?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Alaptalanul, bűn. Ezért kapta a büntetést.
      Csak, hát ügye a fizetéssel gond van.
      Ahogy Ócsán is.

      Törlés
  3. Minden polgármester szélhámos.

    VálaszTörlés
  4. Nálunk az alpolgármester is az.

    VálaszTörlés